Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ένα γλυκό με βατόμουρα, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα κύρια συστατικά περιλαμβάνουν βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, γιαούρτι και βατόμουρα.
Η διαδικασία ξεκινά με το χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, ενώ στη συνέχεια προστίθενται τα υπόλοιπα υλικά. Το μείγμα τοποθετείται σε ταψί και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρό ένα ξύλινο σουβλάκι από το κέντρο του κέικ.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
125 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 κ.σ. ξύσµα λεµονιού
230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. βανίλια ή ζάχαρη βανίλιας
2 µεγάλα αυγά
300 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. µαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. µύρτιλα κατεψυγµένα ή φρέσκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 190°C στον αέρα. Καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώµατα ενός µακρόστενου ταψιού µε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε λίγο να εξέχει στα πλάγια.
Κτυπήστε το βούτυρο µε τη ζάχαρη και το ξύσµα λεµονιού µέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέτετε τα αυγά, ένα-ένα, κτυπώντας καλά µετά από κάθε προσθήκη.
Κοσκινίστε το αλεύρι µε το µπέικινγκ, τη σόδα και το αλάτι. Βάζετε περίπου το 1/3 από το αλεύρι στον κάδο. Προσθέτετε το γιαούρτι και κτυπήστε να αναµειχθούν. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και αναµείξατε ξανά.
Πασπαλίζετε τα µύρτιλα µε ένα κουταλάκι αλεύρι. Τα διπλώνετε προσεκτικά στο µείγµα. Μην ανακατέψετε πολύ ώρα γιατί τα µύρτιλα θα χρωµατίσουν το κέικ και θα πάρει χρώµα γκρι.
Μεταφέρετε το κέικ στο ταψί και µετά στο φούρνο. Ψήνετε για 45 -50 λεπτά µέχρι ένα ξύλινο σουβλάκι να βγαίνει καθαρό.
Συνοπτικά
- Το άρθρο παρέχει αναλυτική συνταγή γλυκού με βατόμουρα, περιγράφοντας υλικά και διαδικασία παρασκευής.
- Κύρια συστατικά είναι βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, γιαούρτι και βατόμουρα.
- Η διαδικασία απαιτεί χτύπημα βουτύρου με ζάχαρη και λεμόνι, προσθήκη αυγών και ξηρών υλικών σε μείγμα με γιαούρτι.
- Το μείγμα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρό ένα ξύλινο σουβλάκι.