Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών με αναρή, συνοδευόμενα από μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι.
Τα πουρέκια γίνονται με μια αφράτη ζύμη από αλεύρι, λάδι και αλάτι, και γεμίζονται με ένα μείγμα αναρής, κανέλας, ζάχαρης και ανθόνερου.
Αφού τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν, πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη και σερβίρονται με παγωτό μαστίχα, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό παραδοσιακών και μοντέρνων γεύσεων.
Διαβάστε παρακάτω
YΛΙΚΑ
1600 γρ. αλεύρι
200 ml λάδι
Μια πρέζα αλάτι
Για τη γέµιση:
1 κιλό αναρή ανάλατη,
1 κουταλάκι κανέλα,
80 γρ. ζάχαρη,
15 ml ανθόνερο,
Ζάχαρη άχνη,
Λάδι για τηγάνισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναµειγνύετε το αλεύρι µε το λάδι και το αλάτι και προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί.
Ζυµώνετε καλά µέχρι να πετύχετε µια αφράτη ζύµη και την αφήνετε να «ξεκουραστεί».
Στη συνέχεια ετοιµάζετε τη γέµιση: Αναµιγνύετε σε ένα δοχείο όλα τα υλικά. Ανοίγετε τη ζύµη σε λεπτό φύλλο και τη κόβετε σε µικρά τετράγωνα γεµίζοντάς τα µε το µίγµα και τη σκεπάζετε µε το φύλλο.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα πουρέκια µέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετείτε τα τηγανισµένα πουρέκια σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε µε ζάχαρη άχνη.
Σερβίρετε με παγωτό μαστίχα.
Συνοπτικά
- Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών με αναρή, συνοδευόμενα από μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι.
- Τα πουρέκια γίνονται με μια αφράτη ζύμη από αλεύρι, λάδι και αλάτι, και γεμίζονται με ένα μείγμα αναρής, κανέλας, ζάχαρης και ανθόνερου.
- Αφού τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν, πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη και σερβίρονται με παγωτό μαστίχα, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό παραδοσιακών και μοντέρνων γεύσεων.
- Η συνταγή απαιτεί 1600 γρ. αλεύρι, 200 ml λάδι, μια πρέζα αλάτι για τη ζύμη, και αναρή, κανέλα, ζάχαρη, ανθόνερο για τη γέμιση.