Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για νόστιμα μπιφτέκια, χρησιμοποιώντας χοιρινό κιμά και μια μοναδική σύνθεση υλικών όπως τριμμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξύδι, έψημα (πετιμέζι), φρυγανιά, αυγό και κόλιαντρο. Η διαδικασία ξεκινά με το ψήσιμο του κρεμμυδιού με ελαιόλαδο και ξύδι, που στη συνέχεια αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού το μείγμα ζυμωθεί καλά, πλάθονται μπιφτέκια που ψήνονται στη σχάρα. Προαιρετικά, μπορούν να προστεθούν μικρά κρεμμύδια, αλειμμένα με έψημα, για έξτρα γεύση.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
500γρ χοιρινό κιμά
200γρ κρεμμύδι, τριμμένο
20γρ ελαιόλαδο
70γρ ξύδι
60γρ έψημα (πετιμέζι)
30γρ φρυγανιά
1 αυγό
1 κουταλάκι κόλιαντρο, χοντροκοπανισμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρεμμύδι σε τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2’. Προσθέτουμε το έψημα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το μείγμα των κρεμμυδιών σε λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, τον κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε σε μπιφτέκια και ψήνουμε στη σχάρα.
Αν θέλουμε ψήνουμε και μικρά κρεμμύδια κομμένα στα δύο, τα οποία μπορούμε να αλείψουμε με έψημα προτού τα σερβίρουμε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινό κιμά, τριμμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξύδι, έψημα, φρυγανιά, αυγό και κόλιαντρο.
- Το κρεμμύδι ψήνεται με ελαιόλαδο και ξύδι, και στη συνέχεια αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφού ζυμωθεί το μείγμα, πλάθονται μπιφτέκια που ψήνονται στη σχάρα.
- Προαιρετικά, μικρά κρεμμύδια αλειμμένα με έψημα προσθέτουν έξτρα γεύση.