Αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αχλαδένια σαρλότα με σάλτσα βατόμουρου είναι ένα εκλεπτυσμένο γλυκό από την Pastry Chef Εύη Ιωάννου Χιώτη. Η συνταγή περιλαμβάνει αχλάδια Ουίλιαμς, ζάχαρη, χυμό λεμονιού, corn flour, γάλα, κρόκους αυγών, βανίλια, φρέσκια κρέμα και βατόμουρα, ενώ το λικέρ Oassis δίνει μία ιδιαίτερη πινελιά.

Τα αχλάδια μαγειρεύονται και διακοσμούν ατομικά φορμάκια, ενώ η κρέμα πατισερί παρασκευάζεται με προσοχή και συνδυάζεται με σαντιγί και πουρέ αχλαδιού. Η σαρλότα σερβίρεται με πλούσια σάλτσα βατόμουρου, προσφέροντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

Μία απολαυστική σαρλότα απο την Pastry Chef Εύη Ιωάννου Χιώτη

Συστατικά
8 αχλάδια µεγάλα (Ουίλιαµς),
3 ½ φλιτζάνι ζάχαρη,
2 κουταλιές χυµό λεµονιού,
5 κουταλιές κοφτές corn flour,
2 φλιτζάνια γάλα,
4 κρόκοι,
1 φακελάκι βανίλια,
1 φλιτζάνι φρέσκια κρέµα και 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη,
2 φλιτζάνια φρέσκα βατόµουρα παγωµένα,
2 κουταλιές λικέρ Oassis.
Βήματα

Bάζετε τα αχλάδια καθαρισµένα ολόκληρα σε ένα κατσαρολάκι και τα σκεπάζετε µε νερό. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το λεµόνι και ψήνετε τα αχλάδια για 15 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις απλώνετε σε ατοµικά φορµάκια. Όσα κοµµατάκια δεν είναι κατάλληλα τα αλέθετε στο µπλέντερ.

Ετοιµάζετε την κρέµα πατισερί: Ανακατεύετε µε το σύρµα σ’ ένα µπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τους κρόκους και λίγο γάλα. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε µέσα το µίγµα του αβγού. Ανακατεύετε καλά να δέσει. Επιστρέφετε το µίγµα στο µίξερ. Χτυπάτε τη φρέσκια κρέµα µε τη ζάχαρη και προσθέτετε το πουρέ αχλάδι. Προσθέτετε στην κρύα κρέµα αβγού τη σαντιγί. Γεµίζετε τα φορµάκια µε το µίγµα και τα αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο να πήξει. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τα βατόµουρα µε τη ζάχαρη και τα αφήνετε να µαριναριστούν. Μετά από 1 ώρα περίπου τα βάζετε σε σιγανή φωτιά και βράζετε το µίγµα για 10 λεπτά. Προσθέτετε το λικέρ. Αραιώνετε µε νερό αν χρειάζεται ώστε να έχετε µια παχύρρευστη σος. Σερβίρετε τη σαρλότα µε τα παγωµένα αχλάδια και µε τη σος βατόµουρο.

Συνοπτικά

  • Η αχλαδένια σαρλότα είναι δημιουργία της Pastry Chef Εύης Ιωάννου Χιώτη και περιλαμβάνει αχλάδια Ουίλιαμς και σάλτσα βατόμουρου.
  • Τα αχλάδια μαγειρεύονται, κόβονται σε φέτες και διακοσμούν ατομικά φορμάκια, ενώ η κρέμα πατισερί συνδυάζεται με σαντιγί και πουρέ αχλαδιού.
  • Η σάλτσα βατόμουρου παρασκευάζεται με φρέσκα βατόμουρα και το λικέρ Oassis προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση.
  • Το γλυκό σερβίρεται κρύο, προσφέροντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ