Φιλέτο μοσχαρίσιο με πατάτες βραστές, ντοματίνια και τυρί φέτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο μοσχαρίσιο συνοδευόμενο από βραστές πατάτες, σαλάτα με ντοματίνια και τυρί φέτα. Οι πατάτες βράζονται και αρωματίζονται με ελαιόλαδο και μαϊντανό, ενώ η σαλάτα περιλαμβάνει μαρούλι και ντοματίνια με ελαιόλαδο και βαλσάμικο.

Το φιλέτο μοσχαριού ψήνεται με αρωματικά όπως δεντρολίβανο ή θυμάρι και μπορεί να εμπλουτιστεί με βούτυρο για έξτρα άρωμα και υφή. Το πιάτο σερβίρεται συνδυάζοντας τη ζουμερή πρωτεΐνη με φρέσκες γεύσεις και είναι κατάλληλο τόσο για καθημερινά γεύματα όσο και για πιο επίσημες περιστάσεις.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα μοσχαρίσια (150–180 γρ. το καθένα)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. βούτυρο (προαιρετικά, για άρωμα)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ κ.γ. δεντρολίβανο ή θυμάρι

Για τη σαλάτα:

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

3 φλ. φυλλαράκια μαρουλιού ή ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο ή χυμό λεμονιού

Λίγο αλάτι και πιπέρι

Για τις πατάτες:

4 μικρές πατάτες, καθαρισμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε με τις πατάτες. Βράστε τες σε αλατισμένο νερό για περίπου είκοσι λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Στραγγίστε τες και, όσο είναι ακόμη ζεστές, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κρατήστε τες στην άκρη, σκεπασμένες, για να διατηρηθούν ζεστές.

Παράλληλα, ετοιμάστε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ αναμείξτε τα ντοματίνια και τα φύλλα μαρουλιού, περιχύστε με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο ή τον χυμό λεμονιού, και αλατοπιπερώστε ελαφρά. Ανακατέψτε απαλά ώστε να μαλακώσουν τα φύλλα χωρίς να χάσουν τη φρεσκάδα τους.

Για το φιλέτο, ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ σε δυνατή φωτιά. Ραντίστε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε και πιπερώστε καλά και προσθέστε το δεντρολίβανο ή το θυμάρι. Ψήστε τα φιλέτα για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή λίγο περισσότερο αν τα προτιμάτε πιο καλοψημένα. Προς το τέλος, μπορείτε να προσθέσετε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι για να αρωματίσει το κρέας και να δώσει μια πλούσια, γυαλιστερή υφή.

Αφήστε το φιλέτο να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά εκτός φωτιάς ώστε να παραμείνει ζουμερό. Σερβίρετε το πιάτο τοποθετώντας τις φέτες του μοσχαριού δίπλα στις πατάτες, προσθέστε λίγη φέτα από πάνω και ολοκληρώστε με τη φρέσκια σαλάτα με τα ντοματίνια.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ισορροπημένο πιάτο που συνδυάζει πρωτεΐνη, φρεσκάδα και ελληνική γεύση — ιδανικό για καθημερινό τραπέζι ή πιο επίσημο δείπνο.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτο μοσχαρίσιο, βραστές πατάτες με ελαιόλαδο και μαϊντανό, και σαλάτα με ντοματίνια και τυρί φέτα.
  • Το μοσχαρίσιο φιλέτο αρωματίζεται με δεντρολίβανο ή θυμάρι και μπορεί να εμπλουτιστεί με βούτυρο για περισσότερη γεύση.
  • Οι πατάτες βράζονται και αρωματίζονται με ελαιόλαδο και μαϊντανό, ενώ η σαλάτα περιλαμβάνει μαρούλι και ντοματίνια με βαλσάμικο.
  • Το πιάτο είναι κατάλληλο για καθημερινά γεύματα αλλά και για πιο επίσημες περιστάσεις, προσφέροντας φρέσκες ελληνικές γεύσεις.
Διαβάστε επίσης

Παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο

Η παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για το τραπέζι. Με βασικά υλικά όπως καρότα, πράσο, κολοκύθι, πατάτες και μπρόκολο, αυτή...

Κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα

Η κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα είναι μια νόστιμη και βελούδινη επιλογή για τις κρύες μέρες, συνδυάζοντας μπρόκολο, πατάτα, κρεμμύδι και σκόρδο σοταρισμένα σε ελαιόλαδο. Μετά το βράσιμο των λαχανικών...

Κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας

Η κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή που συνδυάζει τις ήπιες γεύσεις της πατάτας και του πράσου με την πιπεράτη γεύση της ρόκας. Η...

Noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά (Βιετναμέζικο μπολ)

Το βιετναμέζικο μπολ με noodles και κεφτεδάκια συνδυάζει γεύσεις από αρωματικά μυρωδικά και δροσερά λαχανικά. Η συνταγή περιλαμβάνει τη δημιουργία νόστιμων κεφτεδακίων από χοιρινό ή κοτόπουλο, αρωματισμένων με σκόρδο,...

Νόστιμα Γιουβαρλάκια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής νόστιμων γιουβαρλακίων, μια παραδοσιακή σούπα με κεφτεδάκια. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται μοσχαρίσιος κιμάς, ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, μαϊντανός, άνηθος, πιπέρι, αλάτι και αυγό. Το μείγμα...

“Πότε είναι κατάλληλο να χρησιμοποιήσω σησαμέλαιο;”

Το σησαμέλαιο είναι ένα αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται κυρίως σε ασιατικές κουζίνες και έχει πιο εξειδικευμένη χρήση από τα κοινά λάδια όπως το ελαιόλαδο. Είναι ιδανικό για να προστίθεται...

Μαγευτικός πορτοκαλένιος χαλβάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder και βανίλια, ενώ το σιρόπι...

Τρούφα: Ο «μαύρος θησαυρός» της μαγειρικής τέχνης

Η τρούφα, γνωστή ως ο «μαύρος χρυσός» της κουζίνας, είναι ένα σπάνιο υπόγειο μανιτάρι που ευδοκιμεί στις ρίζες ορισμένων δέντρων και αποτελεί πολύτιμη πρώτη ύλη στη γαστρονομία λόγω της...

Σαλάτα με γεύση φαλάφελ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με γεύση φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό. Τα ρεβίθια προετοιμάζονται με μαρινάδα από μπαχαρικά και ψήνονται στον φούρνο. Η σαλάτα περιλαμβάνει...

Cheesecake με γευστική σάλτσα κόκκινων φρούτων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει τυρί...

Saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό θαλασσινών και ζυμαρικών. Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα σολομού, τα οποία σοτάρονται με...

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, εξηγώντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και κτυπάτε το βούτυρο με καστανή...

Κατακόκκινο Mac n Cheese

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για "Κατακόκκινο Mac n Cheese", που συνδυάζει μακαρόνια elbow με πλούσια κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια, δημιουργώντας μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Η συνταγή...

Καταλανική Κρέμα

Η καταλανική κρέμα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που απαιτεί 60 λεπτά προετοιμασίας και είναι μέτριας δυσκολίας. Για την παρασκευή της, χρειάζονται κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, βανίλια, φλούδα...

Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ...

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

Πίτα με πεκάν

Η συνταγή για πίτα με πεκάν περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης από αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό, η οποία ξεκουράζεται στο ψυγείο πριν το άνοιγμα και τοποθέτησή της...

Απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς

Η συνταγή για απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς είναι εύκολη και απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ½ - 2 ώρες αναμονής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ