Γλυκό Τιραμισού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί περίπου 35 λεπτά για την προετοιμασία. Χρησιμοποιούνται μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστός εσπρέσο, μέλι και μαύρη σοκολάτα για τη βάση, ενώ η κρέμα περιλαμβάνει τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε, ρούμι, εσπρέσο, κρόκους αυγών, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, βανίλια και αλάτι.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των υλικών της κρέμας, την εμβάπτιση των μπισκότων στο μίγμα σοκολάτας και εσπρέσο, και την τοποθέτηση σε στρώσεις με την κρέμα. Το γλυκό ολοκληρώνεται με πασπάλισμα κακάου και ψύχεται για μία ώρα πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

10 ΑΤΟΜΑ / 35’ / ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

Για τα μπισκότα:

40 μπισκότα σαβουαγιαρ

1 φλιτζ. ζεστό εσπρέσο

1 κουταλιά μέλι

50γρ. κομμάτια σοκολάτα μαύρη

Για την κρέμα:

400γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε

1 κουταλάκι ρούμι

2 κουταλιές εσπρέσο

6 κρόκους

130γρ. ζάχαρη

500γρ. κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι βανίλια υγρή

2 πρέζες αλάτι

Eκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί, το ρούμι και το εσπρέσσο. Ανακατεύετε με ένα σύρμα.

Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ βάζετε τους κρόκους και την ζάχαρη.

Τοποθετείτε σε μπεν μαρί σε μέτρια προς χαμηλή εστία.

Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα των κρόκων.

Αποσύρεται από την εστία και αδειάζετε το μείγμα των κρόκων μέσα στο μπολ με το τυρί, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.

Στο μπολ του μίξερ βάζετε την κρέμα γάλακτος και κτυπάτε σε σαντιγί. ΠΡΟΣΟΧΗ: μην την παρακτυπήσετε.

Ρίχνετε την σαντιγί μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και αναδιπλώνετε με μια σπάτουλα.

Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα μπισκότα.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το εσπρέσο, την σοκολάτα και το μέλι. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Μουλιάζετε κάθε μπισκότο για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά και τοποθετείτε στην βάση του σκεύους σερβιρίσματος 30εκ.x40εκ.

Αδειάζετε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με τα μπισκότα.

Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα και απλώνετε ομοιόμορφα.

Πασπαλίζετε από πάνω με το κακάο και παγώνετε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν να σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο παρέχει μια εύκολη συνταγή τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί 35 λεπτά προετοιμασίας.
  • Η συνταγή χρησιμοποιεί μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστό εσπρέσο, μέλι και μαύρη σοκολάτα για τη βάση.
  • Η κρέμα περιλαμβάνει τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε, ρούμι, εσπρέσο, κρόκους αυγών, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, βανίλια και αλάτι.
  • Το γλυκό ολοκληρώνεται με πασπάλισμα κακάου και ψύχεται για μία ώρα πριν το σερβίρισμα.
Διαβάστε επίσης

Σοκολατένιο κέικ με μόνο 3 υλικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατένιο κέικ με μόλις τρία βασικά υλικά: μπισκότα σοκολάτας με κρέμα, baking powder και γάλα. Η προετοιμασία του κέικ διαρκεί...

Γαλατόπιτα με Τραγανό Φύλλο Κρούστας

Η γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, δημιουργία του Γιώργου Ερωτοκρίτου, αποτελεί μια απολαυστική γλυκιά πρόταση που συνδυάζει κρέμα από γάλα, αυγά και βανίλια με το τραγανό φύλλο κρούστας. Η...

Πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι σκεπαστή

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι, ιδανική για ένα άτομο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επικάλυψη της τορτίγιας με σουσάμι, το ψήσιμο με...

Υπέροχα παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι, που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και εκτέλεσης, αλλά χρειάζεται τρεις ώρες αναμονής στην κατάψυξη. Με...

Απίθανο milkshake με γιαούρτι, γάλα και καραμελωμένα marshmallows

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απολαυστικό milkshake με γιαούρτι, γάλα, παγωτό βανίλια και καραμελωμένα marshmallows. Με απλά υλικά και μόλις 15 λεπτά συνολικού χρόνου προετοιμασίας...

Απλές συνταγές για γιορτινό χριστουγεννιάτικο μπουφέ

Το άρθρο παρουσιάζει μια σειρά από απλές και γρήγορες συνταγές για έναν επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο μπουφέ, ο οποίος δεν απαιτεί περίπλοκες τεχνικές ή άγχος της τελευταίας στιγμής. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν αλμυρές...

Οραντζέτες (Γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για οραντζέτες, δηλαδή γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για έως και δύο μήνες. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Σοκολατένια μους

Η σοκολατένια μους είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει μαύρη και ημίγλυκη σοκολάτα με κρέμα γάλακτος, αβγά, καφέ και λικέρ της επιλογής σας. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το λιώσιμο...

Γλυκοί κουραμπιέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για την παρασκευή κουραμπιέδων, με αναλυτική λίστα υλικών και βήμα προς βήμα οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής. Οι κουραμπιέδες φτιάχνονται με αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Ταχινένια μπισκοτάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταχινένια μπισκοτάκια, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ταχίνι, μέλι, καστανή ζάχαρη, καβουρδισμένα αμύγδαλα, αλεύρι φαρίνα και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των υλικών, τη δημιουργία...

Επιδόρπιο με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα επιδόρπιο με άρωμα πορτοκαλιού, που συνδυάζει ζουμερά πορτοκάλια με σιμιγδάλι και μαρέγκα. Αρχικά, φτιάχνουμε ένα απλό σιρόπι από ζάχαρη και νερό, το...

Οδηγός για το απόλυτο γιορτινό brunch

Το άρθρο προσφέρει έναν πλήρη οδηγό για τη διοργάνωση ενός επιτυχημένου γιορτινού brunch κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τονίζει τη σημασία του σωστού σχεδιασμού, της επιλογής...

Πότε η τροφή στην κατάψυξη χάνει τη διατροφική της αξία;

Η κατάψυξη αποτελεί έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο διατήρησης της θρεπτικής αξίας του φαγητού, με τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά να παραμένουν σταθερά. Ωστόσο, με την πάροδο...

Γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα, μια κλασική γαλλική λιχουδιά που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα σε περίπου 45 λεπτά. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή κρέπας...

Egg Curry από τη διάσημη Nigella Lawson

Η Nigella Lawson παρουσιάζει μια μαλαισιανή συνταγή για egg curry, γνωστή ως masak lemak telur, την οποία έμαθε από τη Yasmin Othman. Η συνταγή περιλαμβάνει αυγά που ποσαριστούν σε...

Το λαχταριστό υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα από το Tik Tok

Το Tik Tok προτείνει ένα γευστικό και υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα, το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ. Χρειάζεσαι μισή μπανάνα, βρώμη, σπόρους chia, φυστικοβούτυρο,...

Γιορτινά μπισκότα Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τον pastry chef Χρίστο Ποτσίδη. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με βασικά υλικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και αβγό, ενώ αρωματίζονται με...

Σπιτικός οδηγός για τέλειο panettone

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού panettone στο σπίτι, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια τεχνικά απαιτητική διαδικασία που προσφέρει ιδιαίτερη ικανοποίηση στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής....

Brownies µε κακάο και χαρούπι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για brownies με κακάο και χαρούπι, ιδανική για 32 μικρά κομμάτια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν σοκολάτα με 70% κακάο, ανάλατο βούτυρο, αβγά, ζάχαρη άχνη...

Γαστρονομικό δείπνο κορυφής με τον 3άστερο Michelin Jacob Jan Boerma στο COR Gastronomy

Το COR Gastronomy στη Λεμεσό ετοιμάζει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, φιλοξενώντας τον διάσημο σεφ Jacob Jan Boerma, ο οποίος κατέχει τρία αστέρια Michelin. Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, οι λάτρεις...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ