Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, λιαστές ντομάτες, σπανάκι, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα.
Η εκτέλεση περιλαμβάνει το βράσιμο των τορτελλόνι, το σοτάρισμα των λαχανικών και την ανάμειξη όλων των υλικών, με την προσθήκη λίγου νερού από τα ζυμαρικά για περισσότερη γεύση. Το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο ζυμαρικών.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Τορτελλόνι με Ρικότα & Σπανάκι Μιτσίδη (250 γρ.)
2 κουταλιές Σάλτσα Red Pesto Μιτσίδη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
⅓ ποτηριού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
⅓ ποτηριού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
125 ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα τορτελλόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό τους.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κρέμα και το κόκκινο πέστο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα βρασμένα τορτελλόνι και αρκετή παρμεζάνα.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο και λιαστές ντομάτες.
- Οι οδηγίες περιλαμβάνουν βράσιμο των τορτελλόνι, σοτάρισμα των λαχανικών και ανάμειξη με τα υπόλοιπα υλικά.
- Χρησιμοποιείται λίγο νερό από τα ζυμαρικά για περισσότερη γεύση και κρεμώδη υφή.
- Το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο ζυμαρικών με παρμεζάνα.
