Κινέζικα Χοιρινά Παϊδάκια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κινέζικα χοιρινά παϊδάκια, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας πλούσιας μαρινάδας που περιλαμβάνει σάλτσα Hoisin, σόγιας και γλυκιά σάλτσα τσίλι, καθώς και αρωματικά όπως σκόρδο και τζίντζερ.

Τα παϊδάκια μαρινάρονται για 24 ώρες στο ψυγείο, και στη συνέχεια ψήνονται αργά στο φούρνο για να αποκτήσουν τρυφερή υφή.

Η συνταγή ολοκληρώνεται με το καραμέλωμα των παϊδακίων και το σερβίρισμά τους με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο, προσφέροντας ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

2 σειρές spare ribs, κομμένα ένα-ένα

½ φλ. νερό

1 κουταλιά σουσάμι για πασπάλισμα

Για τη μαρινάδα:

150γρ. Ηoisin Sauce (κινέζικη έτοιμη σος σε βαζάκι από τις υπεραγορές)

60 ml σάλτσα σόγιας (Soy Sauce)

60 ml ξηρό σέρι

¼ φλ. γλυκιά σάλτσα τσίλι  (Sweet Chilli Sauce)

2 κουταλιές λάδι σουσαμιού (Sesame oil)

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουτάλι καλά γεμάτη φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

2 κουταλάκια Chinese five spice powder (έτοιμο μίγμα μπαχαρικών από τις υπεραγορές)

1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα spare ribs σε μια σακούλα με κλείσιμο ζιπ. Βάζετε τη σακούλα να ακουμπήσει σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Περιχύνετε τη μαρινάδα στο σακούλι με τα ribs. Βγάζετε όσο αέρα μπορείτε και κλείνετε το σακούλι καλά. Μεταφέρετε τα ribs με το μπολ τους στο ψυγείο για 24 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζετε όλα τα ribs με τη μαρινάδα τους σε ένα ταψί φούρνου. Διαλέξτε ένα που να μην είναι τεράστιο αλλά να χωράει τα ribs σε μια στρώση. Περιχύνετε με ½ φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε ερμητικά το ταψί με ασημόχαρτο. Ψήνετε τα ribs για 2 ώρες. 

Δυναμώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Ξεσκεπάζετε το ταψί και πετάτε το ασημόχαρτο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, γυρίζοντας τα ribs και περιχύνοντάς τα με τα ζουμιά του ταψιού 4-5 φορές μέχρι να καραμελώσουν και τα ζουμιά στο ταψί να πήξουν.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένα με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο, σε ευγνώμονες φίλους.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει πλούσια μαρινάδα με σάλτσα Hoisin, σόγιας, γλυκιά σάλτσα τσίλι, σκόρδο και τζίντζερ.
  • Τα παϊδάκια μαρινάρονται για 24 ώρες στο ψυγείο και ψήνονται αργά για τρυφερή υφή.
  • Καραμελώνονται στο φούρνο και σερβίρονται με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο.
  • Η προετοιμασία απαιτεί χρόνο, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.
Διαβάστε επίσης

Κοτόπουλο Τεριγιάκι στο φριτέζα αέρα

Το άρθρο παρέχει μια απλή και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο τεριγιάκι που μαγειρεύεται στο φριτέζα αέρα. Χρησιμοποιώντας τέσσερα μπούτια κοτόπουλο χωρίς δέρμα και μια σάλτσα από σόγια σος, μέλι, σησαμέλαιο...

Κολοκυθοκεφτέδες με το Air Fryer

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες που προετοιμάζονται εύκολα και υγιεινά με τη χρήση του Air Fryer. Η διαδικασία περιλαμβάνει το τρίψιμο και στράγγισμα των κολοκυθιών, ανάμειξη με...

Μοναδικά πουγκιά με αρνάκι και πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με αρνάκι και πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα γεμάτο γεύση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια αρνιού και πατάτες που μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα...

Βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, γάλα και σταγόνες...

Σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε

Η συνταγή παρουσιάζει μια πεντανόστιμη σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε, περιγράφοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τη φτιάξετε. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης πίτας, αναμειγνύοντας αλεύρι, κακάο, ζάχαρη,...

Picanha στη σχάρα

Η picanha, το αγαπημένο κρέας των Βραζιλιάνων, είναι ζουμερή και τρυφερή όταν ψήνεται σωστά, δηλαδή ελαφρά ή μέτρια, καθώς το υπερβολικό ψήσιμο την κάνει σκληρή. Για την προετοιμασία της,...

Ποιο είναι το πρωινό της Kate Middleton;

Η Δούκισσα της Ουαλίας, Kate Middleton, ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συνδυάζοντας φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Το πρωινό της περιλαμβάνει βρώμη με...

Μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα

Η συνταγή για μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα frangipane είναι ένας γευστικός συνδυασμός τρυφερών μήλων και πλούσιας γέμισης αμυγδάλου, που υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Το εστιατόριο που αποτέλεσε έμπνευση για το «Nonna’s» στο Netflix

Η σειρά «Nonna’s» στο Netflix αντλεί έμπνευση από το πραγματικό εστιατόριο Enoteca Maria, το οποίο άνοιξε το 2007 στο Staten Island από τον Ιταλοαμερικανό Joe Scaravella, θέλοντας να τιμήσει...

Ζυμαρικά γκρατέν με τριπλή τυρένια απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά γκρατέν, που προσφέρει τριπλή τυρένια απόλαυση με συνδυασμό τριών διαφορετικών τυριών: Edam, κεφαλοτύρι και αναρή. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των ζυμαρικών, την...

Λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble. Για την παρασκευή του crumble, αφαιρείται η κόρα από δύο φέτες ψωμί, τα οποία αναμειγνύονται με καστανή...

Curtis Stone: Ένας από τους κορυφαίους σεφ διασημοτήτων της εποχής

Ο Curtis Stone είναι ένας κορυφαίος σεφ που έχει χτίσει μια διεθνή καριέρα συνδυάζοντας τη μαγειρική τέχνη με την τηλεόραση, τις επιχειρήσεις και τη συγγραφή. Γεννημένος στη Μελβούρνη, ξεκίνησε...

Απολαυστική μαρμελάδα από μάνγκο

Η μαρμελάδα από μάνγκο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που απαιτεί μόλις μισή ώρα προετοιμασίας και λίγα υλικά: ώριμα μάνγκο, ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Μανιταρένιο ριζότο απόλαυσης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού μανιταρένιου ριζότο με πορτσίνι και πορτομπέλο. Αρχικά, τα αποξηραμένα μανιτάρια μουλιάζονται και στη συνέχεια σοτάρονται με τα φρέσκα πορτομπέλο. Το ρύζι Arborio...

Μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο, ένα δροσερό και αρωματικό γλυκό. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη θέρμανση νερού με ζάχαρη και βανίλια, την προσθήκη διαλυμένου corn...

Εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά με τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά, χρησιμοποιώντας υλικά όπως αλεύρι Φαρίνα και κεφίρ για τη ζύμη, και μια σος ντομάτας με περαστή ντομάτα και βασιλικό. Η...

«Μιλφέιγ» με φύλλα αμπελιού, κρέμα αναρής, μέλι και καρύδια

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για «μιλφέιγ» που χρησιμοποιεί φύλλα αμπελιού αντί για το παραδοσιακό φύλλο ζύμης. Τα φύλλα καραμελώνονται με βούτυρο και μέλι, ενώ η γέμιση αποτελείται από...

Καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό, συνδυάζοντας θαλασσινά με ζυμαρικά σε ένα γευστικό πιάτο. Τα καλαμάρια σοτάρονται με πράσα, κρεμμύδι και σκόρδο, ενώ ενισχύονται γευστικά...

Αυτά τα fast food μην τα παραγγείλεις ποτέ

Οι διατροφολόγοι εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές fast food, επισημαίνοντας ότι ορισμένα γεύματα μπορούν να επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και...

Μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν, ένα πιάτο με πλούσια γεύση που συνδυάζει μοσχαρίσιο κρέας με παντσέτα ή μπέικον, κρεμμύδια, καρότα και αρωματικά βότανα. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ