Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο, προσθήκη σκόρδου και σβήσιμο με λευκό κρασί.
Στη συνέχεια, προστίθεται το κριθαράκι μαζί με ζωμό λαχανικών και ζεστό νερό μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Το πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη γιαουρτιού, παρμεζάνας, αλατιού και πιπεριού, ενώ σερβίρεται με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1½ φλιτζάνι Κριθαράκι Ολικής Άλεσης Μιτσίδη
250 γρ. μικρά μανιτάρια portobello, σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές γιαούρτι
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη Μιτσίδη
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το κριθαράκι, τη σκόνη λαχανικών και σταδιακά προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει σοτάρισμα κρεμμυδιού και μανιταριών portobello με ελαιόλαδο και σβήσιμο με λευκό κρασί.
- Το κριθαράκι μαγειρεύεται με ζωμό λαχανικών και ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με προσθήκη γιαουρτιού, παρμεζάνας, αλατιού και πιπεριού.
- Σερβίρεται με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για ενισχυμένη γεύση.
