Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, φέτα, ρικότα, τριμμένη παρμεζάνα, αυγό και ελαιόλαδο.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τσιγάρισμα των κρεμμυδιών, σπανάκι και σκόρδο, συνδυασμό με τυριά και αυγό, βράσιμο των ραβιόλι και τοποθέτηση σε στρώσεις μαζί με τη σάλτσα και τη μοτσαρέλα σε ταψί, πριν ψηθούν στους 180°C για 20 λεπτά.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
2 συσκευασίες Ραβιόλι με Ρικότα & Σπανάκι Μιτσίδη (500 γρ.)
1 βαζάκι σάλτσα Ντομάτας με Βασιλικό Μιτσίδη (Basilico)
250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
500 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
150 γρ. φέτα
150 γρ. τυρί Ricotta
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σκόρδο και αφού το σπανάκι μαλακώσει, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τη ρικότα, τη φέτα, το αυγό και την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τα ραβιόλι για 2-3 λεπτά. Σε ένα ταψί βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα με βασιλικό και στη συνέχεια μία στρώση από ραβιόλι, το μισό μείγμα από σπανάκι, τη μισή σάλτσα με βασιλικό και τη μισή μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε με μία δεύτερη στρώση από τα υλικά ξεκινώντας με τα ραβιόλι, το μείγμα από σπανάκι, την σάλτσα με βασιλικό και την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και τριμμένη μοτσαρέλα.
- Τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το σκόρδο τσιγαρίζονται και συνδυάζονται με ρικότα, φέτα και αυγό.
- Τα ραβιόλια βράζονται, τοποθετούνται σε στρώσεις με σάλτσα και μοτσαρέλα σε ταψί και ψήνονται.
- Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με ψήσιμο στους 180°C για 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
