Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και παρμεζάνα.
Τα saccottini βράζονται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια συνδυάζονται με τα υπόλοιπα υλικά, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση.
Σερβίρεται με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Πουγκιά με 4 Τυριά (Saccottini) Μιτσίδη (250 γρ.)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα δύο
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουταλιά τυρί κρέμα
⅓ φλιτζάνι λευκό κρασί
⅓ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα saccottini σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 5-6 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί το λάδι. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά, προσέχοντας να μην σπάσουν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει πουγκιά με τέσσερα τυριά, ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και παρμεζάνα.
- Τα saccottini βράζονται και συνδυάζονται με τα υπόλοιπα υλικά για ένα γευστικό αποτέλεσμα.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για πλούσια γεύση.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα ντοματινιών και σβήσιμο με κρασί πριν την προσθήκη τυριών.
