Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα από μουστάρδα Dijon, χυμό και ξύσμα λεμονιού, μέλι ή πετιμέζι, και μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη.
Η προσθήκη λευκού ξηρού κρασιού είναι προαιρετική, προσφέροντας μια επιπλέον νότα γεύσης. Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, και σερβίρεται αμέσως για ένα γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ψητό κρέας (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι), κομμένο σε μπουκιές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
50 ml λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
1 κ.γ. μέλι ή πετιμέζι
1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι (με μέτρο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
Ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψητό κρέας. Σοτάρουμε για 2–3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να πάρει ελαφρύ χρώμα. Σβήνουμε, αν θέλουμε, με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι (χυμό και ξύσμα), το μέλι και το μυρωδικό. Ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να αγκαλιάσει η σάλτσα το κρέας, χωρίς να «κόψει».
Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει κομμάτια κρέατος σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο.
- Προστίθεται σάλτσα από μουστάρδα Dijon, λεμόνι, μέλι ή πετιμέζι, και μυρωδικά.
- Η προσθήκη λευκού ξηρού κρασιού είναι προαιρετική για επιπλέον γεύση.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με αλάτι και πιπέρι και σερβίρεται αμέσως.
