Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα, μήλα, μαρμελάδα, ζάχαρη, κανέλα και ένα αυγό.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία της σφολιάτας, το άπλωμα μαρμελάδας και την τοποθέτηση φετών μήλου, πριν κλείσει η πίτα με δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Τέλος, η επιφάνεια αλείφεται με αυγό και ψήνεται μέχρι να ροδίσει.
Διαβάστε παρακάτω
6 άτομα / 15’ ετοιμασία / 25’ χρόνος ψησίματος / ΕΥΚΟΛΟ
ΥΛΙΚΑ
- 3 μεγάλα μήλα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 κουταλιές μαρμελάδα μήλο ή άλλη της αρεσκείας σας
- 3 πρέζες κανέλλα
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 αυγό κτυπημένο σε μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε κατά μήκος την σφολιάτα σε 2 μέρη . (στενόμακρες ίσες λωρίδες)
- Τοποθετείτε τα δύο κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τρυπάτε με ένα πιρούνι.
- Βάζετε την μαρμελάδα σε ένα δοχείο και βάζετε 2 κουταλιές ζεστό νερό και ανακατεύετε.
- Απλώνετε με ένα κουτάλι την μαρμελάδα πάνω στο ένα κομμάτι σφολιάτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα.
- Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε φέτες.
- Τοποθετείτε τις φέτες του κάθε μήλου πάνω στην σφολιάτα με την μαρμελάδα.
- Πασπαλίζετε τα μήλα με ζάχαρη και με κανέλα.
- Κλείνετε από πάνω με το άλλο κομμάτι σφολιάτας.
- Αλείφετε με αυγό από πάνω, κάνετε 2-3 εγκοπές με το μαχαίρι, πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε στους 180οC για 20-25’.
✦
Συνοπτικά
✦
- Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα είναι εύκολη και γρήγορη, με ετοιμασία 15 λεπτών και ψήσιμο 25 λεπτών.
- Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα, μήλα, μαρμελάδα, ζάχαρη, κανέλα και ένα αυγό.
- Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία της σφολιάτας και την τοποθέτηση μαρμελάδας και μήλων.
- Το δεύτερο φύλλο σφολιάτας κλείνει την πίτα, η οποία αλείφεται με αυγό και ψήνεται μέχρι να ροδίσει.
