Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο, που ψήνεται για δέκα λεπτά.

Ακολουθεί η προετοιμασία μιας γκανάς σοκολάτας, που απλώνεται πάνω στη βάση και κρυώνει στο ψυγείο. Ένα μείγμα ζελατίνης και κρέμας γάλακτος αναμιγνύεται με την καραμέλα και απλώνεται πάνω από τη γκανάς.

Μετά την προσθήκη ροδέλων μπανάνας, η επιφάνεια καλύπτεται με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

  • 1 Χ 400 γρ. κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου «Digestive»
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 325 ml κρέμα γάλακτος (χωρισμένο)
  • 1 κ.γλ. ζελατίνη
  • 2 κ.γλ. νερό
  • 3 μεγάλες μπανάνες
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι

Για την επικάλυψη

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • Τριμμένη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε την κονσέρβα με το ζαχαρούχο γάλα, κλειστή, σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό να καλυφθεί. Μόλις κοχλάσει, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 3 ώρες. Κατά διαστήματα προσθέτετε νερό ώστε η κονσέρβα να είναι πάντα σκεπασμένη. Μετά από 3 ώρες βγάζετε την κονσέρβα από το νερό και αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα. Ανοίγετε την κονσέρβα και το γάλα σας έχει γίνει καραμέλα. Το αδειάζετε σε ένα μπολ. Μπορείτε σε αυτό το στάδιο να το φυλάξετε στο ψυγείο για 2 μέρες.

Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ ή με έναν πλάστη. Τα βάζετε σε ένα μπολ και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και απλώνετε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού 23 εκατοστών με αφαιρούμενα τοιχώματα στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χάρτι. Ψήνετε τη βάση για 10 λεπτά στους 175°C στον αέρα.

Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Βράζετε 200 ml από την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε τη σοκολάτα. Αφήνετε να σταθεί μερικά λεπτά και μετά ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια βελούδινη γκανάς. Βάζετε την γκανάς πάνω από τη βάση μπισκότων και μεταφέρετε στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει.

Βάζετε τη ζελατίνη σε μικρή κατσαρόλα ή μπρίκι με ¼ φλ. νερό. Την αφήνετε μερικά λεπτά να φουσκώσει. Μεταφέρετε το μπρίκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέστε στο μείγμα ¼ φλ. κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Όταν βεβαιωθείτε ότι η ζελατίνη είναι τελείως διαλυμένη προσθέστε ακόμα ½ φλ. κρέμα γάλακτος και αποσύρετε από τη φωτιά. Περιχύνετε με αυτό το μείγμα την καραμέλα. Ανακατέψτε καλά να αναμειχτούν και το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Περιχύνετε το μείγμα της καραμέλας πάνω στην κρύα σοκολατένια γκανάς. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να πήξει καλά, καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.

Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ανακατεύετε με το λεμόνι. Απλώστε τις μπανάνες πάνω από την καραμέλα.

Κτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη να γίνουν σαντιγί και καλύψτε τις μπανάνες. Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή ξεκινά με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες.
  • Δημιουργείται βάση από θρυμματισμένα μπισκότα και λιωμένο βούτυρο, η οποία ψήνεται για δέκα λεπτά.
  • Προετοιμάζεται γκανάς σοκολάτας που απλώνεται στη βάση και κρυώνει στο ψυγείο πριν την προσθήκη καραμέλας με ζελατίνη και κρέμα γάλακτος.
  • Το επιδόρπιο ολοκληρώνεται με ροδέλες μπανάνας, σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση.
Διαβάστε επίσης

Σούπα ντομάτας με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό

Η σούπα ντομάτας με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό είναι μια γευστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει αρωματικά υλικά όπως ντοματίνια, ώριμες ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικό. Η διαδικασία ξεκινά...

Φιλέτο μοσχαρίσιο με πατάτες βραστές, ντοματίνια και τυρί φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο μοσχαρίσιο συνοδευόμενο από βραστές πατάτες, σαλάτα με ντοματίνια και τυρί φέτα. Οι πατάτες βράζονται και αρωματίζονται με ελαιόλαδο και μαϊντανό, ενώ η...

Παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο

Η παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για το τραπέζι. Με βασικά υλικά όπως καρότα, πράσο, κολοκύθι, πατάτες και μπρόκολο, αυτή...

Κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα

Η κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα είναι μια νόστιμη και βελούδινη επιλογή για τις κρύες μέρες, συνδυάζοντας μπρόκολο, πατάτα, κρεμμύδι και σκόρδο σοταρισμένα σε ελαιόλαδο. Μετά το βράσιμο των λαχανικών...

Κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας

Η κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή που συνδυάζει τις ήπιες γεύσεις της πατάτας και του πράσου με την πιπεράτη γεύση της ρόκας. Η...

Noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά (Βιετναμέζικο μπολ)

Το βιετναμέζικο μπολ με noodles και κεφτεδάκια συνδυάζει γεύσεις από αρωματικά μυρωδικά και δροσερά λαχανικά. Η συνταγή περιλαμβάνει τη δημιουργία νόστιμων κεφτεδακίων από χοιρινό ή κοτόπουλο, αρωματισμένων με σκόρδο,...

Νόστιμα Γιουβαρλάκια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής νόστιμων γιουβαρλακίων, μια παραδοσιακή σούπα με κεφτεδάκια. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται μοσχαρίσιος κιμάς, ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, μαϊντανός, άνηθος, πιπέρι, αλάτι και αυγό. Το μείγμα...

“Πότε είναι κατάλληλο να χρησιμοποιήσω σησαμέλαιο;”

Το σησαμέλαιο είναι ένα αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται κυρίως σε ασιατικές κουζίνες και έχει πιο εξειδικευμένη χρήση από τα κοινά λάδια όπως το ελαιόλαδο. Είναι ιδανικό για να προστίθεται...

Μαγευτικός πορτοκαλένιος χαλβάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder και βανίλια, ενώ το σιρόπι...

Τρούφα: Ο «μαύρος θησαυρός» της μαγειρικής τέχνης

Η τρούφα, γνωστή ως ο «μαύρος χρυσός» της κουζίνας, είναι ένα σπάνιο υπόγειο μανιτάρι που ευδοκιμεί στις ρίζες ορισμένων δέντρων και αποτελεί πολύτιμη πρώτη ύλη στη γαστρονομία λόγω της...

Σαλάτα με γεύση φαλάφελ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με γεύση φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό. Τα ρεβίθια προετοιμάζονται με μαρινάδα από μπαχαρικά και ψήνονται στον φούρνο. Η σαλάτα περιλαμβάνει...

Cheesecake με γευστική σάλτσα κόκκινων φρούτων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει τυρί...

Saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό θαλασσινών και ζυμαρικών. Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα σολομού, τα οποία σοτάρονται με...

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, εξηγώντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και κτυπάτε το βούτυρο με καστανή...

Κατακόκκινο Mac n Cheese

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για "Κατακόκκινο Mac n Cheese", που συνδυάζει μακαρόνια elbow με πλούσια κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια, δημιουργώντας μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Η συνταγή...

Καταλανική Κρέμα

Η καταλανική κρέμα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που απαιτεί 60 λεπτά προετοιμασίας και είναι μέτριας δυσκολίας. Για την παρασκευή της, χρειάζονται κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, βανίλια, φλούδα...

Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ...

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ