Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, μουστάρδα και μπαχαρικά.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το μαρινάρισμα του αρνιού, το ψήσιμο στο φούρνο για περίπου 2:30 ώρες αρχικά καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα. Οι πατάτες ψήνονται μαζί με το αρνί, απορροφώντας τις γεύσεις της μαρινάδας, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και τραγανή υφή.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 αρνίσιο κότσι 2-2,300 κιλά
1 λεμόνι
2 φλιτζάνια baby πατάτες κομμένες στη μέση με τη φλούδα
2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. μπαχαρικά για αρνί
1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
Πλένουμε το αρνί το στεγνώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί και τρίβουμε με το λεμόνι. Το αλατοπιπερώνουμε και με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη μαρινάδα.
Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το φρέσκο δενδρολίβανο.
Σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2:30 ώρες στους 180 βαθμούς κελσίου.
Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα, αλείφοντας κάθε τόσο με τους χυμούς του.
Τοποθετούμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει κότσι αρνιού με baby πατάτες, μαρινάδα από ελαιόλαδο και μουστάρδα, και αρώματα όπως δενδρολίβανο και λεμόνι.
- Το αρνί μαρινάρεται, ψήνεται αρχικά καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 2:30 ώρες, και στη συνέχεια ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα.
- Οι πατάτες ψήνονται μαζί με το αρνί, απορροφούν τις γεύσεις της μαρινάδας και αποκτούν τραγανή υφή.
- Το πιάτο σερβίρεται με αρώματα και γεύσεις που αναδεικνύονται από την προσεκτική διαδικασία ψησίματος.
