Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εξωτικές γαρίδες με κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Οι γαρίδες μαρινάρονται σε μια γευστική σος που περιλαμβάνει ελαιόλαδο, κρεμμύδι, τζίντζερ, σκόρδο, καυτερές πιπερίτσες, φιστικοβούτυρο, γάλα καρύδας, κόλιαντρο, σόγια σος, ζάχαρη και χυμό λεμονιού.
Μετά από 10-20 λεπτά μαρινάρισμα, οι γαρίδες ψήνονται στη σχάρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, αλειμμένες με τη σος. Σερβίρονται αμέσως, συνοδευόμενες από επιπλέον σος.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με την ουρά, Blue Island
Αλάτι
Για τη μαρινάδα/ σος:
2 κ. σ. ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ. σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 πιπερίτσες κόκκινες, καυτερές χωρίς σπόρια
½ φλ. φιστικοβούτυρο
1 φλ. γάλα καρύδας από κονσέρβα
½ φλ. φρέσκο κόλιαντρο
1 κ. σ. σόγια σος
1 κ. γ. ζάχαρη καστανή
½ κ. γ. μαύρο πιπέρι
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπλέντερ. Αλέθουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη σος.
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε. Αναμιγνύουμε με μερικές κουταλιές από τη σος. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-20 λεπτά.
Περνάμε τις γαρίδες σε μικρά μεταλλικά ή ξύλινα σουβλιά. Ψήνουμε σε δυνατή σχάρα, 2-3 λεπτά στην κάθε πλευρά, αλείφοντας γενναιόδωρα με τη σος. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον σος.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή εξωτικών γαρίδων με κρεμώδες φιστικοβούτυρο.
- Οι γαρίδες μαρινάρονται σε μια σος με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, τζίντζερ, σκόρδο και άλλα υλικά.
- Μετά από 10-20 λεπτά μαρινάρισμα, ψήνονται στη σχάρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρονται αμέσως, συνοδευόμενες από επιπλέον σος για περισσότερη γεύση.