COOK
Ο υπέρτατος οδηγός για τα dressings
Τα dressings αποτελούν το κεντρικό στοιχείο των σαλάτων, προσφέροντας γεύση, υφή και άρωμα. Από το κλασικό vinaigrette μέχρι το κρεμώδες Caesar, τα dressings μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό πιάτο λαχανικών σε ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Σε αντίθεση με τις σάλτσες και τα σος, τα dressings είναι...
COOK
Γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας
Η συνταγή για γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας περιλαμβάνει επτά φύλλα κρούστας, καρύδια, σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα. Η γέμιση προετοιμάζεται με κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια, ενώ το άλειμμα των φύλλων γίνεται με βούτυρο, καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Τα φύλλα κρούστας γεμίζονται με το...
COOK
Ψητές τσιπούρες με αρωματικό κόλιανδρο και λαχταριστές πράσινες ελιές
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ψητές τσιπούρες με αρωματικό κόλιανδρο και πράσινες ελιές. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά για τη σάλτσα και το ψάρι, καθώς και τα βήματα εκτέλεσης.
Αρχικά,...
COOK
Καλοκαιρινή γλύκα
Το άρθρο "Καλοκαιρινή γλύκα" παρουσιάζει μια ανανεωμένη εκδοχή της κλασικής αγγλικής τράιφλ, που συνδυάζει φρέσκα φραγκοστάφυλα και κουμανταρία για μια δροσερή γεύση.
Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ζελέ βατόμουρου,...
COOK
Υπέροχη Τάρτα Σοκολάτας
Η συνταγή για την υπέροχη τάρτα σοκολάτας περιλαμβάνει μια νόστιμη βάση από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, που ψύχεται για να σταθεροποιηθεί.
Η γέμιση, ή γκανάζ, φτιάχνεται από...
COOK
Φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο. Τα υλικά περιλαμβάνουν πατάτες, ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκο φαγκρί, μαϊντανό και λευκό κρασί.
Η διαδικασία ξεκινά με το...
COOK
Κρεμώδες ριζότο με γαρίδες
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρεμώδες ριζότο με γαρίδες, ιδανικό για γεύμα. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά, όπως γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια, και εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία...
COOK
Χαλβάς με χαλεπιανά (χωρίς καθόλου λάδι)
Ο χαλβάς με χαλεπιανά είναι μια εύκολη και υγιεινή συνταγή που παρασκευάζεται χωρίς λάδι. Απαιτεί απλά υλικά, όπως σιμιγδάλι, ζάχαρη, μαστίχα, νερό και άψητα χαλεπιανά.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...
COOK
Φιλέτο λαβράκι µε ψητά λαχανικά, αρωματικό πέστο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο λαβράκι με συνοδευτικά ψητά λαχανικά, αρωματικό πέστο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς. Αρχικά, το ψάρι μαρινάρεται με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, ετοιμάζονται...
COOK
Γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου και βελούδινο πουρέ
Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου, συνοδευόμενες από βελούδινο πουρέ πατάτας. Τα υλικά περιλαμβάνουν καθαρισμένες γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, λευκό κρασί, κρέμα γάλακτος και...
COOK
Εκλεκτό sashimi με τόνο, γαρίδες, σολομό και σφυρίδα
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εκλεκτό sashimi που περιλαμβάνει φιλέτα τόνου, σολομού, σφυρίδας και φρέσκες γαρίδες. Περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής, όπου τα ψάρια κόβονται σε λεπτές φέτες και...
COOK
Dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν χτένια, ψιλοκομμένες γαρίδες, σέλινο και κόκκινη πιπεριά, καθώς και σιτάλευρο και καλαμποκάλευρο για...
COOK
Εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες με άρωμα πορτοκάλι
Η εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες είναι μια δροσερή και γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκιες γαρίδες μαριναρισμένες σε χυμό και λικέρ πορτοκαλιού, με ανάμικτα φύλλα σαλάτας και ώριμο...
COOK
RIVA Beach House: Νέα εποχή για το θρυλικό beach bar της Αγίας Νάπας
Το RIVA Beach House στην Αγία Νάπα εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το θρυλικό beach bar, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει κομψότητα και μεσογειακή ατμόσφαιρα.
Οι επισκέπτες μπορούν να...
COOK
Αυθεντικό κέικ πορτοκαλιού από την Ισπανία
Το άρθρο παρουσιάζει μια αυθεντική ισπανική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού, το οποίο διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κέικ καθώς δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα...
COOK
Ατομικά τραγανά γαλακτομπουρεκάκια με χρυσαφένια κρούστα
Το άρθρο παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού γλυκού γαλακτομπουρέκι, με ατομικές μερίδες που εντυπωσιάζουν τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνιση τους.
Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλα...
COOK
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ζουμερό τόνο
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκο τόνο, ιδανική για δροσερές ημέρες. Απαιτεί υλικά όπως τόνο, ελαιόλαδο, σκόρδο, φρέσκα κρεμμυδάκια, ντομάτα, ελιές, καλαμπόκι και μαϊντανό, ενώ...
COOK
Απίστευτα εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτας
Η συνταγή για την τούρτα παγωτό σοκολάτας είναι απλή και γευστική, ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας. Απαιτεί φρέσκια κρέμα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού και μπισκότα ορέο.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την...
COOK
Γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα υγιεινό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά. Αρχικά, το καρότο τρίβεται και μαγειρεύεται με μέλι,...
COOK
Εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada, που συνδυάζει γεύσεις καρότου, ανανά, ινδοκάρυδου και ρούμι.
Αναλύονται τα υλικά που απαιτούνται, όπως μαύρη και απλή ζάχαρη,...
COOK
Σολομός με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο
Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για σολομό με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο. Τα υλικά περιλαμβάνουν φιλέτα σολομού, ελαιόλαδο, κολοκυθάκια, φινόκιο, καρότο και διάφορα μυρωδικά.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το...
COOK
Λαζάνια στυλ μπολονέζ
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαζάνια στυλ μπολονέζ, συνδυάζοντας πλούσια υλικά και γεύσεις. Αρχικά, ετοιμάζεται η σάλτσα μπολονέζ με μοσχάρι (ή κιμά), κρεμμύδι, σέλινο, ντομάτες και μπαχαρικά, που...
COOK
Τραγανά spring rolls με ζουμερό χοιρινό
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά spring rolls γεμιστά με ζουμερό χοιρινό. Τα υλικά περιλαμβάνουν κινέζικο φιδέ, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, τζίντζερ, καρότο, λάχανο και ψημένο χοιρινό, ενώ τα...
COOK
Πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία φιλέτων πάπιας, τα οποία ψήνονται σε τηγάνι και συνοδεύονται από...
COOK
Απολαυστικό Crumble Καρπουζιού
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα απολαυστικό crumble καρπουζιού, που περιλαμβάνει ζύμη, crumble και γέμιση από κομπόστο καρπουζιού. Για τη ζύμη χρησιμοποιούνται ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και αλεύρι, ενώ...
COOK
Υπέροχη τάρτα με φρέσκες φράουλες
Η τάρτα με φρέσκες φράουλες είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει μια νόστιμη βάση με κρέμα και φρέσκες φράουλες. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, στην οποία...
COOK
Ακαταμάχητα τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας
Η Νεκταρία Κοκκινάκη μοιράζεται μια απλή και νόστιμη συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας, ιδανικά για όλη την οικογένεια. Η συνταγή απαιτεί φέτα, γιαούρτι, αυγά, ρίγανη, βούτυρο και...
COOK
Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγεύει με απίθανο παγωτό κανελόνια – Κι όμως γίνεται!
Η Νεκταρία Κοκκινάκη εντυπωσιάζει με μια πρωτότυπη συνταγή για παγωτό κανελόνια, ιδανικό για το καλοκαίρι.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τηγάνισμα κανελονιών, γέμισμα με κρέμα από σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα, καθώς και...
COOK
Βραδιά Eurovision: Ανακαλύψαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για το τέλειο πάρτι στο σπίτι
Η βραδιά της Eurovision πλησιάζει και ο Πέτρος Συρίγος προτείνει νόστιμες και εύκολες συνταγές για ένα αξέχαστο πάρτι στο σπίτι.
Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο, πέννες αλα...
COOK
Ανακαλύψτε το ρόστο Νάξου: Η αυθεντική και λαχταριστή κυκλαδίτικη συνταγή
Το ρόστο Νάξου είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτυπώνει τις γευστικές συνήθειες των Ναξιωτών σε οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη "arrosto", που...
COOK
Ο ακαταμάχητος μεζές της Παρασκευής – Κεφτεδάκια σαγανάκι
Ο ακαταμάχητος μεζές της Παρασκευής, σύμφωνα με τη Νεκταρία Κοκκινάκη, είναι τα κεφτεδάκια σαγανάκι, ιδανικά για να συνοδεύσουν τα ουζάκια μας.
Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα, φέτα...
COOK
Το γιουβετσάκι της Μπαρμπαρίγου είναι θεϊκή απόλαυση!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σεφ της Ελλάδας, παρουσιάζει τη συνταγή της για το παραδοσιακό αρνί γιουβετσάκι στο φούρνο, ένα ιδανικό οικογενειακό πιάτο.
Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα...