Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο. Τα υλικά περιλαμβάνουν πατάτες, ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκο φαγκρί, μαϊντανό και λευκό κρασί.
Η διαδικασία ξεκινά με το ψήσιμο των πατατών στον φούρνο, ακολουθούμενη από την προσθήκη του ψαριού στο ταψί, το οποίο γεμίζεται με μαϊντανό και λεμόνι. Το πιάτο ψήνεται μέχρι να είναι έτοιμο και σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λαδολέμονο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
5 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε όγδοα
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
½ λεμόνι, το χυμό
Φέτες λεμονιού
2 – 3 κιλά φρέσκο φαγκρί, Blue Island
5-6 κλωναράκια μαϊντανό
4 φέτες λεμόνι
125 ml λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1 κ. σ. κόλιανδρο, ξηρό, κοπανισμένο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Λαδολέμονο για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C, στον αέρα.
Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου τις πατάτες, σε μια στρώση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (80 ml). Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ανάμεσά τους τις φέτες λεμονιού. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε στο κέντρο το φαγκρί παραμερίζοντας και γυρίζοντας τις πατάτες. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τον κόλιανδρο. Γεμίζουμε την κοιλιά του με τον μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό με το κρασί. Αλατίζουμε το ψάρι πολύ καλά. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού μας.
Αφού ψηθεί, γαρνίρουμε το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με το λαδολέμονο.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή φαγκρί με τραγανές πατάτες στον φούρνο.
- Τα υλικά περιλαμβάνουν πατάτες, ελαιόλαδο, λεμόνι, φαγκρί, μαϊντανό και λευκό κρασί.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει το ψήσιμο των πατατών και την προσθήκη του ψαριού με γέμιση μαϊντανού και λεμονιού.
- Το πιάτο σερβίρεται γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λαδολέμονο.