Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές και θρυμματισμένη φέτα.

Η γαλοπούλα σοτάρεται ελαφρώς σε ελαιόλαδο και καρυκεύεται με αλάτι και πιπέρι. Τα πέκαν καβουρδίζονται για να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.

Η σαλάτα ολοκληρώνεται με ένα ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, ξίδι και ρίγανη, που προστίθεται στα υλικά για να δώσει γεύση και να ενισχύσει τα αρώματα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

½ µαρούλι σπασµένο σε µπουκιές

2 φλ. (περίπου) ψαχνό από ψητή γαλοπούλα σε φετάκια

½ φλ. πέκαν

½ φλ. σπόροι ροδιού

1 ντοµάτα σε λεπτά φετάκια

4 κοµµάτια λιαστές ντοµάτες σε λεπτές λωρίδες

100 γρ. ( ½ κοµµάτι περίπου) θρυµµατισµένη φέτα

12 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια µοιρασµένες

½ φλ. ελαιόλαδο + 1 κουταλιά για τη γαλοπούλα

2 κουταλιές ξίδι

½ κουταλάκι ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα πέκαν σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, σε χαµηλή φωτιά και τα ανακατεύετε µέχρι να µυρίσουν και να καβουρδιστούν ελαφρά. Τα αδειάζετε αµέσως σε ένα πιάτο.

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και ανακατεύετε µέσα τα φετάκια της γαλοπούλας για 2-3 λεπτά για να πάρουν λίγο χρώµα και τα αλατοπιπερώνετε. Τα κρατάτε στην άκρη να κρυώσουν.

Χτυπάτε το ελαιόλαδο µε το ξίδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι µέχρι να οµογενοποιηθούν. Βάζετε το µαρούλι µε την ντοµάτα, τις λιαστές ντοµάτες και τις ελιές σε ένα µπολ, τα περιχύνετε µε το µισό λαδόξιδο και τα ανακατεύετε για να πιάσουν καλά παντού. Βάζετε τη σαλάτα σε µια πιατέλα ή 4 πιάτα, προσθέτετε τη γαλοπούλα, σκορπάτε πάνω τη φέτα, το ρόδι και τα πέκαν, τα περιχύνετε µε το υπόλοιπο λαδόξιδο και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή προτείνει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα για ελαφρύ γεύμα.
  • Η γαλοπούλα σοτάρεται σε ελαιόλαδο με αλάτι και πιπέρι, ενώ τα πέκαν καβουρδίζονται.
  • Το ντρέσινγκ αποτελείται από ελαιόλαδο, ξίδι και ρίγανη για γεύση και άρωμα.
  • Η σαλάτα περιλαμβάνει μαρούλι, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές, φέτα και ρόδι.
Διαβάστε επίσης

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές Yorkshire Puddings

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για παραδοσιακά Yorkshire Puddings, ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα υλικά περιλαμβάνουν αυγά, γάλα, αλεύρι, αλάτι και φυτικό λάδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Ρούμι Baba Delight

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του γλυκού "Ρούμι Baba Delight", ένα αφράτο κέικ με σιρόπι ρουμιού. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, μαγιά, αυγά και...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί περίπου 35 λεπτά για την προετοιμασία. Χρησιμοποιούνται μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστός εσπρέσο, μέλι και...

“Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά ανά τον κόσμο: Γεύσεις, ιστορίες και παραδόσεις”

Το άρθρο εξερευνά την ποικιλία και τις παραδόσεις των χριστουγεννιάτικων γλυκών ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις μοναδικές γεύσεις και ιστορίες που συνδέονται με αυτά. Στην Ευρώπη, γλυκά όπως το...

Ο Παύλος Κυριάκης πανηγυρίζει το 10ο Χρυσό Σκούφο του και αναφέρει: «Η Κύπρος είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Ο Παύλος Κυριάκης γιορτάζει την κατάκτηση του δέκατου Χρυσού Σκούφου στην καριέρα του, με τον δεύτερο να απονέμεται στο εστιατόριο Polo του ξενοδοχείου Alasia. Ο Κυριάκης εξέφρασε τη βαθιά του...

Γιορτινοί Λουκουμάδες Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γιορτινούς λουκουμάδες Χριστουγέννων, που ετοιμάζονται σε μόλις 22 λεπτά. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως γιαούρτι, αλεύρι και χρώμα ζαχαροπλαστικής, οι λουκουμάδες τηγανίζονται...

Κριτσανιστά Τρίγωνα με Κεφαλοτύρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για κριτσανιστά τρίγωνα με κεφαλοτύρι. Η προετοιμασία απαιτεί μόνο 10 λεπτά και το ψήσιμο διαρκεί 22-25 λεπτά, προσφέροντας 10 μερίδες. Τα βασικά...

Πομηλοροτηανιά με κρεμώδη φέτα φλογέρα

Το άρθρο του Θεόδωρου Ελευθερίου παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πομηλοροτηανιά με κρεμώδη φέτα φλογέρα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας φλογέρας με φύλλο κρούστας και φέτα,...

Σοκολατένιο κέικ με μόνο 3 υλικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατένιο κέικ με μόλις τρία βασικά υλικά: μπισκότα σοκολάτας με κρέμα, baking powder και γάλα. Η προετοιμασία του κέικ διαρκεί...

Γαλατόπιτα με Τραγανό Φύλλο Κρούστας

Η γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, δημιουργία του Γιώργου Ερωτοκρίτου, αποτελεί μια απολαυστική γλυκιά πρόταση που συνδυάζει κρέμα από γάλα, αυγά και βανίλια με το τραγανό φύλλο κρούστας. Η...

Πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι σκεπαστή

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι, ιδανική για ένα άτομο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επικάλυψη της τορτίγιας με σουσάμι, το ψήσιμο με...

Υπέροχα παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι, που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και εκτέλεσης, αλλά χρειάζεται τρεις ώρες αναμονής στην κατάψυξη. Με...

Απίθανο milkshake με γιαούρτι, γάλα και καραμελωμένα marshmallows

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απολαυστικό milkshake με γιαούρτι, γάλα, παγωτό βανίλια και καραμελωμένα marshmallows. Με απλά υλικά και μόλις 15 λεπτά συνολικού χρόνου προετοιμασίας...

Απλές συνταγές για γιορτινό χριστουγεννιάτικο μπουφέ

Το άρθρο παρουσιάζει μια σειρά από απλές και γρήγορες συνταγές για έναν επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο μπουφέ, ο οποίος δεν απαιτεί περίπλοκες τεχνικές ή άγχος της τελευταίας στιγμής. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν αλμυρές...

Οραντζέτες (Γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για οραντζέτες, δηλαδή γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για έως και δύο μήνες. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ