κέικ σοκολάτα αμαρέτο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα κέικ σοκολάτας με αμαρέτο, ιδανικό για γλυκιές απολαύσεις.

Τα υλικά περιλαμβάνουν αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά, μαύρη σοκολάτα, γάλα και λικέρ αμαρέτο, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει λιώσιμο της σοκολάτας, χτύπημα των υλικών και ψήσιμο για 45-50 λεπτά.

Το κέικ συνοδεύεται από σος σοκολάτας με αμαρέτο, προσφέροντας έναν πλούσιο και γευστικό συνδυασμό.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ 

2 φλ. αλεύρι + λίγο για τη φόρµα

1 κουταλάκι (όχι πολύ γεµάτο) µαγειρική σόδα

1 κουταλάκι βανίλια

240 γρ. (1 φλ.) ξεπαγωµένο ανάλατο βούτυρο + λίγο για τη φόρµα

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. (πατικωµένη) ξανθή ζάχαρη (light brown sugar)

4 µεγάλα αβγά σε θερµοκρασία δωµατίου

200 γρ. µαύρη σοκολάτα (70% κακάο) σε κοµµατάκια

1 φλ. γάλα

3 κουταλάκια εσάνς αµυγδάλου

4 κουταλιές λικέρ αµαρέτο (Amaretto)

Σος σοκολάτα-αµαρέτο:

½ φλ. κρέµα γάλακτος

200 γρ. µαύρη σοκολάτα ψιλοκοµµένη

1 κουταλιά λικέρ αµαρέτο (Amaretto)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε σε ένα µπολ το αλεύρι µε τη µαγειρική σόδα και τη βανίλια και το κρατάτε στην άκρη. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε µια όµορφη φόρµα µε τρύπα στη µέση, διαµέτρου 23 εκ. περίπου και προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λιώνετε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί (σε ένα πυρίµαχο µπολ πάνω από κατσαρολάκι, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) και την κρατάτε στην άκρη για να κρυώσει.

Χτυπάτε µε το µίξερ το βούτυρο µε τη ζάχαρη και την ξανθή ζάχαρη µέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέµα. Προσθέτετε µέσα ένα-ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπηµα και περιµένοντας να απορροφηθεί το ένα πριν βάλετε το άλλο και ύστερα τη λιωµένη σοκολάτα. Προσθέτετε τµηµατικά το κοσκινισµένο αλεύρι εναλλάξ µε λίγο γάλα κάθε φορά και το εσάνς αµυγδάλου και τέλος ανακατεύετε µέσα το λικέρ.

Αδειάζετε το µίγµα στη φόρµα και ψήνετε το κέικ για 45-50 περίπου λεπτά, µέχρι που ένα σουβλάκι που θα µπήξετε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στη φόρµα για 20 λεπτά. Ύστερα, το ξεφορµάρετε αναποδογυρίζοντάς το σε σχάρα, το αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε µε τη σος σοκολάτα-αµαρέτο.

Σος σοκολάτα αµαρέτο: Βάζετε την ψιλοκοµµένη σοκολάτα σε ένα µπολ. Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος σε ένα µπρικάκι σε σιγανή φωτιά, µέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες βρασµού, αποσύρετε το µπρικάκι από τη φωτιά και περιχύνετε τη σοκολάτα. Την ανακατεύετε να λιώσει και να γίνει ένα λείο µίγµα και προσθέτετε το λικέρ.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή ενός πλουσιόπουλου κέικ σοκολάτας με αμαρέτο, ιδανικού για γλυκές απολαύσεις.
  • Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά, μαύρη σοκολάτα, γάλα και λικέρ αμαρέτο.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει λιώσιμο της σοκολάτας, χτύπημα των υλικών και ψήσιμο για 45-50 λεπτά.
  • Το κέικ σερβίρεται με σος σοκολάτας αμαρέτο, προσφέροντας έναν πλούσιο γευστικό συνδυασμό.
Διαβάστε επίσης

Καλοκαιρινή γλύκα

Το άρθρο "Καλοκαιρινή γλύκα" παρουσιάζει μια ανανεωμένη εκδοχή της κλασικής αγγλικής τράιφλ, που συνδυάζει φρέσκα φραγκοστάφυλα και κουμανταρία για μια δροσερή γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ζελέ βατόμουρου,...

Υπέροχη Τάρτα Σοκολάτας

Η συνταγή για την υπέροχη τάρτα σοκολάτας περιλαμβάνει μια νόστιμη βάση από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, που ψύχεται για να σταθεροποιηθεί. Η γέμιση, ή γκανάζ, φτιάχνεται από...

Φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο. Τα υλικά περιλαμβάνουν πατάτες, ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκο φαγκρί, μαϊντανό και λευκό κρασί. Η διαδικασία ξεκινά με το...

Κρεμώδες ριζότο με γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρεμώδες ριζότο με γαρίδες, ιδανικό για γεύμα. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά, όπως γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια, και εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία...

Χαλβάς με χαλεπιανά (χωρίς καθόλου λάδι)

Ο χαλβάς με χαλεπιανά είναι μια εύκολη και υγιεινή συνταγή που παρασκευάζεται χωρίς λάδι. Απαιτεί απλά υλικά, όπως σιμιγδάλι, ζάχαρη, μαστίχα, νερό και άψητα χαλεπιανά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Φιλέτο λαβράκι µε ψητά λαχανικά, αρωματικό πέστο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο λαβράκι με συνοδευτικά ψητά λαχανικά, αρωματικό πέστο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς. Αρχικά, το ψάρι μαρινάρεται με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, ετοιμάζονται...

Γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου και βελούδινο πουρέ

Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου, συνοδευόμενες από βελούδινο πουρέ πατάτας. Τα υλικά περιλαμβάνουν καθαρισμένες γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, λευκό κρασί, κρέμα γάλακτος και...

Εκλεκτό sashimi με τόνο, γαρίδες, σολομό και σφυρίδα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εκλεκτό sashimi που περιλαμβάνει φιλέτα τόνου, σολομού, σφυρίδας και φρέσκες γαρίδες. Περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής, όπου τα ψάρια κόβονται σε λεπτές φέτες και...

Dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν χτένια, ψιλοκομμένες γαρίδες, σέλινο και κόκκινη πιπεριά, καθώς και σιτάλευρο και καλαμποκάλευρο για...

Εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες με άρωμα πορτοκάλι

Η εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες είναι μια δροσερή και γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκιες γαρίδες μαριναρισμένες σε χυμό και λικέρ πορτοκαλιού, με ανάμικτα φύλλα σαλάτας και ώριμο...

RIVA Beach House: Νέα εποχή για το θρυλικό beach bar της Αγίας Νάπας

Το RIVA Beach House στην Αγία Νάπα εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το θρυλικό beach bar, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει κομψότητα και μεσογειακή ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες μπορούν να...

Αυθεντικό κέικ πορτοκαλιού από την Ισπανία

Το άρθρο παρουσιάζει μια αυθεντική ισπανική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού, το οποίο διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κέικ καθώς δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα...

Ατομικά τραγανά γαλακτομπουρεκάκια με χρυσαφένια κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού γλυκού γαλακτομπουρέκι, με ατομικές μερίδες που εντυπωσιάζουν τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνιση τους. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλα...

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ζουμερό τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκο τόνο, ιδανική για δροσερές ημέρες. Απαιτεί υλικά όπως τόνο, ελαιόλαδο, σκόρδο, φρέσκα κρεμμυδάκια, ντομάτα, ελιές, καλαμπόκι και μαϊντανό, ενώ...

Απίστευτα εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτας

Η συνταγή για την τούρτα παγωτό σοκολάτας είναι απλή και γευστική, ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας. Απαιτεί φρέσκια κρέμα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού και μπισκότα ορέο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την...

Γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα υγιεινό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά. Αρχικά, το καρότο τρίβεται και μαγειρεύεται με μέλι,...

Εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada, που συνδυάζει γεύσεις καρότου, ανανά, ινδοκάρυδου και ρούμι. Αναλύονται τα υλικά που απαιτούνται, όπως μαύρη και απλή ζάχαρη,...

Σολομός με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο

Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για σολομό με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο. Τα υλικά περιλαμβάνουν φιλέτα σολομού, ελαιόλαδο, κολοκυθάκια, φινόκιο, καρότο και διάφορα μυρωδικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το...

Λαζάνια στυλ μπολονέζ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαζάνια στυλ μπολονέζ, συνδυάζοντας πλούσια υλικά και γεύσεις. Αρχικά, ετοιμάζεται η σάλτσα μπολονέζ με μοσχάρι (ή κιμά), κρεμμύδι, σέλινο, ντομάτες και μπαχαρικά, που...

Τραγανά spring rolls με ζουμερό χοιρινό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά spring rolls γεμιστά με ζουμερό χοιρινό. Τα υλικά περιλαμβάνουν κινέζικο φιδέ, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, τζίντζερ, καρότο, λάχανο και ψημένο χοιρινό, ενώ τα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ