Λιγκουίνι µε γαρίδες και πικάντικο τσορίθο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο. Τα υλικά περιλαμβάνουν λουκάνικο τσορίθο, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, βότκα, ντομάτες, πελτέ ντομάτας, πάπρικα, κρέμα γάλακτος, μαϊντανό, γαρίδες και μακαρόνια.

Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του λουκάνικου, κρεμμυδιού και σκόρδου, ακολουθούμενη από την προσθήκη της βότκας και των ντομάτων για τη δημιουργία της σάλτσας. Αφού βράσει η σάλτσα, προστίθενται η κρέμα γάλακτος, ο μαϊντανός, και οι γαρίδες, οι οποίες πρέπει να μαγειρευτούν προσεκτικά για να μην σκληρύνουν.

Τα μακαρόνια βράζονται και αναμιγνύονται με τη σάλτσα, και το πιάτο σερβίρεται αμέσως.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

• ¾ φλ. πικάντικο λουκάνικο τσορίθο

• 1 κόκκινο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωµένη

• ½ φλ. βότκα

• 2 κονσέρβες (2Χ400γρ.) τριµµένες ή ψιλοκοµµένες ντοµάτες

• 2 κ.σ. πελτέ ντοµάτας

• ½ κ.γ. πάπρικα

• ¼ φλ. κρέµα γάλακτος

• ½ φλ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

• αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

• 24 µέτριες γαρίδες, καθαρισµένες

• 500 γρ. µακαρόνια σπαγγέτι ή ταλιατέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µεγάλο τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς µέχρι να αρχίσει να λιώνει το λίπος του. Προσθέστε το κρεµµύδι µαζί µε τα σκόρδα και σοτάρετε σε µέτρια φωτιά, µέχρι το κρεµµύδι να µαλακώσει και να ψηθεί. Προσθέστε τη βότκα και αφήστε να κοχλάσει για λίγο µέχρι να εξατµιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε τις ντοµάτες, την πάστα ντοµάτας και την πάπρικα. Χαµηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει µέχρι να δέσει και να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε την κρέµα γάλακτος και το µαϊντανό και αφήστε να βράσει άλλο ένα λεπτό. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τις γαρίδες και αφήνετε να ψηθούν µέσα στη σάλτσα για 2-3 λεπτά. Μην τις παραψήσετε γιατί θα γίνουν σκληρές.

Βράζετε τα µακαρόνια σε άφθονο αλατισµένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε, αλλά φυλάσσετε λίγο από το νερό τους. Προσθέστε τα µακαρόνια στο τηγάνι µε τις γαρίδες. Ανακατέψτε σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά µέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Αν η σάλτσα σας φαίνεται πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο από το νερό που βράσατε τα µακαρόνια. Σερβίρετε αµέσως.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο, με υλικά όπως λουκάνικο, κρεμμύδι, σκόρδο και βότκα.
  • Η σάλτσα φτιάχνεται με το σοτάρισμα του λουκάνικου, κρεμμυδιού και σκόρδου, ακολουθούμενη από προσθήκη βότκας και ντομάτας.
  • Προστίθενται κρέμα γάλακτος, μαϊντανός και γαρίδες, οι οποίες μαγειρεύονται προσεκτικά για να μην σκληρύνουν.
  • Τα μακαρόνια βράζονται, αναμιγνύονται με τη σάλτσα και το πιάτο σερβίρεται αμέσως.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ