Συνταγή για τάρτα με γευστικό ρόδι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ρόδι είναι το απόλυτο φρούτο εποχής και σήμερα θα φτιάξεις μια λαχταριστή τάρτα. 

Συστατικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

Για την κρέμα θα χρειαστείς

  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 3/4 λίτρα γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 φλούδα λεμονιού

Για το ζελέ ροδιού:

  • 600 μλ χυμό ροδιού
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 10 γρ. ζελατίνα σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύεις καλά
  • Προσθέτεις το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύεις-λιώνεις με τα χέρια
  • Ρίχνεις το αυγό και σιγά -σιγά το γάλα και ζυμώνεις το μίγμα
  • Αν χρειαστεί προσθέτεις γάλα
  • Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλά στα χέρια
  • Σκεπάζεις τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα
  • Ανοίγεις φύλλο στο μέγεθος μιας φόρμας
  • Βουτυρώνεις τη φόρμα και τοποθετείς το φύλλο
  • Με ένα πιρούνι το τρυπάς
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και το ψήνεις για 30-40 λεπτά
  • Βγάζεις την τάρτα από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζεις την κρέμα ρίχνοντας το γάλα με τη βανίλια και τη φλούδα λεμονιού σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση
  • Σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάς τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα
  • Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Ρίχνεις σιγά σιγά το ζεστό γάλα και το μεταφέρεις στην κατσαρόλα
  • Το αφήνεις να βράσεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για 5 περίπου λεπτά
  • Αφαιρείς την φλούδα λεμονιού και αφαιρείς το σκεύος από τη φωτιά
  • Το σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνεις τον χυμό ροδιού
  • Ρίχνεις την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά
  • Στο μεταξύ βάζεις σε ένα μπολ την ζελατίνα με 4 κουταλιές παγωμένο νερό και την αφήνεις να φουσκώσει όσο βράζει ο χυμός ροδιού
  • Ρίχνεις το ζεστό σιρόπι ροδιού στο μπολ με την ζελατίνα και ανακατεύεις δυνατά και γρήγορα μέχρι να λιώσει
  • Αφήνεις το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει
  • Απλώνεις στην τάρτα την κρέμα και όταν κρυώσεις εντελώς το σιρόπι το ρίχνεις από πάνω
  • Βάζεις την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Προσθέτεις πάνω στην τάρτα ρόδι και σερβίρεις.

Photo: iStock

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Το γιουβετσάκι της Μπαρμπαρίγου είναι θεϊκή απόλαυση!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σεφ της Ελλάδας, παρουσιάζει τη συνταγή της για το παραδοσιακό αρνί γιουβετσάκι στο φούρνο, ένα ιδανικό οικογενειακό πιάτο. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα...

Αυτό το γλυκό είναι αμαρτία – Λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο με γέμιση κρέμας και μαρμελάδας φράουλα. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως μπισκότα τύπου digestive, βούτυρο, γάλα,...

Η πιο δροσερή μακαρονάδα με μόλις λίγα υλικά

Ο Πέτρος Συρίγος μας προτείνει μια δροσερή και εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά, ιδανική για ζεστές μέρες. Η συνταγή περιλαμβάνει σπαγγέτι, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα, δημιουργώντας μια...

Φτιάχνουμε αυθεντικά παλληκάρια ή εντυπωσιακά φωτοκόλυβα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τα παραδοσιακά «παλληκάρια» ή «φωτοκόλυβα», ένα νόστιμο μείγμα οσπρίων που σερβίρεται ως σούπα ή σαλάτα και έχει ισχυρή θέση στην ελληνική διατροφή, λόγω...

Η μηλόπιτα επαναπροσδιορίζεται… Ανατρέψτε όλα τα δεδομένα

Η Νεκταρία Κοκκινάκη επαναστατεί στη κλασική μηλόπιτα, προτείνοντας μια νέα συνταγή για τάρτα μήλου με κρέμα και καραμέλα. Το άρθρο περιγράφει αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, από την...

Ανακαλύψτε το μυστικό του φαγητού σύζουμα

Το άρθρο αναφέρεται στη συνταγή για τα παραδοσιακά κρητικά σύζουμα, που είναι μακαρόνια σε ζωμό κρέατος, με συνταγή της Νεκταρίας Κοκκινάκη. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν 1 κιλό κρέας (ζυγούρι...

Μακαρόνια με κιμά, η ακαταμάχητη απόλαυση

Η συνταγή του Πέτρου Συρίγου για μακαρόνια με κιμά συνδυάζει γεύσεις και αρώματα που κάνουν αυτό το πιάτο αγαπημένο για όλους. Με κύρια υλικά όπως σπαγγέτι, μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκες ντομάτες...

Αυτά τα παστουρμαδοπιτάκια θα σε μαγέψουν και θα χάσεις τα λογικά σου

Τα παστουρμαδοπιτάκια της Νεκταρίας Κοκκινάκη συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις και υλικά, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλο κρούστας, παστουρμά, λαχανικά όπως κρεμμύδι, ντομάτες και πιπεριές, καθώς και...

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα κέικ – Αποκαλύπτουμε τη μαγική συνταγή

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας προτείνει μια πρωτότυπη συνταγή για κέικ με σπανάκι, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια, άνηθο, αυγά, γάλα, ελαιόλαδο, αλεύρι, μπέικιν...

Ανακαλύψτε τις αγνόπιτες: Η γευστική αποκάλυψη που θα σας μαγέψει

Οι αγνόπιτες, οι νόστιμες και εύκολες κρητικές πιτούλες, είναι μια γευστική αποκάλυψη που μπορείτε να απολαύσετε σκέτες ή με μέλι. Η συνταγή της Νεκταρίας Κοκκινάκη περιλαμβάνει απλά υλικά όπως...

H πιο δροσερή μακαρονάδα που θα σας μαγέψει

Η συνταγή για τις πένες τουρλού με κοτόπουλο και λαχανικά, που προτείνει ο Πέτρος Συρίγος, συνδυάζει την άνοιξη με γεύσεις και χρώματα. Η διαδικασία περιλαμβάνει βράσιμο των πενών, τηγάνισμα λαχανικών...

Μόνο με τρία υλικά απολαύστε το πιο λαχταριστό και αστραπιαίο γεύμα

Το άρθρο προτείνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για κιμά με τηγανητές πατάτες, ιδανική για όλη την οικογένεια, χρησιμοποιώντας μόνο τρία υλικά: κιμά που έχει περισσέψει, πατάτες τηγανητές και...

Το ακαταμάχητο σουβλάκι είναι αυτό με το αρνί από το Πάσχα – Θα σε ξετρελάνει

Το άρθρο προτείνει έναν νόστιμο τρόπο να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο αρνί από το Πάσχα, προτείνοντας τη συνταγή για σουβλάκι. Με απλά υλικά όπως λεπτοκομμένο αρνί, πίτες, ντομάτα, τζατζίκι και...

Πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά – Το μυστικό γευστικό θησαυρό των περισσευμάτων

Η πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά αποτελεί μια ιδανική λύση για τη χρήση των περισσευμάτων που μένουν από το Πάσχα, όπως αρνί, κόκκινα αυγά και τσουρέκια. Συνδυάζοντας εύκολα...

Τι απολαμβάνουμε τη Μεγάλη Παρασκευή – Παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές νηστείας

Η Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα κορύφωσης του Θείου Δράματος, είναι μια περίοδος νηστείας για τους πιστούς, οι οποίοι αποφεύγουν ακόμη και το λάδι. Το άρθρο προτείνει παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές νηστείας,...

Κοκορέτσι και αρνί στη σούβλα – Τα χρυσά μυστικά ψησίματος από τον μετρ Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος αποκαλύπτει τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο κοκορετσιού και αρνιού στη σούβλα, δύο παραδοσιακά πιάτα του Πάσχα. Προτείνει τεχνικές όπως η χρήση καπνοδόχου για τα κάρβουνα,...

Greek salad και αμβροσία! Ντάκος και χωριάτικη στέφονται βασίλισσες των σαλατών παγκοσμίως

Ο διαδικτυακός οδηγός Taste Atlas ανακήρυξε τον ντάκο ως την καλύτερη σαλάτα στον κόσμο, ακολουθούμενο από τη χωριάτικη σαλάτα, γνωστή διεθνώς ως "greek salad". Ο ντάκος, ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο,...

Κόκκινα αβγά τη Μεγάλη Πέμπτη – Το πανάρχαιο έθιμο που επιβίωσε και η μυστική συνταγή για τέλειο αποτέλεσμα

Το άρθρο εστιάζει στο παραδοσιακό έθιμο της βαφής των κόκκινων αβγών τη Μεγάλη Πέμπτη, μια πρακτική που συμβολίζει τη Σταύρωση του Χριστού και την Ανάσταση. Αναφέρεται στην ιστορική σημασία των...

Μεγάλη Τετάρτη και το σπίτι πλημμυρίζει από αρώματα πασχαλινών κουλουριών

Στο άρθρο με τίτλο "Μεγάλη Τετάρτη και το σπίτι πλημμυρίζει από αρώματα πασχαλινών κουλουριών", αναδεικνύεται η παράδοση των ελληνικών νοικοκυριών να ψήνουν πασχαλινά κουλούρια την Μεγάλη Τετάρτη, γεμίζοντας τα...

Taste Atlas: Θριάμβευσαν οι ελληνικές σαλάτες – Ανακαλύψτε τη λίστα

Στη νέα λίστα του Taste Atlas με τις «50 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο», η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη και δεύτερη θέση, με τη σαλάτα Ντάκος και τη χωριάτικη σαλάτα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ