Λαχταριστές τηγανίτες με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια αναλυτική συνταγή για να φτιάξετε αφράτες τηγανίτες συνοδευόμενες από σπιτική πραλίνα φουντουκιού.

Οι τηγανίτες παρασκευάζονται με απλά υλικά όπως αλεύρι, αυγό, γάλα και βούτυρο, ενώ η πραλίνα απαιτεί ψήσιμο φουντουκιών και ανάμειξη με ζάχαρη, κακάο και βανίλια.

Μετά την προετοιμασία, οι τηγανίτες σερβίρονται με την πραλίνα και φρέσκα φρούτα, προσφέροντας ένα λαχταριστό και γευστικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

Για τις τηγανίτες:

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουτερ

1 πρέζα αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 αυγό

300 mlγάλα

60 γρ. λιωμένο βούτυρο και λίγο περισσότερο για το τηγάνισμα

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σπιτική πραλίνα φουντουκιού:

300 γρ. φουντούκια (άψητα ξεφλουδισμένα)

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ κακάο

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για τις αφράτες τηγανίτες: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ σπάμε το ένα αυγό και προσθέτουμε μέσα το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και την βανίλια και με ένα σύρμα χειρός ή ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα καλά.

Παίρνουμε το μπολ με το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε μέσα το μείγμα αυγού και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας πηκτός χυλός.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέτουμε λίγο βούτυρο στη βάση και με ένα πινέλο αλείφουμε το βούτυρο να πάει παντού. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα από το μίγμα στο ζεστό τηγάνι και ψήνουμε μια μια την κάθε τηγανίτα 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε την ήδια διαδικασία για όλες τις τηγανίτες.

Για την σπιτική πραλίνα φουντουκιού: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα).

Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα) για 10 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, τα αφαιρώ από το φούρνο και όσο είναι ζεστά ακόμα τα βάζουμε σε έναν πολυκόφτη με μαχαίρια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά, ή μέχρι να δημιουργηθεί η παχύρευστη κρέμα πραλίνας.

Κατά διαστήματα σταματάμε το χτύπημα, και με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι, μαζεύουμε από τα πλαϊνά και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να γίνει ένας πολτός πραλίνας. Βάζουμε την πραλίνα σε ένα μπολ και τοποθετουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες στοιβαγμένες ψηλά και αλείφουμε με σπιτική πραλίνα σοκολάτας  και φρέσκα φρούτα.

Συνοπτικά

  • Οι τηγανίτες παρασκευάζονται με απλά υλικά όπως αλεύρι, αυγό, γάλα και βούτυρο, δημιουργώντας έναν αφράτο χυλό.
  • Η σπιτική πραλίνα φουντουκιού απαιτεί ψήσιμο φουντουκιών και ανάμειξη με ζάχαρη, κακάο και βανίλια.
  • Οι τηγανίτες ψήνονται σε αντικολλητικό τηγάνι και σερβίρονται με την πραλίνα και φρέσκα φρούτα.
  • Η συνταγή προσφέρει μια γευστική και λαχταριστή εμπειρία για τους λάτρεις των γλυκών.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ