Λιγκουίνι µε γαρίδες και πικάντικο τσορίθο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο. Τα υλικά περιλαμβάνουν λουκάνικο τσορίθο, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, βότκα, ντομάτες, πελτέ ντομάτας, πάπρικα, κρέμα γάλακτος, μαϊντανό, γαρίδες και μακαρόνια.

Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του λουκάνικου, κρεμμυδιού και σκόρδου, ακολουθούμενη από την προσθήκη της βότκας και των ντομάτων για τη δημιουργία της σάλτσας. Αφού βράσει η σάλτσα, προστίθενται η κρέμα γάλακτος, ο μαϊντανός, και οι γαρίδες, οι οποίες πρέπει να μαγειρευτούν προσεκτικά για να μην σκληρύνουν.

Τα μακαρόνια βράζονται και αναμιγνύονται με τη σάλτσα, και το πιάτο σερβίρεται αμέσως.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

• ¾ φλ. πικάντικο λουκάνικο τσορίθο

• 1 κόκκινο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωµένη

• ½ φλ. βότκα

• 2 κονσέρβες (2Χ400γρ.) τριµµένες ή ψιλοκοµµένες ντοµάτες

• 2 κ.σ. πελτέ ντοµάτας

• ½ κ.γ. πάπρικα

• ¼ φλ. κρέµα γάλακτος

• ½ φλ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

• αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

• 24 µέτριες γαρίδες, καθαρισµένες

• 500 γρ. µακαρόνια σπαγγέτι ή ταλιατέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µεγάλο τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς µέχρι να αρχίσει να λιώνει το λίπος του. Προσθέστε το κρεµµύδι µαζί µε τα σκόρδα και σοτάρετε σε µέτρια φωτιά, µέχρι το κρεµµύδι να µαλακώσει και να ψηθεί. Προσθέστε τη βότκα και αφήστε να κοχλάσει για λίγο µέχρι να εξατµιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε τις ντοµάτες, την πάστα ντοµάτας και την πάπρικα. Χαµηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει µέχρι να δέσει και να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε την κρέµα γάλακτος και το µαϊντανό και αφήστε να βράσει άλλο ένα λεπτό. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τις γαρίδες και αφήνετε να ψηθούν µέσα στη σάλτσα για 2-3 λεπτά. Μην τις παραψήσετε γιατί θα γίνουν σκληρές.

Βράζετε τα µακαρόνια σε άφθονο αλατισµένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε, αλλά φυλάσσετε λίγο από το νερό τους. Προσθέστε τα µακαρόνια στο τηγάνι µε τις γαρίδες. Ανακατέψτε σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά µέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Αν η σάλτσα σας φαίνεται πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο από το νερό που βράσατε τα µακαρόνια. Σερβίρετε αµέσως.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο, με υλικά όπως λουκάνικο, κρεμμύδι, σκόρδο και βότκα.
  • Η σάλτσα φτιάχνεται με το σοτάρισμα του λουκάνικου, κρεμμυδιού και σκόρδου, ακολουθούμενη από προσθήκη βότκας και ντομάτας.
  • Προστίθενται κρέμα γάλακτος, μαϊντανός και γαρίδες, οι οποίες μαγειρεύονται προσεκτικά για να μην σκληρύνουν.
  • Τα μακαρόνια βράζονται, αναμιγνύονται με τη σάλτσα και το πιάτο σερβίρεται αμέσως.
Διαβάστε επίσης

Γλυκιά δούκισσα τούρτα

Η "Γλυκιά δούκισσα τούρτα" είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και σοκολάτα. Η παρασκευή της ξεκινά με το κόψιμο των μπισκότων σε μικρά κομμάτια και τη...

Notios at Almyra: Γαστρονομική απόλαυση πλάι στο κύμα

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία πλάι στη θάλασσα, συνδυάζοντας την ιαπωνική κουζίνα με τη μεσογειακή φιλοσοφία. Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά...

Πολύχρωμες πιπεριές γεμιστές με γεύση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές, συνδυάζοντας τη γλυκύτητα της πιπεριάς με έναν αρωματικό κιμά, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Η γέμιση περιλαμβάνει αρνίσιο κιμά,...

Cheesecake με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό cheesecake με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα, ξεκινώντας από τη βάση με μπισκότα Digestive και biscoff, καρυδόψιχα και λιωμένο βούτυρο. Η γέμιση περιλαμβάνει...

Ποια εδέσματα της κυπριακής γαστρονομίας έχουν μεσανατολικές καταβολές;

Η κυπριακή κουζίνα αποτελεί μια πολυπολιτισμική σύνθεση με έντονες επιρροές από τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα από τη λιβανέζικη, συριακή και παλαιστινιακή γαστρονομία. Πιάτα όπως η ταχινόπιτα, το χούμους, το...

“Τα κύρια είδη πιπεριού και οι εφαρμογές τους”

Το άρθρο αναλύει τα κύρια είδη πιπεριού και τις χρήσεις τους στη μαγειρική, αναδεικνύοντας τη σημασία του πιπεριού ως ένα από τα πιο διαδεδομένα και πολύτιμα μπαχαρικά. Το μαύρο...

“Γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ετοιμάζεται το σιρόπι με χυμό και...

Amyth of Nicosia: Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας

Το εστιατόριο Amyth of Nicosia, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις βραδινές εξόδους. Με την καθοδήγηση...

Τραγανά φασολάκια τηγανιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά φασολάκια τηγανιού, χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως φασολάκια, σκόρδο, τζίντζερ, νιφάδες τσίλι και σος σόγιας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βαθύ τηγάνισμα των φασολακιών μέχρι...

Κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούνται στήθη μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο,...

Σπιτικό ζελέ με ρόδι

Το άρθρο παρέχει μια απλή συνταγή για την παρασκευή σπιτικού ζελέ με ρόδι. Χρησιμοποιώντας ζελατίνη σε σκόνη, χυμό ροδιού και ζάχαρη, το μείγμα ζεσταίνεται και κατόπιν μοιράζεται σε ποτήρια για...

Κέικ µε κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ με κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά, όπως φέτα και κεφαλοτύρι. Τα κολοκυθάκια τρίβονται και στραγγίζονται πριν αναμειχθούν με δυόσμο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ελαιόλαδο,...

Καλοκαιρινές σούπες: Οι πιο γνωστές παγκοσμίως

Οι κρύες σούπες αποτελούν δροσιστική επιλογή σε ζεστά κλίματα, με πολλές από αυτές να έχουν βαθιές πολιτισμικές ρίζες. Ανάμεσα στις πιο γνωστές παγκοσμίως είναι η ισπανική gazpacho από την...

Notios: Γαστρονομική εμπειρία με θέα στη Μεσόγειο

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας ιαπωνικές γεύσεις και τεχνικές με μεσογειακά υλικά σε μια μοντέρνα fine-dining ατμόσφαιρα με θέα στη...

Δροσερό σορμπέ φράουλας (χωρίς μηχανή παγωτού)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σορμπέ φράουλας χωρίς τη χρήση μηχανής παγωτού, ιδανική για 4-5 άτομα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως φράουλες, μέλι και χλιαρό νερό, και ελάχιστο...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην κορυφή της ευρωπαϊκής κουζίνας

Ο Bittor Arginzoniz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται διεθνώς για την αφοσίωσή του στη χρήση της φωτιάς και την απλότητα της μαγειρικής...

Σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι

Η συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι περιλαμβάνει ψήσιμο παντζαριών στον φούρνο, ανακάτεμα με φρέσκο σπανάκι, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί, ενώ ολοκληρώνεται με ένα...

Συριανά Λουκούμια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών συριανών λουκουμιών, προσφέροντας μια λεπτομερή συνταγή με υλικά όπως ζάχαρη, νερό, κορν φλάουρ και κρεμόριο, καθώς και προαιρετικά αρώματα και ξηροκάρπια. Η...

Πατατάτο Αμοργού (αυθεντικό κατσικάκι με πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή "Πατατάτο Αμοργού", ένα πιάτο με κατσικάκι ή αρνάκι και πατάτες, μαγειρεμένο με ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και δάφνη. Αρχικά,...

Σαντορινιοί Ντοματοκεφτέδες

Οι Σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός ελληνικός μεζές που συνδυάζει ντομάτες, μυρωδικά και, προαιρετικά, φέτα για μια νόστιμη και αρωματική γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ώριμες ντομάτες,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ