Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη, γάλα, βούτυρο, αλεύρι και μπαχαρικά, ενώ το ξύσμα πορτοκαλιού προσδίδει ιδιαίτερο άρωμα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το ζέσταμα των υγρών συστατικών και την ανάμειξη με τα στερεά, δημιουργώντας ένα παχύρρευστο χυλό που ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο. Το γλυκό σερβίρεται σκέτο ή με βούτυρο, ενώ συνοδεύει άριστα τυριά και ζεστά ροφήματα.

Διατηρείται για ημέρες, με τη γεύση του να βελτιώνεται με το χρόνο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μέλι

100 γρ. καστανή ζάχαρη

250 ml γάλα

50 γρ. βούτυρο

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

2 κ.γ. μπαχαρικό για pain d’Épices ή μείγμα κανέλας, γαρίφαλου, μοσχοκάρυδου, τζίντζερ

Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να γίνει χλιαρό.

Σε μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε το υγρό μείγμα και το αυγό και ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε λείο, σχετικά παχύρρευστο χυλό.

Ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50–55 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο.

Αφήνετε το pain d’Épices να κρυώσει καλά πριν το κόψετε. Σερβίρεται σκέτο, με λίγο βούτυρο ή συνοδεύει ιδανικά τυριά και ζεστά ροφήματα.

Tip: Τυλιγμένο σε λαδόκολλα, διατηρείται για αρκετές ημέρες και η γεύση του γίνεται ακόμη πιο πλούσια την επόμενη μέρα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για pain d’Épices περιλαμβάνει μέλι, καστανή ζάχαρη, γάλα, βούτυρο, αλεύρι και μπαχαρικά με άρωμα πορτοκαλιού.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ζέσταμα των υγρών συστατικών και ανάμειξη με τα στερεά πριν το ψήσιμο.
  • Το γλυκό σερβίρεται σκέτο ή με βούτυρο, και συνοδεύει ιδανικά τυριά και ζεστά ροφήματα.
  • Διατηρείται για ημέρες, με τη γεύση να βελτιώνεται όσο περνάει ο χρόνος.
Διαβάστε επίσης

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές Yorkshire Puddings

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για παραδοσιακά Yorkshire Puddings, ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα υλικά περιλαμβάνουν αυγά, γάλα, αλεύρι, αλάτι και φυτικό λάδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Ρούμι Baba Delight

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του γλυκού "Ρούμι Baba Delight", ένα αφράτο κέικ με σιρόπι ρουμιού. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, μαγιά, αυγά και...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί περίπου 35 λεπτά για την προετοιμασία. Χρησιμοποιούνται μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστός εσπρέσο, μέλι και...

“Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά ανά τον κόσμο: Γεύσεις, ιστορίες και παραδόσεις”

Το άρθρο εξερευνά την ποικιλία και τις παραδόσεις των χριστουγεννιάτικων γλυκών ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις μοναδικές γεύσεις και ιστορίες που συνδέονται με αυτά. Στην Ευρώπη, γλυκά όπως το...

Ο Παύλος Κυριάκης πανηγυρίζει το 10ο Χρυσό Σκούφο του και αναφέρει: «Η Κύπρος είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Ο Παύλος Κυριάκης γιορτάζει την κατάκτηση του δέκατου Χρυσού Σκούφου στην καριέρα του, με τον δεύτερο να απονέμεται στο εστιατόριο Polo του ξενοδοχείου Alasia. Ο Κυριάκης εξέφρασε τη βαθιά του...

Γιορτινοί Λουκουμάδες Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γιορτινούς λουκουμάδες Χριστουγέννων, που ετοιμάζονται σε μόλις 22 λεπτά. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως γιαούρτι, αλεύρι και χρώμα ζαχαροπλαστικής, οι λουκουμάδες τηγανίζονται...

Κριτσανιστά Τρίγωνα με Κεφαλοτύρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για κριτσανιστά τρίγωνα με κεφαλοτύρι. Η προετοιμασία απαιτεί μόνο 10 λεπτά και το ψήσιμο διαρκεί 22-25 λεπτά, προσφέροντας 10 μερίδες. Τα βασικά...

Πομηλοροτηανιά με κρεμώδη φέτα φλογέρα

Το άρθρο του Θεόδωρου Ελευθερίου παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πομηλοροτηανιά με κρεμώδη φέτα φλογέρα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας φλογέρας με φύλλο κρούστας και φέτα,...

Σοκολατένιο κέικ με μόνο 3 υλικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατένιο κέικ με μόλις τρία βασικά υλικά: μπισκότα σοκολάτας με κρέμα, baking powder και γάλα. Η προετοιμασία του κέικ διαρκεί...

Γαλατόπιτα με Τραγανό Φύλλο Κρούστας

Η γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, δημιουργία του Γιώργου Ερωτοκρίτου, αποτελεί μια απολαυστική γλυκιά πρόταση που συνδυάζει κρέμα από γάλα, αυγά και βανίλια με το τραγανό φύλλο κρούστας. Η...

Πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι σκεπαστή

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι, ιδανική για ένα άτομο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επικάλυψη της τορτίγιας με σουσάμι, το ψήσιμο με...

Υπέροχα παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι, που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και εκτέλεσης, αλλά χρειάζεται τρεις ώρες αναμονής στην κατάψυξη. Με...

Απίθανο milkshake με γιαούρτι, γάλα και καραμελωμένα marshmallows

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απολαυστικό milkshake με γιαούρτι, γάλα, παγωτό βανίλια και καραμελωμένα marshmallows. Με απλά υλικά και μόλις 15 λεπτά συνολικού χρόνου προετοιμασίας...

Απλές συνταγές για γιορτινό χριστουγεννιάτικο μπουφέ

Το άρθρο παρουσιάζει μια σειρά από απλές και γρήγορες συνταγές για έναν επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο μπουφέ, ο οποίος δεν απαιτεί περίπλοκες τεχνικές ή άγχος της τελευταίας στιγμής. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν αλμυρές...

Οραντζέτες (Γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για οραντζέτες, δηλαδή γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για έως και δύο μήνες. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Σοκολατένια μους

Η σοκολατένια μους είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει μαύρη και ημίγλυκη σοκολάτα με κρέμα γάλακτος, αβγά, καφέ και λικέρ της επιλογής σας. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το λιώσιμο...

Γλυκοί κουραμπιέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για την παρασκευή κουραμπιέδων, με αναλυτική λίστα υλικών και βήμα προς βήμα οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής. Οι κουραμπιέδες φτιάχνονται με αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Ταχινένια μπισκοτάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταχινένια μπισκοτάκια, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ταχίνι, μέλι, καστανή ζάχαρη, καβουρδισμένα αμύγδαλα, αλεύρι φαρίνα και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των υλικών, τη δημιουργία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ