Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και μυρωδικά για να δημιουργηθεί ένα εύπλαστο μείγμα.
Οι κροκέτες πλάθονται, πανάρονται σε αλεύρι, αυγό και τριμμένη φρυγανιά, και τηγανίζονται σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες. Σερβίρονται ζεστές, προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία γεύσης.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. ψημένες πατάτες (χωρίς τη φλούδα)
150 γρ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κασέρι ή μίξη)
1 αυγό
2–3 κ.σ. αλεύρι (όσο πάρει)
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή σχοινόπρασο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Για το πανάρισμα:
1 φλ. αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα
1½ φλ. τριμμένη φρυγανιά ή panko
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις ψημένες πατάτες από τη φλούδα και τις λιώνουμε καλά με πιρούνι ή πρέσα, όσο είναι ακόμη χλιαρές, ώστε να μη μείνουν σβώλοι.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το αυγό, το αλεύρι, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό αλλά πλάσιμο μείγμα. Αν κολλάει πολύ, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Πλάθουμε μικρές κροκέτες ή μπαστουνάκια. Τις περνάμε διαδοχικά από αλεύρι, αυγό και φρυγανιά, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει καλά το πανάρισμα.
Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις κροκέτες σε δόσεις για 2–3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρονται ζεστές.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό.
- Οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τυρί, αυγό, αλεύρι και μυρωδικά για ένα εύπλαστο μείγμα.
- Οι κροκέτες πανάρονται σε αλεύρι, αυγό και φρυγανιά, και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
- Σερβίρονται ζεστές, προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία γεύσης.
