Ναπολέον αναρρόφησης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού που ονομάζεται "Ναπολέων αναρρόφησης", το οποίο συνδυάζει φύλλα κρούστας με κρέμα αναρής και γαρνιτούρες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και δυόσμο. Αρχικά, τα φύλλα κρούστας αλείφονται με ηλιανθέλαιο και ψήνονται μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Στη συνέχεια, ετοιμάζεται μια κρέμα από αναρή, κρεμώδες τυρί, κρέμα γάλακτος, ροδόσταγμα, ζάχαρη άχνη, μέλι και κανέλα. Η κρέμα απλώνεται στα ψημένα φύλλα κρούστας σε στρώσεις και διακοσμείται με γαρνιτούρες πριν σερβιριστεί.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ (για 4 µερίδες)

2 φύλλα κρούστας για γλυκά κοµµένα σε τετράγωνα (5×5 εκατ.)

Λίγο ηλιανθέλαιο για επάλειψη των φύλλων

400 γρ. αναρή ανάλατη

100 γρ. κρεµώδες τυρί

1 φλιτζάνι κρέµα γάλακτος

2 κουταλιές ροδόσταγµα

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές µέλι Αθηενίτικο

1 κουταλάκι κανέλα

Για γαρνιτούρα:

Γλυκό καρυδάκι

Κηρήθρα

Φρέσκα σύκα

Φύλλα φρέσκου δυόσµου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε μια φόρμα για 12 μάφινς ή 12 ατομικές φόρμες για μάφινς.

Αλείφετε τα φύλλα κρούστας με ηλιανθέλαιο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και από πάνω βάζετε ακόμα ένα τοποθετώντας ένα ταψί για βάρος. Ψήνετε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αφού ροδοκοκκινίσουν, τα αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν στην άκρη.

Σε κάδο του μίξερ, προσθέτετε την αναρή μαζί με το κρεμώδες τυρί και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν.

Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ροδόσταγμα.

Μετά προσθέτετε το μέλι και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη συναρμολόγηση, απλώνετε 4 φύλλα κρούστας σε ένα ταψί.

Τοποθετείτε στο κάθε φύλλο 2 κουταλιές από το μείγμα και απλώνετε ομοιόμορφα. Συνεχίζετε μέχρι να γίνουν ακόμα 2 στρώσεις με τον ίδιο τρόπο.

Αφού κάνετε και τις άλλες 2 στρώσεις, προσθέτετε το 4ο φύλλο όπου μπορείτε να το στολίσετε κάνοντας μικρές κορυφές από πάνω με την αναρόκρεμα χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής. Αν δεν έχετε, απλά συνεχίστε και στο 4ο φύλλο όπως και με τα 3 προηγούμενα.

Τέλος, προσεκτικά μεταφέρετε με σπάτουλα τις ατομικές αναρόκρεμες σε πιάτα για να γαρνιριστούν.

Για το γαρνίρισμα, στολίζετε την επιφάνεια με φέτες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φύλλα δυόσμου και φρέσκες μοίρες σύκων.

Συνοπτικά

  • Το "Ναπολέων αναρρόφησης" είναι ένα γλυκό με στρώσεις από φύλλα κρούστας και κρέμα αναρής.
  • Τα φύλλα κρούστας αλείφονται με ηλιανθέλαιο και ψήνονται μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Η κρέμα παρασκευάζεται από αναρή, κρέμα γάλακτος, ροδόσταγμα, ζάχαρη άχνη, μέλι και κανέλα.
  • Το γλυκό γαρνίρεται με γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και δυόσμο πριν σερβιριστεί.
Διαβάστε επίσης

Οι πιο γνωστές σάλτσες στον κόσμο

Το άρθρο αναλύει τη σημασία των ντρέσινγκ, τονίζοντας ότι δεν είναι απλά σάλτσες για σαλάτες, αλλά προσδίδουν χαρακτήρα, ένταση και ισορροπία σε ένα πιάτο. Εξετάζει διάφορα διάσημα ντρέσινγκ από όλο...

Πουρέκια αναρής µε μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών με αναρή, συνοδευόμενα από μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι. Τα πουρέκια γίνονται με μια αφράτη ζύμη από αλεύρι, λάδι και αλάτι, και...

Λιγκουίνι µε γαρίδες και πικάντικο τσορίθο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο. Τα υλικά περιλαμβάνουν λουκάνικο τσορίθο, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, βότκα, ντομάτες, πελτέ ντομάτας, πάπρικα, κρέμα γάλακτος, μαϊντανό, γαρίδες...

Μπιφτέκια με ψήσιμο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για νόστιμα μπιφτέκια, χρησιμοποιώντας χοιρινό κιμά και μια μοναδική σύνθεση υλικών όπως τριμμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξύδι, έψημα (πετιμέζι), φρυγανιά, αυγό και κόλιαντρο. Η διαδικασία...

Νόστιμες κροκέτες με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και αγαπημένη συνταγή για κροκέτες με τόνο, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Οι κροκέτες φτιάχνονται με τόνο, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό, ενώ μπορούν...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ. Αρχικά, σοτάρουμε τον κιμά με κρεμμύδι και μπαχαρικά, προσθέτοντας κρασί και ντοματοχυμό για γεύση. Τα μακαρόνια μαγειρεύονται...

Γλυκιά δούκισσα τούρτα

Η "Γλυκιά δούκισσα τούρτα" είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και σοκολάτα. Η παρασκευή της ξεκινά με το κόψιμο των μπισκότων σε μικρά κομμάτια και τη...

Notios at Almyra: Γαστρονομική απόλαυση πλάι στο κύμα

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία πλάι στη θάλασσα, συνδυάζοντας την ιαπωνική κουζίνα με τη μεσογειακή φιλοσοφία. Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά...

Πολύχρωμες πιπεριές γεμιστές με γεύση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές, συνδυάζοντας τη γλυκύτητα της πιπεριάς με έναν αρωματικό κιμά, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Η γέμιση περιλαμβάνει αρνίσιο κιμά,...

Cheesecake με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό cheesecake με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα, ξεκινώντας από τη βάση με μπισκότα Digestive και biscoff, καρυδόψιχα και λιωμένο βούτυρο. Η γέμιση περιλαμβάνει...

Ποια εδέσματα της κυπριακής γαστρονομίας έχουν μεσανατολικές καταβολές;

Η κυπριακή κουζίνα αποτελεί μια πολυπολιτισμική σύνθεση με έντονες επιρροές από τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα από τη λιβανέζικη, συριακή και παλαιστινιακή γαστρονομία. Πιάτα όπως η ταχινόπιτα, το χούμους, το...

“Τα κύρια είδη πιπεριού και οι εφαρμογές τους”

Το άρθρο αναλύει τα κύρια είδη πιπεριού και τις χρήσεις τους στη μαγειρική, αναδεικνύοντας τη σημασία του πιπεριού ως ένα από τα πιο διαδεδομένα και πολύτιμα μπαχαρικά. Το μαύρο...

“Γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ετοιμάζεται το σιρόπι με χυμό και...

Amyth of Nicosia: Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας

Το εστιατόριο Amyth of Nicosia, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις βραδινές εξόδους. Με την καθοδήγηση...

Τραγανά φασολάκια τηγανιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά φασολάκια τηγανιού, χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως φασολάκια, σκόρδο, τζίντζερ, νιφάδες τσίλι και σος σόγιας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βαθύ τηγάνισμα των φασολακιών μέχρι...

Κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούνται στήθη μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο,...

Σπιτικό ζελέ με ρόδι

Το άρθρο παρέχει μια απλή συνταγή για την παρασκευή σπιτικού ζελέ με ρόδι. Χρησιμοποιώντας ζελατίνη σε σκόνη, χυμό ροδιού και ζάχαρη, το μείγμα ζεσταίνεται και κατόπιν μοιράζεται σε ποτήρια για...

Κέικ µε κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ με κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά, όπως φέτα και κεφαλοτύρι. Τα κολοκυθάκια τρίβονται και στραγγίζονται πριν αναμειχθούν με δυόσμο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ελαιόλαδο,...

Καλοκαιρινές σούπες: Οι πιο γνωστές παγκοσμίως

Οι κρύες σούπες αποτελούν δροσιστική επιλογή σε ζεστά κλίματα, με πολλές από αυτές να έχουν βαθιές πολιτισμικές ρίζες. Ανάμεσα στις πιο γνωστές παγκοσμίως είναι η ισπανική gazpacho από την...

Notios: Γαστρονομική εμπειρία με θέα στη Μεσόγειο

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας ιαπωνικές γεύσεις και τεχνικές με μεσογειακά υλικά σε μια μοντέρνα fine-dining ατμόσφαιρα με θέα στη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ