Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες. Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις πατάτες και τις ροδέλες λεμονιού σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε μια μαρινάδα από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα, γιαούρτι, ρίγανη, πάπρικα και σκόνη ζωμού λαχανικών. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ταψί.
Προσθέτουμε νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, περιχύνοντας το κοτόπουλο με τα υγρά του για να ροδίσει και να ψηθούν οι πατάτες.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
8 μπούτια κοτόπουλο
5 μεσαίες πατάτες κυδωνάτες
1 λεμόνι σε ροδέλες
1/2 φλ. νερό για το ταψί
Για τη μαρινάδα:
5 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
1 χαρτί ψησίματος Karen
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος.
Προσθέτουμε τις πατάτες και το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το κοτόπουλο με τη σος και το μεταφέρουμε γύρω από τις πατάτες.
Ρίχνουμε το νερό στο ταψί.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να ψηθούν οι πατάτες, περιχύνοντάς το κάθε τόσο με τα υγρά του.
Συνοπτικά
- Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες.
- Ετοιμάζουμε μαρινάδα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα, γιαούρτι, ρίγανη, πάπρικα και σκόνη ζωμού λαχανικών.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, το τοποθετούμε στο ταψί με πατάτες και προσθέτουμε νερό.
- Ψήνουμε αρχικά με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά και στη συνέχεια χωρίς για 30 λεπτά.