Λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες. Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις πατάτες και τις ροδέλες λεμονιού σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε μια μαρινάδα από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα, γιαούρτι, ρίγανη, πάπρικα και σκόνη ζωμού λαχανικών. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ταψί.

Προσθέτουμε νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, περιχύνοντας το κοτόπουλο με τα υγρά του για να ροδίσει και να ψηθούν οι πατάτες.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

8 μπούτια κοτόπουλο

5 μεσαίες πατάτες κυδωνάτες

1 λεμόνι σε ροδέλες

1/2 φλ. νερό για το ταψί

Για τη μαρινάδα:

5 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

1 χαρτί ψησίματος Karen

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος.

Προσθέτουμε τις πατάτες και το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.

Με ένα πινέλο αλείφουμε το κοτόπουλο με τη σος και το μεταφέρουμε γύρω από τις πατάτες.

Ρίχνουμε το νερό στο ταψί.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να ψηθούν οι πατάτες,  περιχύνοντάς το κάθε τόσο με τα υγρά του.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες.
  • Ετοιμάζουμε μαρινάδα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα, γιαούρτι, ρίγανη, πάπρικα και σκόνη ζωμού λαχανικών.
  • Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, το τοποθετούμε στο ταψί με πατάτες και προσθέτουμε νερό.
  • Ψήνουμε αρχικά με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά και στη συνέχεια χωρίς για 30 λεπτά.
Διαβάστε επίσης

Μοναδικά πουγκιά με αρνάκι και πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με αρνάκι και πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα γεμάτο γεύση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια αρνιού και πατάτες που μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα...

Βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, γάλα και σταγόνες...

Σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε

Η συνταγή παρουσιάζει μια πεντανόστιμη σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε, περιγράφοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τη φτιάξετε. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης πίτας, αναμειγνύοντας αλεύρι, κακάο, ζάχαρη,...

Picanha στη σχάρα

Η picanha, το αγαπημένο κρέας των Βραζιλιάνων, είναι ζουμερή και τρυφερή όταν ψήνεται σωστά, δηλαδή ελαφρά ή μέτρια, καθώς το υπερβολικό ψήσιμο την κάνει σκληρή. Για την προετοιμασία της,...

Ποιο είναι το πρωινό της Kate Middleton;

Η Δούκισσα της Ουαλίας, Kate Middleton, ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συνδυάζοντας φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Το πρωινό της περιλαμβάνει βρώμη με...

Μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα

Η συνταγή για μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα frangipane είναι ένας γευστικός συνδυασμός τρυφερών μήλων και πλούσιας γέμισης αμυγδάλου, που υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Το εστιατόριο που αποτέλεσε έμπνευση για το «Nonna’s» στο Netflix

Η σειρά «Nonna’s» στο Netflix αντλεί έμπνευση από το πραγματικό εστιατόριο Enoteca Maria, το οποίο άνοιξε το 2007 στο Staten Island από τον Ιταλοαμερικανό Joe Scaravella, θέλοντας να τιμήσει...

Ζυμαρικά γκρατέν με τριπλή τυρένια απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά γκρατέν, που προσφέρει τριπλή τυρένια απόλαυση με συνδυασμό τριών διαφορετικών τυριών: Edam, κεφαλοτύρι και αναρή. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των ζυμαρικών, την...

Λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble. Για την παρασκευή του crumble, αφαιρείται η κόρα από δύο φέτες ψωμί, τα οποία αναμειγνύονται με καστανή...

Curtis Stone: Ένας από τους κορυφαίους σεφ διασημοτήτων της εποχής

Ο Curtis Stone είναι ένας κορυφαίος σεφ που έχει χτίσει μια διεθνή καριέρα συνδυάζοντας τη μαγειρική τέχνη με την τηλεόραση, τις επιχειρήσεις και τη συγγραφή. Γεννημένος στη Μελβούρνη, ξεκίνησε...

Απολαυστική μαρμελάδα από μάνγκο

Η μαρμελάδα από μάνγκο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που απαιτεί μόλις μισή ώρα προετοιμασίας και λίγα υλικά: ώριμα μάνγκο, ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Μανιταρένιο ριζότο απόλαυσης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού μανιταρένιου ριζότο με πορτσίνι και πορτομπέλο. Αρχικά, τα αποξηραμένα μανιτάρια μουλιάζονται και στη συνέχεια σοτάρονται με τα φρέσκα πορτομπέλο. Το ρύζι Arborio...

Μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο, ένα δροσερό και αρωματικό γλυκό. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη θέρμανση νερού με ζάχαρη και βανίλια, την προσθήκη διαλυμένου corn...

Εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά με τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά, χρησιμοποιώντας υλικά όπως αλεύρι Φαρίνα και κεφίρ για τη ζύμη, και μια σος ντομάτας με περαστή ντομάτα και βασιλικό. Η...

«Μιλφέιγ» με φύλλα αμπελιού, κρέμα αναρής, μέλι και καρύδια

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για «μιλφέιγ» που χρησιμοποιεί φύλλα αμπελιού αντί για το παραδοσιακό φύλλο ζύμης. Τα φύλλα καραμελώνονται με βούτυρο και μέλι, ενώ η γέμιση αποτελείται από...

Καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό, συνδυάζοντας θαλασσινά με ζυμαρικά σε ένα γευστικό πιάτο. Τα καλαμάρια σοτάρονται με πράσα, κρεμμύδι και σκόρδο, ενώ ενισχύονται γευστικά...

Αυτά τα fast food μην τα παραγγείλεις ποτέ

Οι διατροφολόγοι εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές fast food, επισημαίνοντας ότι ορισμένα γεύματα μπορούν να επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και...

Μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν, ένα πιάτο με πλούσια γεύση που συνδυάζει μοσχαρίσιο κρέας με παντσέτα ή μπέικον, κρεμμύδια, καρότα και αρωματικά βότανα. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Γλυκό σιροπιαστό με πορτοκαλένιο άρωμα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σιροπιαστό κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Για την παρασκευή του, χρησιμοποιούνται υλικά όπως σιμιγδάλι, αλεύρι, ινδοκάρυδο, γάλα, ζάχαρη, αυγά, μπέικιν πάουτερ και...

Το Fork Food Market ξαναέρχεται με ένα street food γλέντι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

Το Fork Food Market επιστρέφει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας στις 19 Σεπτεμβρίου με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις από όλο τον κόσμο, μουσική από τον DJ Sofroni και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ