Trifle με σάλτσα ακτινίδιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για trifle με σάλτσα ακτινίδιο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Αρχικά, ετοιμάζεται η κρέμα με γάλα, αβγά και ζάχαρη, η οποία ψύχεται μετά το μαγείρεμα.

Στη συνέχεια, φτιάχνεται σαντιγί από κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη, η οποία αναμειγνύεται με την κρέμα. Η σάλτσα ακτινίδιο παρασκευάζεται με μαγείρεμα ακτινιδίων, ζάχαρης και νερού, και πολτοποιείται για βελούδινη υφή.

Τέλος, το trifle συναρμολογείται σε στρώσεις από κρέμα, σφολιατίνια και σάλτσα, και σερβίρεται αφού παγώσει.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

110γρ. νησιαστό (νισεστέ)

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 

3 αβγά

1 κουταλάκι εκχύλισµα βανίλιας

500 γρ. κρέµα γάλακτος

3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Για τη σος ακτινίδιο:

4 ακτινίδια

2 κουταλιές νερό

3 κουταλιές ζάχαρη

Για τη συναρμολόγιση:

15-20 σφολιατίνια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά. Σε ένα µπολ βάζετε τα αβγά, το νησιαστό και το εκχύλισµα. Ανακατεύετε καλά µέχρι να αναµιχθούν τα υλικά. Ακολούθως βάζετε λίγο-λίγο από το ζεστό γάλα στο µίγµα µε τα αβγά και ανακατεύετε. Επαναφέρετε πίσω στην κατσαρόλα και ψήνετε ανακατεύοντας µέχρι να σφίξει η κρέµα. Αδειάζετε την κρέµα σε ένα µπολ και αφήνετε να κρυώσει. Τοποθετείτε ένα κοµµάτι αντικολλητικό χαρτί πάνω στην επιφάνεια της κρέµας, καλύπτετε µε µεµβράνη και παγώνετε στο ψυγείο. Στο µπολ του µίξερ βάζετε την κρέµα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε σε σαντιγί. Βγάζετε την κρέµα από το ψυγείο, ανακατεύετε µε µια σπάτουλα και ρίχνετε µέσα τη σαντιγί. Με κυκλικές απαλές κινήσεις ανακατεύετε µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Για τη σος ακτινίδιο: Για να προετοιµάσετε τη σάλτσα κόβετε τα ακτινίδια σε µικρά κοµµάτια. Τα µεταφέρετε σε µια µικρή κατσαρόλα µε τη ζάχαρη και το νερό. Ψήνετε καλά για 5’ και µετά αφήνετε να κρυώσουν. Ρίξτε στο µπολ ενός µπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίµων και πολτοποιείτε το µίγµα για να κάνετε µια βελούδινη σάλτσα. 

Για το στήσιμο: Σε ένα µπολ βάζετε λίγη κρέµα. Βάζετε µια στρώση σφολιατίνια, απλώνετε από πάνω τη µισή κρέµα και τη µισή σος. Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία ακόµα µια φορά. Παγώνετε και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή κρέμας με γάλα, αβγά και ζάχαρη, η οποία ψύχεται πριν τη χρήση.
  • Η σαντιγί φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη και αναμειγνύεται με την κρύα κρέμα.
  • Η σάλτσα ακτινίδιο παρασκευάζεται με μαγείρεμα ακτινιδίων, ζάχαρης και νερού και πολτοποιείται για βελούδινη υφή.
  • Το trifle συναρμολογείται σε στρώσεις από κρέμα, σφολιατίνια και σάλτσα ακτινίδιο και σερβίρεται παγωμένο.
Διαβάστε επίσης

“Πόσο έγκυρα είναι τα τεστ για τροφική δυσανεξία;”

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ ατόμων με ανεξήγητα συμπτώματα, όμως η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την αξιοπιστία τους. Σε αντίθεση με τις τροφικές αλλεργίες, οι δυσανεξίες προκαλούν...

Η διαδρομή του μουσακά: Από την Ανατολή στην ελληνική κληρονομιά

Ο μουσακάς, αν και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αρχικά ήταν μια σαλάτα με μελιτζάνες και ντομάτα,...

Γλυκοκαραμελωμένα παϊδάκια χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι...

Μπισκότα με χαρουπόμελο (Τερτζιελλούθκια)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για τα παραδοσιακά κυπριακά κουλουράκια, γνωστά ως τερτζιελλούθκια, τα οποία παρασκευάζονται με χωριάτικο αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χλιαρό νερό, ενώ ολοκληρώνονται με χαρουπόμελο. Η διαδικασία...

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί

Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε ως το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί από την πλατφόρμα TasteAtlas, ξεπερνώντας διάσημα πιάτα όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια. Η κατάταξη βασίστηκε σε περισσότερες από 26.000...

Ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ

Η συνταγή αυτή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια γευστική ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ. Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ελαιόλαδο, κόκκινο κρεμμύδι, χαλλούμι, λάντσιον μιτ Ma Ling, ντοματίνια, τυρί ένταμ, αυγά...

Μήλο κέικ με τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη, ιδανικό για επιδόρπιο. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, κόβονται και ραντίζονται με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ένα μείγμα από αυγά,...

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της παρασκευής του. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια, το μείγμα...

Χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία, ξεκινώντας με τη μαρινάδα του κρέατος σε ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον...

Ναπολέον αναρρόφησης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού που ονομάζεται "Ναπολέων αναρρόφησης", το οποίο συνδυάζει φύλλα κρούστας με κρέμα αναρής και γαρνιτούρες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και...

Ποια ελληνικά πιάτα έχουν οθωμανικές ρίζες;

Το άρθρο εξετάζει τις οθωμανικές ρίζες πολλών ελληνικών πιάτων, τονίζοντας τη μακραίωνη σχέση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κουζίνας λόγω ιστορικών και πολιτισμικών επιρροών. Πολλά φαγητά που θεωρούνται παραδοσιακά ελληνικά,...

Καουμπόικος «χαβιάρι» σαλάτας από την Αμερική

Η καουμπόικη σαλάτα από το Τέξας είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή που συνδυάζει πρωτεΐνες και βιταμίνες, συνοδευόμενη από τσιπς τορτίγια. Προετοιμάζεται με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, κονσέρβα φασόλια και...

Γλυκές πίτες με μέλι, χαλούμι λουκουμά, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκές πίτες με συστατικά όπως μέλι, χαλούμι, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, η οποία...

Ποια καρυκεύματα περιλαμβάνει το taco seasoning;

Το παραδοσιακό μεξικανικό μείγμα μπαχαρικών, γνωστό ως taco seasoning, αποτελείται από έναν αρωματικό συνδυασμό που προσφέρει θερμότητα, βάθος και καπνιστό χαρακτήρα, ιδανικό για πιάτα όπως τάκο, φαχίτας και μαριναρισμένα...

Οι πιο γνωστές σάλτσες στον κόσμο

Το άρθρο αναλύει τη σημασία των ντρέσινγκ, τονίζοντας ότι δεν είναι απλά σάλτσες για σαλάτες, αλλά προσδίδουν χαρακτήρα, ένταση και ισορροπία σε ένα πιάτο. Εξετάζει διάφορα διάσημα ντρέσινγκ από όλο...

Πουρέκια αναρής µε μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών με αναρή, συνοδευόμενα από μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι. Τα πουρέκια γίνονται με μια αφράτη ζύμη από αλεύρι, λάδι και αλάτι, και...

Λιγκουίνι µε γαρίδες και πικάντικο τσορίθο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο. Τα υλικά περιλαμβάνουν λουκάνικο τσορίθο, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, βότκα, ντομάτες, πελτέ ντομάτας, πάπρικα, κρέμα γάλακτος, μαϊντανό, γαρίδες...

Μπιφτέκια με ψήσιμο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για νόστιμα μπιφτέκια, χρησιμοποιώντας χοιρινό κιμά και μια μοναδική σύνθεση υλικών όπως τριμμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξύδι, έψημα (πετιμέζι), φρυγανιά, αυγό και κόλιαντρο. Η διαδικασία...

Νόστιμες κροκέτες με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και αγαπημένη συνταγή για κροκέτες με τόνο, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Οι κροκέτες φτιάχνονται με τόνο, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό, ενώ μπορούν...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ. Αρχικά, σοτάρουμε τον κιμά με κρεμμύδι και μπαχαρικά, προσθέτοντας κρασί και ντοματοχυμό για γεύση. Τα μακαρόνια μαγειρεύονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ