Γαλλικό τοστ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών με τα υπόλοιπα υλικά για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, στο οποίο βουτιούνται οι φέτες ψωμιού.

Στη συνέχεια, οι φέτες ψήνονται σε βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και σερβίρονται ζεστές, συνοδευόμενες από μέλι, σιρόπι ή άχνη ζάχαρη και φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

8 φέτες ψωμί ημέρας ή τσουρέκι

3 μεγάλα αυγά

250 ml πλήρες γάλα

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

30–40 γρ. βούτυρο

Μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή άχνη για το σερβίρισμα

Φρέσκα φρούτα (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και ανοιχτόχρωμο.

Αν το ψωμί είναι πολύ φρέσκο, το αφήνουμε για λίγα λεπτά εκτός συσκευασίας ώστε να στεγνώσει ελαφρά. Οι φέτες πρέπει να είναι σχετικά χοντρές για να απορροφήσουν το μείγμα χωρίς να διαλυθούν.

Βουτάμε κάθε φέτα στο μείγμα για 5–8 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Θέλουμε να απορροφήσει υγρό, αλλά να μη λασπώσει. Τινάζουμε ελαφρά την περίσσεια.

Τοποθετούμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο. Περιμένουμε να λιώσει και να αφρίσει ελαφρά, χωρίς να καεί.

Τοποθετούμε τις φέτες στο τηγάνι, χωρίς να τις στριμώξουμε. Ψήνουμε για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.

Μεταφέρουμε σε πιάτο ή ταψάκι και κρατάμε ζεστό σε χαμηλό φούρνο (80–90°C) μέχρι να τελειώσουμε όλες τις φέτες.

Σερβίρουμε αμέσως, περιχύνοντας με μέλι ή σιρόπι και πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και τα φρέσκα φρούτα.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει πώς να φτιάξετε γαλλικό τοστ με υλικά όπως ψωμί, αυγά, γάλα και μπαχαρικά.
  • Οι φέτες ψωμιού βουτιούνται σε μείγμα αυγών και ψήνονται σε βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Το ψωμί πρέπει να είναι ελαφρώς στεγνό για να απορροφήσει το μείγμα χωρίς να διαλυθεί.
  • Τα γαλλικά τοστ σερβίρονται ζεστά με μέλι, σιρόπι ή άχνη ζάχαρη και φρέσκα φρούτα.
Διαβάστε επίσης

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές Yorkshire Puddings

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για παραδοσιακά Yorkshire Puddings, ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα υλικά περιλαμβάνουν αυγά, γάλα, αλεύρι, αλάτι και φυτικό λάδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Ρούμι Baba Delight

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του γλυκού "Ρούμι Baba Delight", ένα αφράτο κέικ με σιρόπι ρουμιού. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, μαγιά, αυγά και...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί περίπου 35 λεπτά για την προετοιμασία. Χρησιμοποιούνται μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστός εσπρέσο, μέλι και...

“Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά ανά τον κόσμο: Γεύσεις, ιστορίες και παραδόσεις”

Το άρθρο εξερευνά την ποικιλία και τις παραδόσεις των χριστουγεννιάτικων γλυκών ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις μοναδικές γεύσεις και ιστορίες που συνδέονται με αυτά. Στην Ευρώπη, γλυκά όπως το...

Ο Παύλος Κυριάκης πανηγυρίζει το 10ο Χρυσό Σκούφο του και αναφέρει: «Η Κύπρος είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Ο Παύλος Κυριάκης γιορτάζει την κατάκτηση του δέκατου Χρυσού Σκούφου στην καριέρα του, με τον δεύτερο να απονέμεται στο εστιατόριο Polo του ξενοδοχείου Alasia. Ο Κυριάκης εξέφρασε τη βαθιά του...

Γιορτινοί Λουκουμάδες Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γιορτινούς λουκουμάδες Χριστουγέννων, που ετοιμάζονται σε μόλις 22 λεπτά. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως γιαούρτι, αλεύρι και χρώμα ζαχαροπλαστικής, οι λουκουμάδες τηγανίζονται...

Κριτσανιστά Τρίγωνα με Κεφαλοτύρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για κριτσανιστά τρίγωνα με κεφαλοτύρι. Η προετοιμασία απαιτεί μόνο 10 λεπτά και το ψήσιμο διαρκεί 22-25 λεπτά, προσφέροντας 10 μερίδες. Τα βασικά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ