Φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο Black Angus με κρούστα μαϊντανού, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Το βοδινό φιλέτο αλατοπιπερώνεται, σοτάρεται και ψήνεται αφού καλυφθεί με μια κρούστα από μαϊντανό, ψωμί του τοστ, αβγό και ελαιόλαδο.

Παράλληλα, ετοιμάζεται μια σος από ζωμό βοδινού, κρασί ή κονιάκ, γαλλική μουστάρδα και μανιτάρια μόρελς, ενώ το πιάτο συνοδεύεται από μους παντζαριού με κουμανταρία. Η συνταγή συνδυάζει γεύσεις και τεχνικές για ένα εκλεπτυσμένο γεύμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για το βοδινό φιλέτο:

150 γρ. βοδινό φιλέτο Black Angus

Λίγο ελαιόλαδο

Για την κρούστα µαϊντανού :

1 αβγό

2 φέτες ψωµί του τοστ

20 ml  ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

30 γρ. µαϊντανό µόνον τα φύλλα

Για τη σος µόρελς:

Ζωµό βοδινού

Κρασί  ή κονιάκ

Γαλλική µουστάρδα

20 γρ. µανιτάρια µόρελς

Κορν φλάουερ

Για το µους από παντζάρι:

Παντζάρια βρασµένα

αλάτι, πιπέρι

Λίγη Κουµανταρία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eτοιµάζετε το βοδινό φιλέτο: Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο, το σοτάρετε µε λίγο ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι για να «θωρακιστεί». Το καλύπτετε µε την κρούστα µαϊντανού και το ψήνετε στους 200οC για 15 λεπτά.

Eτοιµάζετε την κρούστα µαϊντανού: Σε ένα µπολ χτυπάτε το αβγό, τρίβετε τις φέτες του ψωµιού του τοστ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα του µαϊντανού ψιλοκοµµένα. Τα ανακατεύετε καλά, µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα.

Ετοιµάζετε τη σος: Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι το ζωµό βοδινού, το κρασί  ή το κονιάκ, τη γαλλική µουστάρδα και τα µανιτάρια µόρελς και τα αφήνετε να βράσουν καλά, µέχρι να µειωθεί στο µισό. Τη «δένετε» µε κορν φλάουερ και σερβίρετε µαζί µε το φιλετάκι.

Ετοιµάζετε το µους από παντζάρι: Βράζετε τα παντζάρια, τα αλέθετε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγη Κουµανταρία. Τα ανακατεύετε όλα καλά, µέχρι να γίνουν ένα οµοιογενές µίγµα και το σερβίρετε στο πιάτο. Βάζετε από πάνω το φιλέτο µε την κρούστα µαϊντανού και το συνοδεύετε µε τη σος από µανιτάρια µόρελς.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό, ψωμί του τοστ, αβγό και ελαιόλαδο.
  • Η σος αποτελείται από ζωμό βοδινού, κρασί ή κονιάκ, γαλλική μουστάρδα και μανιτάρια μόρελς.
  • Το πιάτο συνοδεύεται από μους παντζαριού με κουμανταρία για πιο εκλεπτυσμένη γεύση.
  • Η συνταγή συνδυάζει διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές για ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό γεύμα.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ