Νόστιμες κροκέτες με τόνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και αγαπημένη συνταγή για κροκέτες με τόνο, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Οι κροκέτες φτιάχνονται με τόνο, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό, ενώ μπορούν να προσαρμοστούν και με φιλέτο άσπρου ψαριού.

Το μείγμα πλάθεται σε κροκέτες, οι οποίες ψήνονται στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, και σερβίρονται με μια απλή σος μαγιονέζας και κέτσαπ. Η συνταγή είναι ευέλικτη, καθώς αντί για γαλέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί βρώμη, κάνοντάς την πιο υγιεινή.

Διαβάστε παρακάτω

Έτσι κερδίζουμε τις επόμενες γενιές. Δεν είναι καθόλου μπελαλίδικες και τις λατρεύουν ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι. Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή και με φιλέτο άσπρου ψαριού. Επίσης, αντί γαλέτα χρησιμοποιήστε βρώμη.

Υλικά
2 συνηθισμένες κονσέρβες τόνου (γύρω στα 180-200 γρ. καθαρό βάρος η καθεμιά), στραγγισμένες
3 μεγάλες πατάτες (550-600 γρ. περίπου)
1 κουταλάκι ξύσμα + 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 αβγά
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλ. (περίπου) αλεύρι
1-2 κουταλιές γάλα
1 ½ φλ. (περίπου) γαλέτα (φρυγανιά αλεσμένη)
3 κουταλιές (περίπου) βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
#Σος μαγιονέζας#
1 φλ. μαγιονέζα
2 κουταλιές κέτσαπ
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζετε σε μια κατσαρόλα 3 δάχτυλα νερό με αλάτι και όταν κοχλάσει, ρίχνετε μέσα τις πατάτες, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά, μέχρι που να μαλακώσουν καλά (ελέγχετε με ένα πιρούνι). Τις στραγγίζετε καλά και τις χτυπάτε στο πολυμίξερ, μέχρι να γίνουν λείος, σφικτός πουρές.

-Αναμιγνύετε τον τόνο με τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτετε το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το ένα αβγό ελαφρά χτυπημένο, αλατοπιπερώνετε ελαφρά το μίγμα (ο τόνος είναι αλατισμένος) και το ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί (ή τα χτυπάτε για λίγο στο πολυμίξερ). Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Πλάθετε τις κροκέτες, τις αλευρώνετε, τις βουτάτε στο δεύτερο αβγό, ελαφρά χτυπημένο με 1-2 κουταλιές γάλα και ύστερα τις τυλίγετε στη γαλέτα. Ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και τη βουτυρώνετε με 1 κουταλιά βούτυρο.

Απλώνετε πάνω τις κροκέτες και βάζετε πάνω στην καθεμιά 2 μικρά κομματάκια βουτύρου (1/4 κουταλάκι το καθένα). Τις ψήνετε στο φούρνο για 30-35 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά γυρίζοντάς τις μια φορά στο μέσο του ψησίματος.

Τα σερβίρετε με τη σος μαγιονέζας:Αναμιγνύετε τη μαγιονέζα με τη κέτσαπ (για τους ενήλικες, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές κονιάκ και μερικές σταγόνες ταμπάσκο)

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για κροκέτες με τόνο περιλαμβάνει τόνο, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό, με εναλλακτική χρήση φιλέτου άσπρου ψαριού.
  • Οι κροκέτες πλάθονται, αλευρώνονται, βουτούνται σε αυγό και γάλα, και τυλίγονται σε γαλέτα πριν ψηθούν στο φούρνο.
  • Μπορούν να σερβιριστούν με μια απλή σος μαγιονέζας και κέτσαπ, ενώ μπορείτε να προσθέσετε κονιάκ και ταμπάσκο για ενήλικες.
  • Η συνταγή είναι υγιεινή, καθώς επιτρέπει τη χρήση βρώμης αντί γαλέτας, και είναι αγαπητή από παιδιά λόγω της εύκολης εκτέλεσής της.
Διαβάστε επίσης

Ποια εδέσματα της κυπριακής γαστρονομίας έχουν μεσανατολικές καταβολές;

Η κυπριακή κουζίνα αποτελεί μια πολυπολιτισμική σύνθεση με έντονες επιρροές από τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα από τη λιβανέζικη, συριακή και παλαιστινιακή γαστρονομία. Πιάτα όπως η ταχινόπιτα, το χούμους, το...

“Τα κύρια είδη πιπεριού και οι εφαρμογές τους”

Το άρθρο αναλύει τα κύρια είδη πιπεριού και τις χρήσεις τους στη μαγειρική, αναδεικνύοντας τη σημασία του πιπεριού ως ένα από τα πιο διαδεδομένα και πολύτιμα μπαχαρικά. Το μαύρο...

“Γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ετοιμάζεται το σιρόπι με χυμό και...

Amyth of Nicosia: Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας

Το εστιατόριο Amyth of Nicosia, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις βραδινές εξόδους. Με την καθοδήγηση...

Τραγανά φασολάκια τηγανιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά φασολάκια τηγανιού, χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως φασολάκια, σκόρδο, τζίντζερ, νιφάδες τσίλι και σος σόγιας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βαθύ τηγάνισμα των φασολακιών μέχρι...

Κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούνται στήθη μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο,...

Σπιτικό ζελέ με ρόδι

Το άρθρο παρέχει μια απλή συνταγή για την παρασκευή σπιτικού ζελέ με ρόδι. Χρησιμοποιώντας ζελατίνη σε σκόνη, χυμό ροδιού και ζάχαρη, το μείγμα ζεσταίνεται και κατόπιν μοιράζεται σε ποτήρια για...

Κέικ µε κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ με κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά, όπως φέτα και κεφαλοτύρι. Τα κολοκυθάκια τρίβονται και στραγγίζονται πριν αναμειχθούν με δυόσμο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ελαιόλαδο,...

Καλοκαιρινές σούπες: Οι πιο γνωστές παγκοσμίως

Οι κρύες σούπες αποτελούν δροσιστική επιλογή σε ζεστά κλίματα, με πολλές από αυτές να έχουν βαθιές πολιτισμικές ρίζες. Ανάμεσα στις πιο γνωστές παγκοσμίως είναι η ισπανική gazpacho από την...

Notios: Γαστρονομική εμπειρία με θέα στη Μεσόγειο

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας ιαπωνικές γεύσεις και τεχνικές με μεσογειακά υλικά σε μια μοντέρνα fine-dining ατμόσφαιρα με θέα στη...

Δροσερό σορμπέ φράουλας (χωρίς μηχανή παγωτού)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σορμπέ φράουλας χωρίς τη χρήση μηχανής παγωτού, ιδανική για 4-5 άτομα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως φράουλες, μέλι και χλιαρό νερό, και ελάχιστο...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην κορυφή της ευρωπαϊκής κουζίνας

Ο Bittor Arginzoniz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται διεθνώς για την αφοσίωσή του στη χρήση της φωτιάς και την απλότητα της μαγειρικής...

Σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι

Η συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι περιλαμβάνει ψήσιμο παντζαριών στον φούρνο, ανακάτεμα με φρέσκο σπανάκι, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί, ενώ ολοκληρώνεται με ένα...

Συριανά Λουκούμια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών συριανών λουκουμιών, προσφέροντας μια λεπτομερή συνταγή με υλικά όπως ζάχαρη, νερό, κορν φλάουρ και κρεμόριο, καθώς και προαιρετικά αρώματα και ξηροκάρπια. Η...

Πατατάτο Αμοργού (αυθεντικό κατσικάκι με πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή "Πατατάτο Αμοργού", ένα πιάτο με κατσικάκι ή αρνάκι και πατάτες, μαγειρεμένο με ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και δάφνη. Αρχικά,...

Σαντορινιοί Ντοματοκεφτέδες

Οι Σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός ελληνικός μεζές που συνδυάζει ντομάτες, μυρωδικά και, προαιρετικά, φέτα για μια νόστιμη και αρωματική γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ώριμες ντομάτες,...

Σαβόρο Πάρου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το παραδοσιακό πιάτο "Σαβόρο Πάρου", το οποίο περιλαμβάνει τηγανητά μικρά ψάρια, όπως σκορπιδάκια ή μπαρμπούνια, που αλευρώνονται και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη...

Τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού, χρησιμοποιώντας τοπικά ημίσκληρα τυριά, όπως της Νάξου ή μαστέλο. Το τυρί κόβεται σε φέτες, πανάρεται με...

Πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης

Η πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης είναι μια γευστική αλοιφή που συνδυάζει την έντονη γεύση της κοπανιστής με τη φέτα ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά αίσθηση....

Παραδοσιακή Φολεγάνδρου Σαλάτα

Η παραδοσιακή σαλάτα της Φολεγάνδρου αποτελείται από φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ελιές, συνδυασμένα με τοπική ξινομυζήθρα ή φέτα. Περιλαμβάνει επίσης κρίθινα παξιμάδια ή...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ