Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί περίπου 35 λεπτά για την προετοιμασία. Χρησιμοποιούνται μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστός εσπρέσο, μέλι και μαύρη σοκολάτα για τη βάση, ενώ η κρέμα περιλαμβάνει τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε, ρούμι, εσπρέσο, κρόκους αυγών, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, βανίλια και αλάτι.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των υλικών της κρέμας, την εμβάπτιση των μπισκότων στο μίγμα σοκολάτας και εσπρέσο, και την τοποθέτηση σε στρώσεις με την κρέμα. Το γλυκό ολοκληρώνεται με πασπάλισμα κακάου και ψύχεται για μία ώρα πριν το σερβίρισμα.
Διαβάστε παρακάτω
10 ΑΤΟΜΑ / 35’ / ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά
Για τα μπισκότα:
40 μπισκότα σαβουαγιαρ
1 φλιτζ. ζεστό εσπρέσο
1 κουταλιά μέλι
50γρ. κομμάτια σοκολάτα μαύρη
Για την κρέμα:
400γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
1 κουταλάκι ρούμι
2 κουταλιές εσπρέσο
6 κρόκους
130γρ. ζάχαρη
500γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι βανίλια υγρή
2 πρέζες αλάτι
Eκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί, το ρούμι και το εσπρέσσο. Ανακατεύετε με ένα σύρμα.
Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ βάζετε τους κρόκους και την ζάχαρη.
Τοποθετείτε σε μπεν μαρί σε μέτρια προς χαμηλή εστία.
Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα των κρόκων.
Αποσύρεται από την εστία και αδειάζετε το μείγμα των κρόκων μέσα στο μπολ με το τυρί, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.
Στο μπολ του μίξερ βάζετε την κρέμα γάλακτος και κτυπάτε σε σαντιγί. ΠΡΟΣΟΧΗ: μην την παρακτυπήσετε.
Ρίχνετε την σαντιγί μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και αναδιπλώνετε με μια σπάτουλα.
Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα μπισκότα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το εσπρέσο, την σοκολάτα και το μέλι. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Μουλιάζετε κάθε μπισκότο για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά και τοποθετείτε στην βάση του σκεύους σερβιρίσματος 30εκ.x40εκ.
Αδειάζετε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με τα μπισκότα.
Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα και απλώνετε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζετε από πάνω με το κακάο και παγώνετε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν να σερβίρετε.
Συνοπτικά
- Το άρθρο παρέχει μια εύκολη συνταγή τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί 35 λεπτά προετοιμασίας.
- Η συνταγή χρησιμοποιεί μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστό εσπρέσο, μέλι και μαύρη σοκολάτα για τη βάση.
- Η κρέμα περιλαμβάνει τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε, ρούμι, εσπρέσο, κρόκους αυγών, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, βανίλια και αλάτι.
- Το γλυκό ολοκληρώνεται με πασπάλισμα κακάου και ψύχεται για μία ώρα πριν το σερβίρισμα.
