Η ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή που συνδυάζει μακρύκοκκο ρύζι, κομματάκια γαλοπούλας, ρεβίθια, τυρί τσένταρ, καλαμπόκι, μαϊντανό και τριμμένο καρότο.
Το πιάτο ολοκληρώνεται με ένα ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και σιρόπι ροδιού, προσφέροντας μια ισορροπημένη γεύση.
Η παρασκευή της είναι απλή: το ρύζι βράζεται και κρυώνει, ενώ τα υπόλοιπα υλικά αναμειγνύονται σε ένα μεγάλο μπολ, με την προσθήκη του ντρέσινγκ να δίνει την τελική πινελιά.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
6 φέτες ψητή γαλοπούλα Snack κομμένη σε κομματάκια
1 φλ μακρύκοκκο ρύζι
1 κονσέρβα ρεβίθια ξεπλυμένα
100 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε κυβάκια
3/4 φλ. καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
Για το ντρέσινγκ:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 1/2 κ.σ. σιρόπι ροδιού
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και αλάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το ρύζι, την ψητή γαλοπούλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνοπτικά
- Η ρυζοσαλάτα συνδυάζει μακρύκοκκο ρύζι, γαλοπούλα, ρεβίθια, τυρί τσένταρ, καλαμπόκι, μαϊντανό και καρότο.
- Το ντρέσινγκ αποτελείται από ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και σιρόπι ροδιού για ισορροπημένη γεύση.
- Η παρασκευή είναι απλή: βράζουμε το ρύζι, το κρυώνουμε και αναμειγνύουμε τα υλικά σε μπολ.
- Τέλος, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.