Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με άρωμα τζίντζερ, εξηγώντας βήμα προς βήμα την προετοιμασία του πιάτου.
Χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά όπως κρεμμυδάκια και τζίντζερ, ενώ η σόγια σος και το σουσαμέλαιο προσθέτουν ιδιαίτερη γεύση.
Μετά το μαγείρεμα στον φούρνο, τα λαβράκια σερβίρονται αμέσως, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει την φρεσκάδα του ψαριού με τα αρώματα της ανατολίτικης κουζίνας.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
2 λαβράκια, Blue Island
Θαλασσινό αλάτι,
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια σε φέτες
2 Χ 5 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
6 κ. σ. σόγια σος (Soy Sauce)
½ κ. γ. ζάχαρη
2 κ. γ. σουσαμέλαιο (Sesame oil)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τα λαβράκια σε ένα ταψί φούρνου, το οποίο να χωράει σε ένα άλλο ταψί, λίγο πιο μεγάλο. Αλατίζουμε τα ψάρια μέσα και έξω. Απλώνουμε πάνω το κρεμμυδάκι και το τζίντζερ. Αναμιγνύουμε τη σόγια σος με τη ζάχαρη και περιχύνουμε τα λαβράκια.
Ρίχνουμε ζεστό νερό στο μεγάλο ταψί να γεμίσει περίπου ως τη μέση του άλλου ταψιού, που βρίσκεται μέσα το ψάρι. Σκεπάζουμε και τα δύο ταψιά πολύ καλά με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το ψάρι για 20 λεπτά.
Βγάζουμε τα λαβράκια από τον φούρνο και περιχύνουμε με το σουσαμέλαιο. Μεταφέρουμε τα ψάρια σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με επιπλέον κρεμμυδάκια.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιγράφει την προετοιμασία λαβρακιού με άρωμα τζίντζερ με φρέσκα υλικά.
- Η σόγια σος και το σουσαμέλαιο προσθέτουν ξεχωριστή γεύση στο πιάτο.
- Το ψάρι ψήνεται στον φούρνο καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.
- Σερβίρεται αμέσως μετά το μαγείρεμα, συνδυάζοντας φρεσκάδα και ανατολίτικα αρώματα.