Μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας, ιδανικές για 12 μερίδες. Για την παρασκευή των μίνι κέικ, χρησιμοποιούνται χουρμάδες, βραστό νερό, άρωμα βανίλιας, αλεύρι, μαγειρική σόδα, αλατισμένο βούτυρο, καστανή ζάχαρη, αυγά και πλήρες γάλα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των χουρμάδων, την ανάμειξή τους με τα υπόλοιπα υλικά και το ψήσιμο στις φόρμες για cupcake. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται η σως καραμέλας με καστανή ζάχαρη, βούτυρο, μαύρη μελάσα και κρέμα, η οποία περιχύνεται πάνω από τα ζεστά κέικ πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ (Για 12 μερίδες)

ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΝΙ ΚΕΪΚ:
225γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και κομμένοι
175γρ. βραστό νερό
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
175γρ. απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
85γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
140γρ. καστανή ζάχαρη
2 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής
200ml πλήρες γάλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
175γρ. καστανή ζάχαρη
50γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
20γρ. μαύρη μελάσα
225ml κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C/160C αέρα/αέριο, βαθμίδα 4.
ΚΕΪΚ:
Αρχίζουμε βράζοντας τους χουρμάδες και αφήνοντάς τους στην άκρη να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, φτιάχνουμε μια πάστα λιώνοντάς τους με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.

Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά μέχρι να ενοποιηθούν.

Εναλλάσσοντας το αλεύρι και το γάλα, αρχίζουμε ανακατεύοντας το 1/3 του μείγματος του αλευριού στα αυγά και τη μελάσα, στη συνέχεια το ½ από το γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τους χουρμάδες και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να σχηματίσουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένες φόρμες για cupcake, γεμίζοντας μόνο μέχρι το ½ – ¾ για να έχουν χώρο να φουσκώσουν.

Ψήνουμε 20-25 λεπτά ή μέχρι να δέσουν και να φουσκώσουν. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε. Ίσως χρειαστεί να ξεκολλήσουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες. Όσο τα κέικ ψήνονται, μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σως καραμέλας.

ΣΟΣ:
Λιώνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Μόλις η ζάχαρη λιώσει εντελώς, προσθέτουμε τη μαύρη μελάσα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει ένα σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και ανακατεύουμε το άλλο μισό της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει.

Περιχύνουμε τα ζεστά κέικ και σερβίρουμε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή μικρών υγρών πουτίγκας καραμέλας για 12 μερίδες.
  • Τα μίνι κέικ παρασκευάζονται με χουρμάδες, βανίλια, αλεύρι, βούτυρο, καστανή ζάχαρη, αυγά και γάλα.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των χουρμάδων, ανάμειξη με υλικά και ψήσιμο στις φόρμες.
  • Η σως καραμέλας γίνεται με καστανή ζάχαρη, βούτυρο, μαύρη μελάσα και κρέμα και περιχύνεται πριν το σερβίρισμα.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ