Η φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά είναι μια δροσερή και γευστική επιλογή που συνδυάζει νουντλς με πολύχρωμα λαχανικά όπως κόκκινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, μωβ λάχανο και καρότο, μαζί με γιαπωνέζικα φασόλια εταμάμε και κόλιανδρο.
Το πιάτο ολοκληρώνεται με σπασμένα κάσιους για τραγανή υφή.
Ένα ιδιαίτερο ντρέσινγκ από μουστάρδα, χυμό λεμονιού, σόγια σος, ελαιόλαδο και πάστα τζίντζερ προσθέτει έξτρα γεύση, ενώ η παρασκευή του είναι απλή, απαιτώντας μόνο το βράσιμο των νουντλς και την ανάμειξη των υλικών.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
200 γρ. νουντλς
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. μωβ λάχανο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1/2 φλ. γιαπωνέζικα φασόλια εταμάμε
1/3 φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. κάσιους σπασμένα
Για το ντρέσινγκ
3 κ.γ. μουστάρδα
3 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάστα τζίντζερ
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα νουντλς σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα νουντλς, ρίχνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Συνοπτικά
- Η φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά συνδυάζει νουντλς με πολύχρωμα λαχανικά και γιαπωνέζικα φασόλια εταμάμε.
- Σπασμένα κάσιους προσδίδουν τραγανή υφή στο πιάτο.
- Το ντρέσινγκ με μουστάρδα, χυμό λεμονιού, σόγια σος, ελαιόλαδο και τζίντζερ ενισχύει τη γεύση.
- Η προετοιμασία είναι απλή, απαιτώντας μόνο βράσιμο των νουντλς και ανάμειξη των υλικών.