Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι και μπάρμπεκιου σος.
Τα παϊδάκια αλατοπιπερώνονται, αλείφονται με τη σος και αφήνονται στο ψυγείο για 1-3 ώρες. Στη συνέχεια, ψήνονται στον φούρνο για 1 ώρα σκεπασμένα και επιπλέον 15 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να καραμελώσουν.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
2 μερίδες χοιρινά παϊδάκια κομμένα σε κομμάτια (1 κιλό)
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σος
6 κ.σ. σος τεριγιάκι μπάρμπεκιου με μέλι
3 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
2 κ.σ. μπάρμπεκιου σος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό.
Το αλείφουμε και από τις δυο πλευρές με τη σος.
Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-3 ώρες.
Ψήνουμε σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά από κάθε μεριά, ρίχνοντας τη σος πάνω στο κρέας με ένα κουτάλι κάθε τόσο μέχρι να ψηθεί καλά και να καραμελώσει.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινά παϊδάκια, αλάτι, πιπέρι και μια ειδική σος.
- Η σος περιέχει σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι και μπάρμπεκιου σος.
- Τα παϊδάκια αλατοπιπερώνονται, αλείφονται με σος και αφήνονται στο ψυγείο για 1-3 ώρες.
- Ψήνονται στον φούρνο για 1 ώρα σκεπασμένα και 15 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να καραμελώσουν.