Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος με καρυδόψιχα και αλεσμένο ψωμί, το οποίο πασπαλίζεται στη σφολιάτα.
Τα μήλα τοποθετούνται στο κέντρο της σφολιάτας και καλύπτονται με λωρίδες ζύμης. Τέλος, η πίτα αλείφεται με αυγό και ψήνεται στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, προσφέροντας ένα γλυκό και αρωματικό επιδόρπιο.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
3 μήλα κίτρινα (500 γρ)
2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές σταφίδες
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κουταλιές κορν φλάουαρ
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
¼ φλυτζ. αλεσμένο ψωμί
¼ φλυτζ. Καρυδόψιχα
½ κουταλάκι κανέλα
Για την επάλειψη:
1 αυγό
1-2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
¼ κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τις σταφίδες.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίζουμε και σημαδεύουμε ελαφρά τη σφολιάτα σε 3 μέρη καθέτως (δεν τη κόβουμε).
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε την καρυδόψιχα με το αλεσμένο ψωμί και την κανέλα. Πασπαλίζουμε το κεντρικό τρίτο της σφολιάτας με αυτό το μείγμα. Ανακατευουμε τα μήλα με το κορν φλάουαρ και τα απλώνουμε στο κεντρικό τρίτο πάνω από το μείγμα της καρυδόψιχας.
Με ένα κόπτη πίτσας, κόβουμε στο αριστερό και δεξί τρίτο της σφολιάτας οριζόντιες γραμμές πάχους 3 εκατοστών περίπου. Φέρνουμε τις λωρίδες σφολιάτας πάνω από τα μήλα εναλλάξ ώστε να τα καλύψουμε.
Αλείβουμε την πίτα με αυγό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη ανακατεμένη με την κανέλα.
Ψήνουμε στους 180 C αέρα, για 45 λεπτά
Συνοπτικά
- Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα.
 - Το μείγμα των μήλων με καρυδόψιχα και αλεσμένο ψωμί απλώνεται στο κέντρο της σφολιάτας.
 - Οι λωρίδες ζύμης καλύπτουν τα μήλα και η πίτα αλείφεται με αυγό πριν το ψήσιμο.
 - Ψήνεται στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, προσφέροντας ένα γλυκό και αρωματικό επιδόρπιο.
 
