Φιλέτο μοσχαρίσιο με πατάτες βραστές, ντοματίνια και τυρί φέτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο μοσχαρίσιο συνοδευόμενο από βραστές πατάτες, σαλάτα με ντοματίνια και τυρί φέτα. Οι πατάτες βράζονται και αρωματίζονται με ελαιόλαδο και μαϊντανό, ενώ η σαλάτα περιλαμβάνει μαρούλι και ντοματίνια με ελαιόλαδο και βαλσάμικο.

Το φιλέτο μοσχαριού ψήνεται με αρωματικά όπως δεντρολίβανο ή θυμάρι και μπορεί να εμπλουτιστεί με βούτυρο για έξτρα άρωμα και υφή. Το πιάτο σερβίρεται συνδυάζοντας τη ζουμερή πρωτεΐνη με φρέσκες γεύσεις και είναι κατάλληλο τόσο για καθημερινά γεύματα όσο και για πιο επίσημες περιστάσεις.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα μοσχαρίσια (150–180 γρ. το καθένα)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. βούτυρο (προαιρετικά, για άρωμα)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ κ.γ. δεντρολίβανο ή θυμάρι

Για τη σαλάτα:

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

3 φλ. φυλλαράκια μαρουλιού ή ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο ή χυμό λεμονιού

Λίγο αλάτι και πιπέρι

Για τις πατάτες:

4 μικρές πατάτες, καθαρισμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε με τις πατάτες. Βράστε τες σε αλατισμένο νερό για περίπου είκοσι λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Στραγγίστε τες και, όσο είναι ακόμη ζεστές, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κρατήστε τες στην άκρη, σκεπασμένες, για να διατηρηθούν ζεστές.

Παράλληλα, ετοιμάστε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ αναμείξτε τα ντοματίνια και τα φύλλα μαρουλιού, περιχύστε με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο ή τον χυμό λεμονιού, και αλατοπιπερώστε ελαφρά. Ανακατέψτε απαλά ώστε να μαλακώσουν τα φύλλα χωρίς να χάσουν τη φρεσκάδα τους.

Για το φιλέτο, ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ σε δυνατή φωτιά. Ραντίστε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε και πιπερώστε καλά και προσθέστε το δεντρολίβανο ή το θυμάρι. Ψήστε τα φιλέτα για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή λίγο περισσότερο αν τα προτιμάτε πιο καλοψημένα. Προς το τέλος, μπορείτε να προσθέσετε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι για να αρωματίσει το κρέας και να δώσει μια πλούσια, γυαλιστερή υφή.

Αφήστε το φιλέτο να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά εκτός φωτιάς ώστε να παραμείνει ζουμερό. Σερβίρετε το πιάτο τοποθετώντας τις φέτες του μοσχαριού δίπλα στις πατάτες, προσθέστε λίγη φέτα από πάνω και ολοκληρώστε με τη φρέσκια σαλάτα με τα ντοματίνια.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ισορροπημένο πιάτο που συνδυάζει πρωτεΐνη, φρεσκάδα και ελληνική γεύση — ιδανικό για καθημερινό τραπέζι ή πιο επίσημο δείπνο.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτο μοσχαρίσιο, βραστές πατάτες με ελαιόλαδο και μαϊντανό, και σαλάτα με ντοματίνια και τυρί φέτα.
  • Το μοσχαρίσιο φιλέτο αρωματίζεται με δεντρολίβανο ή θυμάρι και μπορεί να εμπλουτιστεί με βούτυρο για περισσότερη γεύση.
  • Οι πατάτες βράζονται και αρωματίζονται με ελαιόλαδο και μαϊντανό, ενώ η σαλάτα περιλαμβάνει μαρούλι και ντοματίνια με βαλσάμικο.
  • Το πιάτο είναι κατάλληλο για καθημερινά γεύματα αλλά και για πιο επίσημες περιστάσεις, προσφέροντας φρέσκες ελληνικές γεύσεις.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ