Νόστιμη τσιπούρα πλακί στο φούρνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τσιπούρα πλακί στο φούρνο. Απαιτούνται φρέσκιες τσιπούρες, πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την προθέρμανση του φούρνου, την προετοιμασία των υλικών σε ταψί, την προσθήκη των ψαριών και την ψήσιμο με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά, ακολουθούμενο από 10 λεπτά χωρίς κάλυμμα για να ροδίσουν. Ένα απλό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανικό για οικογενειακά γεύματα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 τσιπούρες καθαρισμένες από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND

2 πατάτες κομμένες σε φέτες

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο

½ φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. λευκό κρασί

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ταψί, στρώστε πατάτες, ντομάτες και κρεμμύδι.

Τοποθετήστε από πάνω τα ψάρια και προσθέστε το σκόρδο.

Ρίξτε το λάδι, το κρασί, τη ρίγανη, αλατοπιπερώστε και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε για 40 λεπτά και μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για τσιπούρα πλακί στο φούρνο είναι εύκολη και γευστική, ιδανική για οικογενειακά γεύματα.
  • Απαιτούνται φρέσκιες τσιπούρες, πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει προθέρμανση του φούρνου, προετοιμασία των υλικών σε ταψί και ψήσιμο με αλουμινόχαρτο.
  • Το πιάτο ψήνεται για 40 λεπτά καλυμμένο και 10 λεπτά χωρίς κάλυμμα για να ροδίσει.
Διαβάστε επίσης

Λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι. Αρχικά, προτείνονται τα υλικά για τη σάλτσα με μουστάρδα Dijon, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και...

Απολαυστικός σολομός τεριγιάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό σολομό τεριγιάκι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο φιλέτο σολομού και μια γευστική σάλτσα από σόγια, oyster sauce και σάλτσα τεριάκι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία...

Κλασικό Κέικ Victoria με Κρέμα και Μαρμελάδα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το κλασικό κέικ Victoria, ένα αφράτο γλυκό που συνδυάζει κρέμα και μαρμελάδα φράουλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή του κέικ με βούτυρο, ζάχαρη,...

Νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο. Για το ψωμί, αναφέρονται τα υλικά όπως αλεύρι, καρύδια και σπόροι, καθώς και τα βήματα...

Η θαυμαστή δύναμη του καρότου στην υγεία μας

Το καρότο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτίωση της όρασης, υποστήριξη του πεπτικού συστήματος και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Είναι χαμηλό σε θερμίδες...

Πόσες μέρες αντέχει το γιαούρτι στο ψυγείο;

Το στραγγιστό γιαούρτι διατηρείται στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες μετά το άνοιγμα, εφόσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι κάτω από 4°C, και...

Απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί και σάλτσα φιστικιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί, συνοδευόμενο από σάλτσα φιστικιού. Αρχικά, το κρέας μαρινάρεται με ελαιόλαδο, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μπαχαρικά, πριν ψηθεί...

Καλαμαράκια γεμιστά με εξωτική κινόα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με κινόα, προσφέροντας μια εξωτική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Αρχικά, τα καλαμάρια μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια,...

Χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι. Τα υλικά περιλαμβάνουν χταπόδι, κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, έψημα, ξύδι, μπαχαρικά και πουργούρι. Η διαδικασία ξεκινάει με...

κέικ σοκολάτα αμαρέτο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα κέικ σοκολάτας με αμαρέτο, ιδανικό για γλυκιές απολαύσεις.Τα υλικά περιλαμβάνουν αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά, μαύρη σοκολάτα, γάλα και λικέρ αμαρέτο, ενώ η...

Το σπάνιο όσπριο με διπλάσια θρεπτική αξία από τα άλλα

Το λούπινο, ένα σπάνιο όσπριο που συναντάται κυρίως στη Μεσόγειο και σε περιοχές της Αμερικής και της Ασίας, προσφέρει διπλάσια θρεπτική αξία σε σχέση με άλλα γνωστά όσπρια, όπως...

Εξωτικές γαρίδες με κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εξωτικές γαρίδες με κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Οι γαρίδες μαρινάρονται σε μια γευστική σος που περιλαμβάνει ελαιόλαδο, κρεμμύδι, τζίντζερ, σκόρδο, καυτερές πιπερίτσες, φιστικοβούτυρο, γάλα καρύδας,...

Λαχταριστές τηγανίτες με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια αναλυτική συνταγή για να φτιάξετε αφράτες τηγανίτες συνοδευόμενες από σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Οι τηγανίτες παρασκευάζονται με απλά υλικά όπως αλεύρι, αυγό, γάλα και βούτυρο, ενώ...

Ψητές τσιπούρες με αρωματικό κόλιανδρο και λαχταριστές πράσινες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ψητές τσιπούρες με αρωματικό κόλιανδρο και πράσινες ελιές. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά για τη σάλτσα και το ψάρι, καθώς και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά,...

Καλοκαιρινή γλύκα

Το άρθρο "Καλοκαιρινή γλύκα" παρουσιάζει μια ανανεωμένη εκδοχή της κλασικής αγγλικής τράιφλ, που συνδυάζει φρέσκα φραγκοστάφυλα και κουμανταρία για μια δροσερή γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ζελέ βατόμουρου,...

Υπέροχη Τάρτα Σοκολάτας

Η συνταγή για την υπέροχη τάρτα σοκολάτας περιλαμβάνει μια νόστιμη βάση από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, που ψύχεται για να σταθεροποιηθεί. Η γέμιση, ή γκανάζ, φτιάχνεται από...

Φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο. Τα υλικά περιλαμβάνουν πατάτες, ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκο φαγκρί, μαϊντανό και λευκό κρασί. Η διαδικασία ξεκινά με το...

Κρεμώδες ριζότο με γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρεμώδες ριζότο με γαρίδες, ιδανικό για γεύμα. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά, όπως γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια, και εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία...

Χαλβάς με χαλεπιανά (χωρίς καθόλου λάδι)

Ο χαλβάς με χαλεπιανά είναι μια εύκολη και υγιεινή συνταγή που παρασκευάζεται χωρίς λάδι. Απαιτεί απλά υλικά, όπως σιμιγδάλι, ζάχαρη, μαστίχα, νερό και άψητα χαλεπιανά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Φιλέτο λαβράκι µε ψητά λαχανικά, αρωματικό πέστο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο λαβράκι με συνοδευτικά ψητά λαχανικά, αρωματικό πέστο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς. Αρχικά, το ψάρι μαρινάρεται με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, ετοιμάζονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ