Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία των συστατικών σε ξεχωριστά πιάτα και ακολουθώντας με το πέρασμα της φέτας από αλεύρι, αυγό και κανταΐφι.
Η φέτα τηγανίζεται με μαργαρίνη και θυμάρι μέχρι να γίνει τραγανή και ροδοκόκκινη. Τέλος, η συνταγή ολοκληρώνεται με το ράντισμα του σιροπιού και την προσθήκη κομματιών γλυκού καρυδάκι, δημιουργώντας έναν γευστικό συνδυασμό που εντυπωσιάζει.
Διαβάστε παρακάτω
Του Θεόδωρου Ελευθερίου
ΥΛΙΚΑ
1 φλ ψιλοκομμένο κανταΐφι Χρυσή Ζύμη
1 φέτα ολόκληρη (200γρ) Χαραλαμπίδης Κρίστης
2 κοματάκια γλυκό του κουταλιού καρυδάκι + 2 κ.γ από το σιρόπι
1/2 φλ αλεύρι
2 αυγά
1 γεμάτη κ.γ Μαργαρίνη Χαραλαμπίδης Κρίστης
2 κλοναράκια φρέσκο θυμάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τρία ξεχωριστά πιάτα βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και το κανταΐφι.
- Περνάμε την φέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά στο αυγό και ακολούθως στο κανταΐφι πιέζοντας να κολλήσει σε όλα τα σημεία.
- Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε την μαργαρίνη, το θυμάρι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις λιώσει προσθέτουμε την φέτα κανταΐφι και τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανή.
- Μεταφέρουμε στο πιάτο, ραντίζουμε με το σιρόπι και κομμάτια.
Συνοπτικά
- Η συνταγή συνδυάζει κανταΐφι, φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι για έναν πρωτότυπο γευστικό συνδυασμό.
- Η προετοιμασία περιλαμβάνει την επικάλυψη της φέτας με αλεύρι, αυγό και κανταΐφι.
- Η φέτα τηγανίζεται με μαργαρίνη και θυμάρι μέχρι να γίνει τραγανή και ροδοκόκκινη.
- Ολοκληρώνεται με το ράντισμα σιροπιού και την προσθήκη γλυκού καρυδάκι, προσφέροντας μια εντυπωσιακή γεύση.
