Υπέροχη Τάρτα Σοκολάτας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή για την υπέροχη τάρτα σοκολάτας περιλαμβάνει μια νόστιμη βάση από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, που ψύχεται για να σταθεροποιηθεί.

Η γέμιση, ή γκανάζ, φτιάχνεται από κρέμα γάλακτος, γλυκόζη και δύο τύπους σοκολάτας, ανακατεμένα μέχρι να αποκτήσουν μια λεία υφή.

Αφού η γκανάζ χυθεί πάνω στη βάση, η τάρτα αφήνεται να παγώσει στο ψυγείο, ιδανικά όλη τη νύχτα, και μπορεί να διακοσμηθεί με τριμμένη σοκολάτα πριν σερβιριστεί.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

Για τη βάση τάρτας:

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας

250 γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα

Για την γκανάζ σοκολάτας:

450 γρ. κρέμα γάλακτος

45 γρ. γλυκόζη

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος

300 γρ. μαύρη σοκολάτα

60 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη βάση τάρτας: Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την σοκολάτα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μετά τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Βάζουμε τα μπισκότα σοκολάτας σε ένα μικρό μίξερ με μαχαίρια, μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Προσθέτουμε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη και μετά την μεταφέρουμε στη φόρμα για να δημιουργήσουμε τη βάση της τάρτας.

Με το πίσω μέρος του κουταλιού, δημιουργούμε μια ομοιόμορφη στρώση μέχρι το πλάι και το κάτω μέρος της φόρμας.

Τοποθετούμε τη βάση τάρτας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να παγώσει καλά.

Για τη γέμιση (γκανάζ): Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν καλά για 3 λεπτά περίπου

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος από την κατσαρόλα στο μπολ με τη σοκολάτα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να λιώσει απαλά η σοκολάτα και να δέσει με την κρέμα.

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια μεταξένια, λεία γκανάζ. Ρίχνουμε απαλά τη γκανάζ σοκολάτας στην παγωμένη βάση τάρτας.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει όλη τη νύχτα. Διακοσμούμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα.

Κόβουμε με ένα καθαρό μαχαίρι (τοποθετούμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό) για να είναι ομοιόμορφες οι μερίδες μας.

Συνοπτικά

  • Η βάση της τάρτας φτιάχνεται από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, και ψύχεται για σταθεροποίηση.
  • Η γκανάζ παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γλυκόζη και δύο τύπους σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
  • Αφού χυθεί η γκανάζ πάνω στη βάση, η τάρτα πρέπει να παγώσει στο ψυγείο, ιδανικά όλη τη νύχτα.
  • Πριν το σερβίρισμα, μπορεί να διακοσμηθεί με τριμμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση και εμφάνιση.
Διαβάστε επίσης

Εκλεκτό sashimi με τόνο, γαρίδες, σολομό και σφυρίδα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εκλεκτό sashimi που περιλαμβάνει φιλέτα τόνου, σολομού, σφυρίδας και φρέσκες γαρίδες. Περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής, όπου τα ψάρια κόβονται σε λεπτές φέτες και...

Dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν χτένια, ψιλοκομμένες γαρίδες, σέλινο και κόκκινη πιπεριά, καθώς και σιτάλευρο και καλαμποκάλευρο για...

Εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες με άρωμα πορτοκάλι

Η εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες είναι μια δροσερή και γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκιες γαρίδες μαριναρισμένες σε χυμό και λικέρ πορτοκαλιού, με ανάμικτα φύλλα σαλάτας και ώριμο...

RIVA Beach House: Νέα εποχή για το θρυλικό beach bar της Αγίας Νάπας

Το RIVA Beach House στην Αγία Νάπα εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το θρυλικό beach bar, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει κομψότητα και μεσογειακή ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες μπορούν να...

Αυθεντικό κέικ πορτοκαλιού από την Ισπανία

Το άρθρο παρουσιάζει μια αυθεντική ισπανική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού, το οποίο διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κέικ καθώς δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα...

Ατομικά τραγανά γαλακτομπουρεκάκια με χρυσαφένια κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού γλυκού γαλακτομπουρέκι, με ατομικές μερίδες που εντυπωσιάζουν τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνιση τους. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλα...

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ζουμερό τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκο τόνο, ιδανική για δροσερές ημέρες. Απαιτεί υλικά όπως τόνο, ελαιόλαδο, σκόρδο, φρέσκα κρεμμυδάκια, ντομάτα, ελιές, καλαμπόκι και μαϊντανό, ενώ...

Απίστευτα εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτας

Η συνταγή για την τούρτα παγωτό σοκολάτας είναι απλή και γευστική, ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας. Απαιτεί φρέσκια κρέμα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού και μπισκότα ορέο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την...

Γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα υγιεινό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά. Αρχικά, το καρότο τρίβεται και μαγειρεύεται με μέλι,...

Εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada, που συνδυάζει γεύσεις καρότου, ανανά, ινδοκάρυδου και ρούμι. Αναλύονται τα υλικά που απαιτούνται, όπως μαύρη και απλή ζάχαρη,...

Σολομός με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο

Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για σολομό με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο. Τα υλικά περιλαμβάνουν φιλέτα σολομού, ελαιόλαδο, κολοκυθάκια, φινόκιο, καρότο και διάφορα μυρωδικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το...

Λαζάνια στυλ μπολονέζ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαζάνια στυλ μπολονέζ, συνδυάζοντας πλούσια υλικά και γεύσεις. Αρχικά, ετοιμάζεται η σάλτσα μπολονέζ με μοσχάρι (ή κιμά), κρεμμύδι, σέλινο, ντομάτες και μπαχαρικά, που...

Τραγανά spring rolls με ζουμερό χοιρινό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά spring rolls γεμιστά με ζουμερό χοιρινό. Τα υλικά περιλαμβάνουν κινέζικο φιδέ, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, τζίντζερ, καρότο, λάχανο και ψημένο χοιρινό, ενώ τα...

Πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία φιλέτων πάπιας, τα οποία ψήνονται σε τηγάνι και συνοδεύονται από...

Απολαυστικό Crumble Καρπουζιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα απολαυστικό crumble καρπουζιού, που περιλαμβάνει ζύμη, crumble και γέμιση από κομπόστο καρπουζιού. Για τη ζύμη χρησιμοποιούνται ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και αλεύρι, ενώ...

Υπέροχη τάρτα με φρέσκες φράουλες

Η τάρτα με φρέσκες φράουλες είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει μια νόστιμη βάση με κρέμα και φρέσκες φράουλες. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, στην οποία...

Ακαταμάχητα τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μοιράζεται μια απλή και νόστιμη συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας, ιδανικά για όλη την οικογένεια. Η συνταγή απαιτεί φέτα, γιαούρτι, αυγά, ρίγανη, βούτυρο και...

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγεύει με απίθανο παγωτό κανελόνια – Κι όμως γίνεται!

Η Νεκταρία Κοκκινάκη εντυπωσιάζει με μια πρωτότυπη συνταγή για παγωτό κανελόνια, ιδανικό για το καλοκαίρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει τηγάνισμα κανελονιών, γέμισμα με κρέμα από σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα, καθώς και...

Βραδιά Eurovision: Ανακαλύψαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για το τέλειο πάρτι στο σπίτι

Η βραδιά της Eurovision πλησιάζει και ο Πέτρος Συρίγος προτείνει νόστιμες και εύκολες συνταγές για ένα αξέχαστο πάρτι στο σπίτι. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο, πέννες αλα...

Ανακαλύψτε το ρόστο Νάξου: Η αυθεντική και λαχταριστή κυκλαδίτικη συνταγή

Το ρόστο Νάξου είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτυπώνει τις γευστικές συνήθειες των Ναξιωτών σε οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη "arrosto", που...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ