Τα πιο ρομαντικά γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – Πώς θα μαγέψετε το ταίρι σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red velvet cake

Υλικά

800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
800 γραμμ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
228 γραμμ. ηλιέλαιο
450 γραμμ. ξινόγαλο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
350 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, αλλά όχι ζεστό
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρωματισμό τροφίμων

Για το γλάσο με το τυρί κρέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

680 γραμμ. τυρί κρέμα μαλακό
460 γραμμ. βούτυρο φρέσκο μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
350 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Διαδικασία

Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 και ετοιμάζουμε 3 ταψιά ή αποσπώμενες φόρμες των 20-22 εκατοστών, περασμένα ελαφρώς με βούτυρο λιωμένο. Βεβαιωθείτε ότι τα κρύα συστατικά είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπησιάρικα γλυκά, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το λάδι, το ξινόγαλο, το ξύδι, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, τη σκόνη κακάου και το αλάτι στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου ένα λεπτό ή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα ταψιά και τα ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα, όταν την βάλουμε στο κέντρο του κέικ.

Για το γλάσο με το τυρί κρέμα: Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ του αναμικτήρα με το σύρμα και μαζί την κρέμα, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και να μην έχει σβώλους. Προσθέτουμε κοσκινισμένη την ζάχαρη άχνη, ένα φλιτζάνι τη φορά μέχρι να συνδυαστεί ανακατεύοντας αργά.

Προσθέτουμε το εκχύλισμα πορτοκαλιού και το αλάτι στο γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Αφρατεύουμε το γλάσο. Με το παγωμένο τυρί κρέμας, πρέπει νακαλύψουμε τα κομμάτια του κέικ ανάμεσα, πλάγια και από πάνω.

Θεϊκή σοκολατόπιτα – Τα πιο αγαπησιάρικα γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υλικά

300 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
350 γραμμ. ζάχαρη
6 αυγά
260 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
200 ml γάλα
1 βανίλια σκόνη

Για το σιρόπι της σοκολατόπιτας

600 γραμμ. ζάχαρη
400 νερό ζεστό
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
200 ml νερό

Για το σοκολατένιο γλάσο

250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. βούτυρο φρέσκο

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε τα 600 γραμμ. ζάχαρη και τα 400 ml νερό να βράσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο με τα 200 ml νερό προσθέτοντας σε δόσεις το νερό και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί και να γίνει πάστα. Όταν ζεσταθεί το σιρόπι μας, προσθέτουμε και το διαλυμένο κακάο το ανακατεύουμε με ένα σύρμα και το βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για το κέικ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει. Αν όμως δεν έχεις μίξερ ή δεν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις κάνε όλα τα βήματα προσθέτοντας τα υλικά ένα ένα σε μπολ και χτύπησε τα με το χέρι.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το βούτυρο, η ζάχαρη & τα αυγά και αφού έχουμε κοκκινήσει το κακάο, το μπέικιν & τη βανίλια, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε συνεχώς και μετά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και αυτό σιγά σιγά για να έχουμε ένα από τα ωραιότερα γλυκά.

Μόλις ενωθούν προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ. Χτυπάμε για αλλά 2 λεπτά να γίνουν μια ενιαία ρευστή ζύμη Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα τετράγωνο ταψάκι (35Χ25) που το έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο (πρέπει να βγαίνει στεγνό). Κόβουμε το ζεστό κέικ σε 12 ορθογώνια κομμάτια και τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν βάλουμε το γλάσο από πάνω.

Για το γλάσο σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (δεν πρέπει να βράσει). Περιχύνουμε τη κουβερτούρα με την ζεστή κρεμά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να λιώσει η σοκολάτα.

Τέλος προσθέτουμε και το κρύο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά το σερβίρουμε με συνοδεία ένα παγωτό κρεμά η βανίλια, γαρνίρουμε με φουντούκια ψιλοκομμένα.  Έτοιμο ένα από τα ωραιότερα γλυκά!

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Μόνο με τρία υλικά απολαύστε το πιο λαχταριστό και αστραπιαίο γεύμα

Το άρθρο προτείνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για κιμά με τηγανητές πατάτες, ιδανική για όλη την οικογένεια, χρησιμοποιώντας μόνο τρία υλικά: κιμά που έχει περισσέψει, πατάτες τηγανητές και...

Το ακαταμάχητο σουβλάκι είναι αυτό με το αρνί από το Πάσχα – Θα σε ξετρελάνει

Το άρθρο προτείνει έναν νόστιμο τρόπο να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο αρνί από το Πάσχα, προτείνοντας τη συνταγή για σουβλάκι. Με απλά υλικά όπως λεπτοκομμένο αρνί, πίτες, ντομάτα, τζατζίκι και...

Πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά – Το μυστικό γευστικό θησαυρό των περισσευμάτων

Η πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά αποτελεί μια ιδανική λύση για τη χρήση των περισσευμάτων που μένουν από το Πάσχα, όπως αρνί, κόκκινα αυγά και τσουρέκια. Συνδυάζοντας εύκολα...

Τι απολαμβάνουμε τη Μεγάλη Παρασκευή – Παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές νηστείας

Η Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα κορύφωσης του Θείου Δράματος, είναι μια περίοδος νηστείας για τους πιστούς, οι οποίοι αποφεύγουν ακόμη και το λάδι. Το άρθρο προτείνει παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές νηστείας,...

Κοκορέτσι και αρνί στη σούβλα – Τα χρυσά μυστικά ψησίματος από τον μετρ Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος αποκαλύπτει τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο κοκορετσιού και αρνιού στη σούβλα, δύο παραδοσιακά πιάτα του Πάσχα. Προτείνει τεχνικές όπως η χρήση καπνοδόχου για τα κάρβουνα,...

Greek salad και αμβροσία! Ντάκος και χωριάτικη στέφονται βασίλισσες των σαλατών παγκοσμίως

Ο διαδικτυακός οδηγός Taste Atlas ανακήρυξε τον ντάκο ως την καλύτερη σαλάτα στον κόσμο, ακολουθούμενο από τη χωριάτικη σαλάτα, γνωστή διεθνώς ως "greek salad". Ο ντάκος, ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο,...

Κόκκινα αβγά τη Μεγάλη Πέμπτη – Το πανάρχαιο έθιμο που επιβίωσε και η μυστική συνταγή για τέλειο αποτέλεσμα

Το άρθρο εστιάζει στο παραδοσιακό έθιμο της βαφής των κόκκινων αβγών τη Μεγάλη Πέμπτη, μια πρακτική που συμβολίζει τη Σταύρωση του Χριστού και την Ανάσταση. Αναφέρεται στην ιστορική σημασία των...

Μεγάλη Τετάρτη και το σπίτι πλημμυρίζει από αρώματα πασχαλινών κουλουριών

Στο άρθρο με τίτλο "Μεγάλη Τετάρτη και το σπίτι πλημμυρίζει από αρώματα πασχαλινών κουλουριών", αναδεικνύεται η παράδοση των ελληνικών νοικοκυριών να ψήνουν πασχαλινά κουλούρια την Μεγάλη Τετάρτη, γεμίζοντας τα...

Taste Atlas: Θριάμβευσαν οι ελληνικές σαλάτες – Ανακαλύψτε τη λίστα

Στη νέα λίστα του Taste Atlas με τις «50 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο», η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη και δεύτερη θέση, με τη σαλάτα Ντάκος και τη χωριάτικη σαλάτα...

Πάσχα 2025: Η μυστική συνταγή για αξεπέραστο κοκορέτσι!

Το άρθρο του Πέτρου Συρίγου προετοιμάζει τους αναγνώστες για το Πάσχα 2025, εστιάζοντας στη συνταγή για παραδοσιακό κοκορέτσι, που υπόσχεται να κλέψει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Παρουσιάζονται τα απαραίτητα...

Ξέρετε τι είναι το κλέφτικο; Η καλύτερη συνταγή για όσους δεν θέλουν αρνί το Πάσχα

Η Νεκταρία Κοκκινάκη προτείνει μια νόστιμη εναλλακτική για το πασχαλινό τραπέζι με το κλέφτικο, ένα χοιρινό που αργοψήνεται σε αντικολλητικό χαρτί και γίνεται πολύ τρυφερό. Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινό σπάλα,...

Πασχαλινό τραπέζι: Η ακαταμάχητη και πιο απλή συνταγή για κουλουράκια σμυρναίικα

Το άρθρο προτείνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για κουλουράκια σμυρναίικα, ιδανικά για το πασχαλινό τραπέζι. Ο Πέτρος Συρίγος παρουσιάζει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, τονίζοντας ότι η συνταγή...

Τι απολαμβάνουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα – Η ακαταμάχητη συνταγή

Με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, οι νηστείες μας οδηγούν σε γευστικές επιλογές χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά. Ο Πέτρος Συρίγος μας παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για μπριάμ, ένα πιάτο γεμάτο...

Πασχαλινό τραπέζι: Η ακαταμάχητη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή συνταγή για μαγειρίτσα, ιδανική για το πασχαλινό τραπέζι. Ο συντάκτης, Πέτρος Συρίγος, προτείνει μια εκλεπτυσμένη διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση κεφαλιού και συκωταριάς αρνιού,...

Οδηγός για το πασχαλινό τραπέζι – Κόκκινα αβγά, σουβλάκια, αρνί και λαχταριστά γλυκά

Το άρθρο προσφέρει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το πασχαλινό τραπέζι, παρουσιάζοντας συνταγές για παραδοσιακά πιάτα όπως κόκκινα αβγά, αρνί, μαγειρίτσα, κοκορέτσι, και γλυκά όπως τσουρέκι και σμυρναίικα κουλουράκια. Ο συγγραφέας,...

Το ακαταμάχητο τσουρέκι το πολίτικο – Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, ιδανικό για το Πάσχα, με οδηγίες από τον Πέτρο Συρίγο. Περιγράφει τα υλικά που χρειάζονται, όπως μαγιά, ζάχαρη, αυγά, βούτυρο...

Το αυθεντικό λαμπρόψωμο που μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας

Το άρθρο αναφέρεται στη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού λαμπρόψωμου, όπως το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Παρέχει αναλυτική συνταγή με τα απαραίτητα υλικά, όπως μαγιά, αλεύρι, ελαιόλαδο και μυρωδικά, καθώς και...

Αυθεντική Ισπανική Πάεγια Θαλασσινών

Η συνταγή για πάεγια με θαλασσινά περιλαμβάνει υλικά όπως γαρίδες, κοτόπουλο, τσορίζο, μύδια και ρύζι, συνδυασμένα με μπαχαρικά και λευκό κρασί. Ξεκινάτε σοτάροντας τις γαρίδες και το κοτόπουλο, προσθέτετε...

Συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά

Η συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, συνδυάζοντας γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απαιτούνται γίγαντες, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα κονκασέ,...

Συνταγή για ριζότο με μύδια

Αυτό το άρθρο προτείνει μια νόστιμη συνταγή για ριζότο με μύδια, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως ρύζι, μύδια, σκόρδο, κρεμμύδι, λευκό...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ