Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνίσιο με αρωματικό δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κότσι αρνίσιο, κόκκινο κρασί, λαχανικά όπως καρότα και κρεμμύδια, και αρωματικά όπως δεντρολίβανο και σκόρδο.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των υλικών σε κατσαρόλα για 4-5 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Η σάλτσα δημιουργείται από τα υπόλοιπα υλικά και συνοδεύει το πιάτο, το οποίο σερβίρεται ιδανικά με ριζότο ή άλλες επιλογές.
Το κότσι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για δύο ημέρες.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. κότσι αρνίσιο (µε το κόκαλο)
4 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κρεµµύδια
2 ώριµες ντοµάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα
1 κλωναράκι σέλινο
½ λίτρο κόκκινο κρασί
½ λίτρο νερό
2 πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα κόβετε τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες καθαρισµένες, τις ντοµάτες, τα κρεµµύδια και το σκόρδο. Βάζετε τα κότσια στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κρασί και το νερό. Τα σιγοβράζετε για 4-5 ώρες µέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
Μόλις ολοκληρώσετε το ψήσιµο βγάζετε τα κότσια και περνάτε τα υπόλοιπα υλικά από τρυπητό και παίρνετε την παχύρρευστη σάλτσα.
Σερβίρετε µε ριζότο ή ό,τι άλλο επιθυµείτε και περιχύνετε µε τη σάλτσα κόκκινου κρασιού.
Chef’s tip: Το κότσι αφού κρυώσει διατηρείται στο ψυγείο µέχρι και 2 µέρες.
Γιώργος Κόκκινος
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει κότσι αρνίσιο, δεντρολίβανο, κόκκινο κρασί, και λαχανικά όπως καρότα και κρεμμύδια.
- Το πιάτο απαιτεί σιγοβράσιμο για 4-5 ώρες ώστε το κρέας να μαλακώσει και να γίνει τρυφερό.
- Η σάλτσα δημιουργείται από τα υπόλοιπα υλικά και συνοδεύει το πιάτο, το οποίο σερβίρεται ιδανικά με ριζότο.
- Το κότσι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για δύο ημέρες μετά το μαγείρεμα.
