Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για μπρουσκέτα με λούντζα και παρμεζάνα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως ψιλοκομμένη λούντζα, μπαγκέτα, βασιλικό, ντοματίνια, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το ψήσιμο του ψωμιού μέχρι να γίνει τραγανό και την ανάμειξη των υπόλοιπων υλικών, τα οποία τοποθετούνται πάνω στις φέτες. Η μπρουσκέτα ολοκληρώνεται με πασπάλισμα παρμεζάνας και σερβίρεται αμέσως για να απολαύσετε τη φρεσκάδα και την πλούσια γεύση της.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
6 φέτες Λούντζα Snack ψιλοκομμένη
1 μπαγκέτα σε 6 φέτες
1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
12 ντοματίνια ψιλοκομμένα
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ραντίζουμε το ψωμί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε στο τηγάνι ή στον φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, τη λούντζα, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και βαλσάμικο. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε 1 – 1 1/2 κουταλιά σε κάθε καπίρα και μετά πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Συνοπτικά
- Η συνταγή απαιτεί απλά υλικά όπως λούντζα, μπαγκέτα, βασιλικό, ντοματίνια, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι.
- Το ψωμί ψήνεται μέχρι να γίνει τραγανό και τα υπόλοιπα υλικά αναμειγνύονται.
- Η μπρουσκέτα ολοκληρώνεται με πασπάλισμα παρμεζάνας πάνω στις φέτες.
- Σερβίρεται αμέσως για να απολαύσετε τη φρεσκάδα και την πλούσια γεύση της.
