Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο, που ψήνεται για δέκα λεπτά.

Ακολουθεί η προετοιμασία μιας γκανάς σοκολάτας, που απλώνεται πάνω στη βάση και κρυώνει στο ψυγείο. Ένα μείγμα ζελατίνης και κρέμας γάλακτος αναμιγνύεται με την καραμέλα και απλώνεται πάνω από τη γκανάς.

Μετά την προσθήκη ροδέλων μπανάνας, η επιφάνεια καλύπτεται με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

  • 1 Χ 400 γρ. κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου «Digestive»
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 325 ml κρέμα γάλακτος (χωρισμένο)
  • 1 κ.γλ. ζελατίνη
  • 2 κ.γλ. νερό
  • 3 μεγάλες μπανάνες
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι

Για την επικάλυψη

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • Τριμμένη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε την κονσέρβα με το ζαχαρούχο γάλα, κλειστή, σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό να καλυφθεί. Μόλις κοχλάσει, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 3 ώρες. Κατά διαστήματα προσθέτετε νερό ώστε η κονσέρβα να είναι πάντα σκεπασμένη. Μετά από 3 ώρες βγάζετε την κονσέρβα από το νερό και αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα. Ανοίγετε την κονσέρβα και το γάλα σας έχει γίνει καραμέλα. Το αδειάζετε σε ένα μπολ. Μπορείτε σε αυτό το στάδιο να το φυλάξετε στο ψυγείο για 2 μέρες.

Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ ή με έναν πλάστη. Τα βάζετε σε ένα μπολ και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και απλώνετε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού 23 εκατοστών με αφαιρούμενα τοιχώματα στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χάρτι. Ψήνετε τη βάση για 10 λεπτά στους 175°C στον αέρα.

Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Βράζετε 200 ml από την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε τη σοκολάτα. Αφήνετε να σταθεί μερικά λεπτά και μετά ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια βελούδινη γκανάς. Βάζετε την γκανάς πάνω από τη βάση μπισκότων και μεταφέρετε στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει.

Βάζετε τη ζελατίνη σε μικρή κατσαρόλα ή μπρίκι με ¼ φλ. νερό. Την αφήνετε μερικά λεπτά να φουσκώσει. Μεταφέρετε το μπρίκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέστε στο μείγμα ¼ φλ. κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Όταν βεβαιωθείτε ότι η ζελατίνη είναι τελείως διαλυμένη προσθέστε ακόμα ½ φλ. κρέμα γάλακτος και αποσύρετε από τη φωτιά. Περιχύνετε με αυτό το μείγμα την καραμέλα. Ανακατέψτε καλά να αναμειχτούν και το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Περιχύνετε το μείγμα της καραμέλας πάνω στην κρύα σοκολατένια γκανάς. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να πήξει καλά, καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.

Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ανακατεύετε με το λεμόνι. Απλώστε τις μπανάνες πάνω από την καραμέλα.

Κτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη να γίνουν σαντιγί και καλύψτε τις μπανάνες. Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή ξεκινά με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες.
  • Δημιουργείται βάση από θρυμματισμένα μπισκότα και λιωμένο βούτυρο, η οποία ψήνεται για δέκα λεπτά.
  • Προετοιμάζεται γκανάς σοκολάτας που απλώνεται στη βάση και κρυώνει στο ψυγείο πριν την προσθήκη καραμέλας με ζελατίνη και κρέμα γάλακτος.
  • Το επιδόρπιο ολοκληρώνεται με ροδέλες μπανάνας, σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση.
Διαβάστε επίσης

5 χρόνια «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Οι εκδηλώσεις, οι διακρίσεις, οι σεφ που ξεχώρισαν

Το άρθρο ανασκοπεί την ιστορία των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, λίγο πριν την πέμπτη τελετή απονομής. Εστιάζει στις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των προηγούμενων διοργανώσεων, αναδεικνύοντας τις διακρίσεις και τους σεφ που...

Weekend Vibes: 5+1 ιδέες για το brunch σου

Το άρθρο παρουσιάζει έξι προτάσεις για ένα απολαυστικό brunch κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών Σαββατοκύριακων. Περιλαμβάνει ιδέες όπως αφράτα pancakes, ζεστά bagels, acai bowls και ιδιαίτερα κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική...

Ο υπέρτατος οδηγός για τα dressings

Τα dressings αποτελούν το κεντρικό στοιχείο των σαλάτων, προσφέροντας γεύση, υφή και άρωμα. Από το κλασικό vinaigrette μέχρι το κρεμώδες Caesar, τα dressings μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό πιάτο...

Γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας

Η συνταγή για γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας περιλαμβάνει επτά φύλλα κρούστας, καρύδια, σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα. Η γέμιση προετοιμάζεται με κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια, ενώ το...

Κότσι µε δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνίσιο με αρωματικό δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κότσι αρνίσιο, κόκκινο κρασί, λαχανικά όπως καρότα και κρεμμύδια, και...

Φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο Black Angus με κρούστα μαϊντανού, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Το βοδινό φιλέτο αλατοπιπερώνεται, σοτάρεται και ψήνεται αφού καλυφθεί...

Μήλο Κραμπλ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή ενός νόστιμου μήλου κραμπλ. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, τρίβονται και σιγοβράζονται με ζάχαρη και κανέλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού σουρώσουν, περιχύνονται με...

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ