Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές και θρυμματισμένη φέτα.
Η γαλοπούλα σοτάρεται ελαφρώς σε ελαιόλαδο και καρυκεύεται με αλάτι και πιπέρι. Τα πέκαν καβουρδίζονται για να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
Η σαλάτα ολοκληρώνεται με ένα ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, ξίδι και ρίγανη, που προστίθεται στα υλικά για να δώσει γεύση και να ενισχύσει τα αρώματα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
½ µαρούλι σπασµένο σε µπουκιές
2 φλ. (περίπου) ψαχνό από ψητή γαλοπούλα σε φετάκια
½ φλ. πέκαν
½ φλ. σπόροι ροδιού
1 ντοµάτα σε λεπτά φετάκια
4 κοµµάτια λιαστές ντοµάτες σε λεπτές λωρίδες
100 γρ. ( ½ κοµµάτι περίπου) θρυµµατισµένη φέτα
12 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια µοιρασµένες
½ φλ. ελαιόλαδο + 1 κουταλιά για τη γαλοπούλα
2 κουταλιές ξίδι
½ κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα πέκαν σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, σε χαµηλή φωτιά και τα ανακατεύετε µέχρι να µυρίσουν και να καβουρδιστούν ελαφρά. Τα αδειάζετε αµέσως σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και ανακατεύετε µέσα τα φετάκια της γαλοπούλας για 2-3 λεπτά για να πάρουν λίγο χρώµα και τα αλατοπιπερώνετε. Τα κρατάτε στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο µε το ξίδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι µέχρι να οµογενοποιηθούν. Βάζετε το µαρούλι µε την ντοµάτα, τις λιαστές ντοµάτες και τις ελιές σε ένα µπολ, τα περιχύνετε µε το µισό λαδόξιδο και τα ανακατεύετε για να πιάσουν καλά παντού. Βάζετε τη σαλάτα σε µια πιατέλα ή 4 πιάτα, προσθέτετε τη γαλοπούλα, σκορπάτε πάνω τη φέτα, το ρόδι και τα πέκαν, τα περιχύνετε µε το υπόλοιπο λαδόξιδο και σερβίρετε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή προτείνει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα για ελαφρύ γεύμα.
- Η γαλοπούλα σοτάρεται σε ελαιόλαδο με αλάτι και πιπέρι, ενώ τα πέκαν καβουρδίζονται.
- Το ντρέσινγκ αποτελείται από ελαιόλαδο, ξίδι και ρίγανη για γεύση και άρωμα.
- Η σαλάτα περιλαμβάνει μαρούλι, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές, φέτα και ρόδι.
