Μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας, ιδανικές για 12 μερίδες. Για την παρασκευή των μίνι κέικ, χρησιμοποιούνται χουρμάδες, βραστό νερό, άρωμα βανίλιας, αλεύρι, μαγειρική σόδα, αλατισμένο βούτυρο, καστανή ζάχαρη, αυγά και πλήρες γάλα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των χουρμάδων, την ανάμειξή τους με τα υπόλοιπα υλικά και το ψήσιμο στις φόρμες για cupcake. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται η σως καραμέλας με καστανή ζάχαρη, βούτυρο, μαύρη μελάσα και κρέμα, η οποία περιχύνεται πάνω από τα ζεστά κέικ πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ (Για 12 μερίδες)

ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΝΙ ΚΕΪΚ:
225γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και κομμένοι
175γρ. βραστό νερό
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
175γρ. απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
85γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
140γρ. καστανή ζάχαρη
2 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής
200ml πλήρες γάλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
175γρ. καστανή ζάχαρη
50γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
20γρ. μαύρη μελάσα
225ml κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C/160C αέρα/αέριο, βαθμίδα 4.
ΚΕΪΚ:
Αρχίζουμε βράζοντας τους χουρμάδες και αφήνοντάς τους στην άκρη να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, φτιάχνουμε μια πάστα λιώνοντάς τους με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.

Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά μέχρι να ενοποιηθούν.

Εναλλάσσοντας το αλεύρι και το γάλα, αρχίζουμε ανακατεύοντας το 1/3 του μείγματος του αλευριού στα αυγά και τη μελάσα, στη συνέχεια το ½ από το γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τους χουρμάδες και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να σχηματίσουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένες φόρμες για cupcake, γεμίζοντας μόνο μέχρι το ½ – ¾ για να έχουν χώρο να φουσκώσουν.

Ψήνουμε 20-25 λεπτά ή μέχρι να δέσουν και να φουσκώσουν. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε. Ίσως χρειαστεί να ξεκολλήσουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες. Όσο τα κέικ ψήνονται, μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σως καραμέλας.

ΣΟΣ:
Λιώνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Μόλις η ζάχαρη λιώσει εντελώς, προσθέτουμε τη μαύρη μελάσα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει ένα σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και ανακατεύουμε το άλλο μισό της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει.

Περιχύνουμε τα ζεστά κέικ και σερβίρουμε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή μικρών υγρών πουτίγκας καραμέλας για 12 μερίδες.
  • Τα μίνι κέικ παρασκευάζονται με χουρμάδες, βανίλια, αλεύρι, βούτυρο, καστανή ζάχαρη, αυγά και γάλα.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των χουρμάδων, ανάμειξη με υλικά και ψήσιμο στις φόρμες.
  • Η σως καραμέλας γίνεται με καστανή ζάχαρη, βούτυρο, μαύρη μελάσα και κρέμα και περιχύνεται πριν το σερβίρισμα.
Διαβάστε επίσης

Κοτόπουλο Τεριγιάκι στο φριτέζα αέρα

Το άρθρο παρέχει μια απλή και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο τεριγιάκι που μαγειρεύεται στο φριτέζα αέρα. Χρησιμοποιώντας τέσσερα μπούτια κοτόπουλο χωρίς δέρμα και μια σάλτσα από σόγια σος, μέλι, σησαμέλαιο...

Κολοκυθοκεφτέδες με το Air Fryer

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες που προετοιμάζονται εύκολα και υγιεινά με τη χρήση του Air Fryer. Η διαδικασία περιλαμβάνει το τρίψιμο και στράγγισμα των κολοκυθιών, ανάμειξη με...

Μοναδικά πουγκιά με αρνάκι και πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με αρνάκι και πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα γεμάτο γεύση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια αρνιού και πατάτες που μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα...

Βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, γάλα και σταγόνες...

Σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε

Η συνταγή παρουσιάζει μια πεντανόστιμη σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε, περιγράφοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τη φτιάξετε. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης πίτας, αναμειγνύοντας αλεύρι, κακάο, ζάχαρη,...

Picanha στη σχάρα

Η picanha, το αγαπημένο κρέας των Βραζιλιάνων, είναι ζουμερή και τρυφερή όταν ψήνεται σωστά, δηλαδή ελαφρά ή μέτρια, καθώς το υπερβολικό ψήσιμο την κάνει σκληρή. Για την προετοιμασία της,...

Ποιο είναι το πρωινό της Kate Middleton;

Η Δούκισσα της Ουαλίας, Kate Middleton, ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συνδυάζοντας φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Το πρωινό της περιλαμβάνει βρώμη με...

Μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα

Η συνταγή για μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα frangipane είναι ένας γευστικός συνδυασμός τρυφερών μήλων και πλούσιας γέμισης αμυγδάλου, που υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Το εστιατόριο που αποτέλεσε έμπνευση για το «Nonna’s» στο Netflix

Η σειρά «Nonna’s» στο Netflix αντλεί έμπνευση από το πραγματικό εστιατόριο Enoteca Maria, το οποίο άνοιξε το 2007 στο Staten Island από τον Ιταλοαμερικανό Joe Scaravella, θέλοντας να τιμήσει...

Ζυμαρικά γκρατέν με τριπλή τυρένια απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά γκρατέν, που προσφέρει τριπλή τυρένια απόλαυση με συνδυασμό τριών διαφορετικών τυριών: Edam, κεφαλοτύρι και αναρή. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των ζυμαρικών, την...

Λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble. Για την παρασκευή του crumble, αφαιρείται η κόρα από δύο φέτες ψωμί, τα οποία αναμειγνύονται με καστανή...

Curtis Stone: Ένας από τους κορυφαίους σεφ διασημοτήτων της εποχής

Ο Curtis Stone είναι ένας κορυφαίος σεφ που έχει χτίσει μια διεθνή καριέρα συνδυάζοντας τη μαγειρική τέχνη με την τηλεόραση, τις επιχειρήσεις και τη συγγραφή. Γεννημένος στη Μελβούρνη, ξεκίνησε...

Απολαυστική μαρμελάδα από μάνγκο

Η μαρμελάδα από μάνγκο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που απαιτεί μόλις μισή ώρα προετοιμασίας και λίγα υλικά: ώριμα μάνγκο, ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Μανιταρένιο ριζότο απόλαυσης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού μανιταρένιου ριζότο με πορτσίνι και πορτομπέλο. Αρχικά, τα αποξηραμένα μανιτάρια μουλιάζονται και στη συνέχεια σοτάρονται με τα φρέσκα πορτομπέλο. Το ρύζι Arborio...

Μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο, ένα δροσερό και αρωματικό γλυκό. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη θέρμανση νερού με ζάχαρη και βανίλια, την προσθήκη διαλυμένου corn...

Εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά με τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά, χρησιμοποιώντας υλικά όπως αλεύρι Φαρίνα και κεφίρ για τη ζύμη, και μια σος ντομάτας με περαστή ντομάτα και βασιλικό. Η...

«Μιλφέιγ» με φύλλα αμπελιού, κρέμα αναρής, μέλι και καρύδια

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για «μιλφέιγ» που χρησιμοποιεί φύλλα αμπελιού αντί για το παραδοσιακό φύλλο ζύμης. Τα φύλλα καραμελώνονται με βούτυρο και μέλι, ενώ η γέμιση αποτελείται από...

Καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό, συνδυάζοντας θαλασσινά με ζυμαρικά σε ένα γευστικό πιάτο. Τα καλαμάρια σοτάρονται με πράσα, κρεμμύδι και σκόρδο, ενώ ενισχύονται γευστικά...

Αυτά τα fast food μην τα παραγγείλεις ποτέ

Οι διατροφολόγοι εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές fast food, επισημαίνοντας ότι ορισμένα γεύματα μπορούν να επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και...

Μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν, ένα πιάτο με πλούσια γεύση που συνδυάζει μοσχαρίσιο κρέας με παντσέτα ή μπέικον, κρεμμύδια, καρότα και αρωματικά βότανα. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ