Κινέζικα Χοιρινά Παϊδάκια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κινέζικα χοιρινά παϊδάκια, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας πλούσιας μαρινάδας που περιλαμβάνει σάλτσα Hoisin, σόγιας και γλυκιά σάλτσα τσίλι, καθώς και αρωματικά όπως σκόρδο και τζίντζερ.

Τα παϊδάκια μαρινάρονται για 24 ώρες στο ψυγείο, και στη συνέχεια ψήνονται αργά στο φούρνο για να αποκτήσουν τρυφερή υφή.

Η συνταγή ολοκληρώνεται με το καραμέλωμα των παϊδακίων και το σερβίρισμά τους με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο, προσφέροντας ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

2 σειρές spare ribs, κομμένα ένα-ένα

½ φλ. νερό

1 κουταλιά σουσάμι για πασπάλισμα

Για τη μαρινάδα:

150γρ. Ηoisin Sauce (κινέζικη έτοιμη σος σε βαζάκι από τις υπεραγορές)

60 ml σάλτσα σόγιας (Soy Sauce)

60 ml ξηρό σέρι

¼ φλ. γλυκιά σάλτσα τσίλι  (Sweet Chilli Sauce)

2 κουταλιές λάδι σουσαμιού (Sesame oil)

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουτάλι καλά γεμάτη φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

2 κουταλάκια Chinese five spice powder (έτοιμο μίγμα μπαχαρικών από τις υπεραγορές)

1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα spare ribs σε μια σακούλα με κλείσιμο ζιπ. Βάζετε τη σακούλα να ακουμπήσει σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Περιχύνετε τη μαρινάδα στο σακούλι με τα ribs. Βγάζετε όσο αέρα μπορείτε και κλείνετε το σακούλι καλά. Μεταφέρετε τα ribs με το μπολ τους στο ψυγείο για 24 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζετε όλα τα ribs με τη μαρινάδα τους σε ένα ταψί φούρνου. Διαλέξτε ένα που να μην είναι τεράστιο αλλά να χωράει τα ribs σε μια στρώση. Περιχύνετε με ½ φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε ερμητικά το ταψί με ασημόχαρτο. Ψήνετε τα ribs για 2 ώρες. 

Δυναμώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Ξεσκεπάζετε το ταψί και πετάτε το ασημόχαρτο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, γυρίζοντας τα ribs και περιχύνοντάς τα με τα ζουμιά του ταψιού 4-5 φορές μέχρι να καραμελώσουν και τα ζουμιά στο ταψί να πήξουν.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένα με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο, σε ευγνώμονες φίλους.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει πλούσια μαρινάδα με σάλτσα Hoisin, σόγιας, γλυκιά σάλτσα τσίλι, σκόρδο και τζίντζερ.
  • Τα παϊδάκια μαρινάρονται για 24 ώρες στο ψυγείο και ψήνονται αργά για τρυφερή υφή.
  • Καραμελώνονται στο φούρνο και σερβίρονται με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο.
  • Η προετοιμασία απαιτεί χρόνο, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ