Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σοκολατένιο κέικ, ξεκινώντας με τα απαραίτητα υλικά όπως κακάο, σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά.
Στη συνέχεια, περιγράφει τη διαδικασία εκτέλεσης, η οποία περιλαμβάνει την ανάμιξη των υλικών, το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο και το άπλωμα ενός γκανάς σοκολάτας από σοκολάτα γάλακτος και κρέμα γάλακτος πάνω στο κέικ.
Το κέικ σερβίρεται αφού έχει κρυώσει, προσφέροντας ένα πλούσιο σοκολατένιο γευστικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
55 γρ. κακάο
200 ml ζεστό νερό
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κυβάκια
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
175 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το γκανάς σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
100 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο με το βραστό νερό και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά το αλεύρι τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα (12×34) με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 30- 32 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Για το γκανάς σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα, φεύγουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Περιχύνουμε στο κέϊκ και σερβίρουμε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει κακάο, σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά.
- Η εκτέλεση αρχίζει με την ανάμιξη υλικών και το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο.
- Το κέικ καλύπτεται με γκανάς σοκολάτας από σοκολάτα γάλακτος και κρέμα γάλακτος.
- Σερβίρεται αφού κρυώσει, προσφέροντας πλούσια σοκολατένια γεύση.