Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο, αλεύρι και αυγά, τα οποία ψήνονται σε φούρνο.

Η κρέμα γίνεται με γάλα, ζάχαρη, σοκολάτα και κορν φλάουρ, ενώ η επικάλυψη αποτελείται από άσπρη κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος, με την προσθήκη κόκκινου χρώματος. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη γέμιση των εκλέρ με την κρέμα και την επικάλυψή τους με σοκολάτα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό γλυκό.

Διαβάστε παρακάτω

8 ΑΤΟΜΑ / 90’’ / ΜΕΤΡΙΟ

ΥΛΙΚΑ

Για τα εκλαιρ

250γρ. νερό

85γρ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

150γρ. αλεύρι φαρίνα 00 ή για όλες τις χρήσεις

4-5 αυγά (200-250γρ.)

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

180γρ. ζάχαρη

100γρ. μαύρη κουβερτούρα σε κομμάτια

100γρ. κορν φλάουαρ

3 αυγά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι βανίλια

2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο

Για την επικάλυψη:

300γρ. άσπρη κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

100γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές κόκκινο χρώμα

Eκτέλεση

Για τα εκλαιρ

Βάζετε σε μια κατσαρόλα  το νερό, το αλάτι και το βούτυρο.

Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια μάζα.

Ψήνετε για 2-3’ ανακατεύοντας συνέχεια.

Βάζετε το μίγμα στο μίξερ. Ανακατεύετε για 4-5’ για να κρυώσει λίγο το μίγμα.

Ξεκινάτε να βάζετε ένα-ένα τα αυγά μέσα. Τα 4 αυγά τα χρειάζεται σίγουρα.

Το τελευταίο αυγό το σπάτε και το κτυπάτε σε ένα μπολ και βάζετε όσο χρειαστεί.

Το τελικό μίγμα πρέπει να είναι ελαστική, μαλακή και όχι πολύ ρευστή ζύμη.

Βάζετε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής το μίγμα και σε ένα ταψί με λαδόκολλα κόβετε σε στενόμακρες γραμμές μήκος 8εκ.  

 Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25’.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, ½ φλιτζάνι γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι και την βανίλια.

Ανακατεύετε με το σύρμα ζαχαροπλαστικής και αφήνετε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο γάλα και την ζάχαρη.

Αφήνετε να ζεσταθεί και ανακατεύετε.

Μόλις δείτε τους πρώτους υδρατμούς, ρίχνετε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Ακολούθως βάζετε στο μείγμα των αυγών λίγο από το γάλα, ανακατεύετε και μεταφέρετε μέσα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Αποσύρεται από την εστία, ρίχνετε μέσα το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί.

Καλύπτεται με μια μεμβράνη ακουμπώντας πάνω στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνετε να κρυώσει.

Τρόπος γέμισης: Βάζετε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βγάζετε μια τρύπα στην άκρη του κάθε εκλαιρ. Πιέζετε την κρέμα μέσα στο εκλαιρ.

Για την επικάλυψη: Ζεσταίνεται την κρέμα και την ρίχνετε μέσα στην κουβερτούρα. Βάζετε και το χρώμα και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το κάθε εκλαιρ μέσα στην σοκολάτα την πάνω πλευρά έτσι ώστε να καλυφτεί με σοκολάτα. Τα μισά αν θέλετε μπορείτε να τα καλύψετε με άσπρη επικάλυψη.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή είναι για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, κατάλληλη για 8 άτομα με μέτριο βαθμό δυσκολίας.
  • Η ζύμη των εκλέρ παρασκευάζεται με νερό, βούτυρο, αλεύρι και αυγά και ψήνεται σε φούρνο.
  • Η κρέμα γίνεται με γάλα, ζάχαρη, σοκολάτα και κορν φλάουρ, ενώ η επικάλυψη περιλαμβάνει άσπρη κουβερτούρα και κόκκινο χρώμα.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει γέμιση των εκλέρ με κρέμα και επικάλυψη με σοκολάτα για απολαυστικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε επίσης

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές Yorkshire Puddings

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για παραδοσιακά Yorkshire Puddings, ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα υλικά περιλαμβάνουν αυγά, γάλα, αλεύρι, αλάτι και φυτικό λάδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Ρούμι Baba Delight

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του γλυκού "Ρούμι Baba Delight", ένα αφράτο κέικ με σιρόπι ρουμιού. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, μαγιά, αυγά και...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί περίπου 35 λεπτά για την προετοιμασία. Χρησιμοποιούνται μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστός εσπρέσο, μέλι και...

“Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά ανά τον κόσμο: Γεύσεις, ιστορίες και παραδόσεις”

Το άρθρο εξερευνά την ποικιλία και τις παραδόσεις των χριστουγεννιάτικων γλυκών ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις μοναδικές γεύσεις και ιστορίες που συνδέονται με αυτά. Στην Ευρώπη, γλυκά όπως το...

Ο Παύλος Κυριάκης πανηγυρίζει το 10ο Χρυσό Σκούφο του και αναφέρει: «Η Κύπρος είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Ο Παύλος Κυριάκης γιορτάζει την κατάκτηση του δέκατου Χρυσού Σκούφου στην καριέρα του, με τον δεύτερο να απονέμεται στο εστιατόριο Polo του ξενοδοχείου Alasia. Ο Κυριάκης εξέφρασε τη βαθιά του...

Γιορτινοί Λουκουμάδες Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γιορτινούς λουκουμάδες Χριστουγέννων, που ετοιμάζονται σε μόλις 22 λεπτά. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως γιαούρτι, αλεύρι και χρώμα ζαχαροπλαστικής, οι λουκουμάδες τηγανίζονται...

Κριτσανιστά Τρίγωνα με Κεφαλοτύρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για κριτσανιστά τρίγωνα με κεφαλοτύρι. Η προετοιμασία απαιτεί μόνο 10 λεπτά και το ψήσιμο διαρκεί 22-25 λεπτά, προσφέροντας 10 μερίδες. Τα βασικά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ