Υπέροχη Τάρτα Σοκολάτας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή για την υπέροχη τάρτα σοκολάτας περιλαμβάνει μια νόστιμη βάση από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, που ψύχεται για να σταθεροποιηθεί.

Η γέμιση, ή γκανάζ, φτιάχνεται από κρέμα γάλακτος, γλυκόζη και δύο τύπους σοκολάτας, ανακατεμένα μέχρι να αποκτήσουν μια λεία υφή.

Αφού η γκανάζ χυθεί πάνω στη βάση, η τάρτα αφήνεται να παγώσει στο ψυγείο, ιδανικά όλη τη νύχτα, και μπορεί να διακοσμηθεί με τριμμένη σοκολάτα πριν σερβιριστεί.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

Για τη βάση τάρτας:

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας

250 γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα

Για την γκανάζ σοκολάτας:

450 γρ. κρέμα γάλακτος

45 γρ. γλυκόζη

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος

300 γρ. μαύρη σοκολάτα

60 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη βάση τάρτας: Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την σοκολάτα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μετά τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Βάζουμε τα μπισκότα σοκολάτας σε ένα μικρό μίξερ με μαχαίρια, μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Προσθέτουμε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη και μετά την μεταφέρουμε στη φόρμα για να δημιουργήσουμε τη βάση της τάρτας.

Με το πίσω μέρος του κουταλιού, δημιουργούμε μια ομοιόμορφη στρώση μέχρι το πλάι και το κάτω μέρος της φόρμας.

Τοποθετούμε τη βάση τάρτας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να παγώσει καλά.

Για τη γέμιση (γκανάζ): Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν καλά για 3 λεπτά περίπου

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος από την κατσαρόλα στο μπολ με τη σοκολάτα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να λιώσει απαλά η σοκολάτα και να δέσει με την κρέμα.

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια μεταξένια, λεία γκανάζ. Ρίχνουμε απαλά τη γκανάζ σοκολάτας στην παγωμένη βάση τάρτας.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει όλη τη νύχτα. Διακοσμούμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα.

Κόβουμε με ένα καθαρό μαχαίρι (τοποθετούμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό) για να είναι ομοιόμορφες οι μερίδες μας.

Συνοπτικά

  • Η βάση της τάρτας φτιάχνεται από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, και ψύχεται για σταθεροποίηση.
  • Η γκανάζ παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γλυκόζη και δύο τύπους σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
  • Αφού χυθεί η γκανάζ πάνω στη βάση, η τάρτα πρέπει να παγώσει στο ψυγείο, ιδανικά όλη τη νύχτα.
  • Πριν το σερβίρισμα, μπορεί να διακοσμηθεί με τριμμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση και εμφάνιση.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ