Τερίν µε τυρί, ελιές και πιπεριές για γευστική απόλαυση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τερίν με τυρί, ελιές και πιπεριές, προσφέροντας μια γευστική και εύκολη στην παρασκευή επιλογή για ορεκτικό. Χρησιμοποιούνται κόκκινες πιπεριές, κατσικίσιο τυρί ή φέτα με τυρί κρέμα, ζελατίνα, κρέμα γάλακτος, χυμός και ξύσμα λεμονιού, ρίγανη, μπούκοβο, και πουρές μαύρης ελιάς.

Οι πιπεριές ψήνονται, ξεφλουδίζονται και τοποθετούνται σε στρώσεις με το μείγμα τυριού και πουρέ ελιάς σε μια φόρμα μεμβράνης, η οποία μπαίνει στο ψυγείο για έξι ώρες. Σερβίρεται κομμένη σε φέτες με φρέσκια μπαγκέτα ή φρυγανίτσες, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

Συστατικά
5 µεγάλες κόκκινες πιπεριές,
400 γρ. µαλακό κατσικίσιο τυρί (Chèvre) ή 300 γρ. φέτα + 100 γρ. τυρί κρέµα (Cream Cheese),
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (7 γρ.),
6 ½ κουταλιές (100 ml) κρέµα γάλακτος,
2 κουταλιές χυµός λεµονιού + 1 κουταλάκι ξύσµα,
1 κουταλάκι ρίγανη,
1 γερή πρέζα µπούκοβο ή νιφάδες τσίλι,
2/3 φλ. πουρές µαύρης ελιάς,

αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι.

Βήματα

Κόβετε τις πιπεριές στη µέση κατά µήκος, αφαιρείτε τα σπόρια τους και τις βάζετε µε τη φλούδα προς τα πάνω σε ταψί του φούρνου, ντυµένο µε αλουµινόχαρτο.

Τις ψήνετε κάτω από το γκριλ (ή σε προθερµασµένο δυνατό φούρνο) µέχρι να καψαλιστούν, τις βγάζετε, τις κλείνετε σε πλαστική σακούλα µέχρι να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. 

Στο µεταξύ, λαδώνετε ελαφρά µια µικρή µακρόστενη φόρµα για κέικ και ντύνετε το εσωτερικό της µε ένα κοµµάτι πλαστικής µεµβράνης, αφήνοντάς την να εξέχει στα πλευρά.

Ζεσταίνετε ελαφρά την κρέµα γάλακτος σε ένα µπρικάκι (όχι να κοχλάσει) και ραντίζετε µέσα τη ζελατίνα.

Την αφήνετε να µουλιάσει για λίγα λεπτά και ύστερα την ανακατεύετε να διαλυθεί.

Απλώνετε τις µισές πιπεριές στον πάτο της φόρµας, τεµαχίζοντάς τις αν χρειάζεται για να καλυφτεί ο πάτος της.

Βάζετε το κατσικίσιο τυρί (ή τη φέτα και το τυρί κρέµα) στη γυάλα του πολυµίξερ ή του µπλέντερ, µαζί µε την κρέµα γάλακτος µε τη ζελατίνα, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, τη ρίγανη και το µπούκοβο και τα χτυπάτε για να οµογενοποιηθούν.

Ελέγχετε το αλατοπίπερο. Απλώνετε το µισό µίγµα του τυριού πάνω από τις πιπεριές και το ισιώνετε.

Ύστερα, απλώνετε από πάνω τον πουρέ ελιάς, βάζετε απάνω µια στρώση µε το υπόλοιπο τυρί και τελειώνετε µε µια στρώση µε τις υπόλοιπες πιπεριές.

Σκεπάζετε την επιφάνεια της τερίν µε τα κοµµάτια της πλαστικής µεµβράνης που εξέχουν στα πλευρά και την πιέζετε καλά µε τις παλάµες σας.

Τη βάζετε στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες.

Ξεφορµάρετε την τερίν αναποδογυρίζοντάς τη σε πιατέλα και τη σερβίρετε κοµµένη σε φέτες, µε φρέσκια γαλλική µπαγκέτα ή φρυγανίτσες.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για τερίν περιλαμβάνει τυρί, ελιές και πιπεριές ως κύρια συστατικά, προσφέροντας έναν εύκολο τρόπο παρασκευής γευστικού ορεκτικού.
  • Οι πιπεριές ψήνονται, ξεφλουδίζονται και στρώνονται με το μείγμα τυριού και πουρέ ελιάς σε φόρμα με μεμβράνη.
  • Το μείγμα παραμένει στο ψυγείο για έξι ώρες για να σφίξει και να αποκτήσει τη σωστή υφή.
  • Σερβίρεται σε φέτες με φρέσκια μπαγκέτα ή φρυγανίτσες, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Ψητά λαχανικά με αγγλικό λουκάνικο χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά λαχανικά με αγγλικά λουκάνικα χοιρινού. Περιλαμβάνει υλικά όπως καρότα, γλυκοπατάτα, κόκκινη πιπεριά και κολοκυθάκια, τα οποία συνδυάζονται με μια σος από ελαιόλαδο,...

Σάντουιτς με τραγανή τορτίγια ολικής, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα νόστιμο σάντουιτς με τορτίγια ολικής άλεσης, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα. Τα υλικά περιλαμβάνουν παστράμι, τορτίγιες, τριμμένο τσένταρ και μουστάρδα Dijon. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα

Η ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή που συνδυάζει μακρύκοκκο ρύζι, κομματάκια γαλοπούλας, ρεβίθια, τυρί τσένταρ, καλαμπόκι, μαϊντανό και τριμμένο καρότο. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Πίτσα με πικάντικο pepperoni

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πίτσα με πικάντικο pepperoni, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής για δύο πίτσες. Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι, γάλα και ελαιόλαδο,...

Μπρουσκέτα με λούντζα και τυρί παρμεζάνα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για μπρουσκέτα με λούντζα και παρμεζάνα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως ψιλοκομμένη λούντζα, μπαγκέτα, βασιλικό, ντοματίνια, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι. Η διαδικασία...

Γίγαντες στο φούρνο με κυπριακό λουκάνικο και φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γίγαντες στο φούρνο με κυπριακό λουκάνικο και φέτα, μια γευστική και θρεπτική πρόταση για το τραπέζι. Η διαδικασία ξεκινά με το μούλιασμα και...

Shakshuka με λουκάνικα από Φρανκφούρτη

Η συνταγή παρουσιάζει έναν εναλλακτικό τρόπο παρασκευής της παραδοσιακής shakshuka, προσθέτοντας λουκάνικα Φρανκφούρτης για επιπλέον γεύση. Τα λουκάνικα σοτάρονται με κόκκινη πιπεριά και ντοματίνια, ενώ η φέτα προσθέτει μια...

Φυστικοβούτυρο μπράουνι απόλαυση

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπράουνι με επικάλυψη φυστικοβούτυρου, παρουσιάζοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει συστατικά όπως φυστικοβούτυρο, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, αυγά, καστανή ζάχαρη,...

Γλυκό με βατόμουρα

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ένα γλυκό με βατόμουρα, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα κύρια συστατικά περιλαμβάνουν βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, γιαούρτι και βατόμουρα. Η...

Βίδες με ψητά ντοματίνια και φέτα μαριναρισμένη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα. Η φέτα μαρινάρεται με ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι και νιφάδες τσίλι, καλυμμένη με ελαιόλαδο, και διατηρείται στο...

Η εξέλιξη του brunch: Από τη βικτωριανή Αγγλία στις σύγχρονες πόλεις

Το brunch, ένας συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού γεύματος, ξεκίνησε στη βικτωριανή Αγγλία του 19ου αιώνα ως χαλαρή εναλλακτική στο τυπικό αγγλικό πρωινό. Καθιερώθηκε το 1895 από τον Γκάι Μπέριντζερ...

Λαβράκι με άρωμα τζίντζερ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με άρωμα τζίντζερ, εξηγώντας βήμα προς βήμα την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά όπως κρεμμυδάκια και τζίντζερ, ενώ η σόγια σος και...

Αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου

Η αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου είναι ένα εκλεπτυσμένο γλυκό από την Pastry Chef Εύη Ιωάννου Χιώτη. Η συνταγή περιλαμβάνει αχλάδια Ουίλιαμς, ζάχαρη, χυμό λεμονιού, corn flour, γάλα, κρόκους...

Φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά

Η φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά είναι μια δροσερή και γευστική επιλογή που συνδυάζει νουντλς με πολύχρωμα λαχανικά όπως κόκκινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, μωβ λάχανο και καρότο, μαζί με γιαπωνέζικα...

Μπάρες με βρώμη και καρύδια

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για την παρασκευή μπάρες με βρώμη και καρύδια, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά που απαιτούνται και τη διαδικασία εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν βιολογική βρώμη,...

Κινέζικα Χοιρινά Παϊδάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κινέζικα χοιρινά παϊδάκια, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας πλούσιας μαρινάδας που περιλαμβάνει σάλτσα Hoisin, σόγιας και γλυκιά σάλτσα τσίλι, καθώς και αρωματικά όπως...

Μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας, ιδανικές για 12 μερίδες. Για την παρασκευή των μίνι κέικ, χρησιμοποιούνται χουρμάδες, βραστό νερό, άρωμα βανίλιας, αλεύρι, μαγειρική σόδα,...

Λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες. Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις πατάτες και τις ροδέλες λεμονιού σε ένα...

Τσιπούρα φιλέτο με φακές και αρωματική σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τσιπούρα φιλέτο με φακές και αρωματική σάλτσα. Τα υλικά περιλαμβάνουν φακές beluga και φιλέτα τσιπούρας, ενώ η μαρινάδα αποτελείται από ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού,...

Γλυκό σοκολατένιο κέικ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σοκολατένιο κέικ, ξεκινώντας με τα απαραίτητα υλικά όπως κακάο, σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά. Στη συνέχεια, περιγράφει τη διαδικασία εκτέλεσης, η...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ