Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι, ιδανική για ένα άτομο.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την επικάλυψη της τορτίγιας με σουσάμι, το ψήσιμο με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και χαλλούμι, και το τελείωμα με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή.
Η συνταγή απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και εκτέλεσης και είναι πολύ απλή, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα.
Διαβάστε παρακάτω
Του Θεόδωρου Ελευθερίου
Μερίδες: 1
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Δυσκολία: 2/10
ΥΛΙΚΑ
2 Τορτίγια
1/2 φλ λευκό σουσάμι
80 γρ μοτσαρέλα
2 κ.σ σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 αυγό
1/2 κ.γ ρίγανη
60 γρ τριμμένο χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης
Φύλλα μαϊντανό για γαρνιτούρα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε το σουσάμι σε μεγάλο πιάτο.
Απλώνουμε με πινέλο λίγο ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια της τορτίγιας και την τοποθετούμε πάνω στο σουσάμι πιέζοντας να κολλήσει.
Μεταφέρουμε σε τηγάνι (με την πλευρά του σουσαμιού να βλέπει προς τα κάτω), στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μοτσαρέλα, μπόλικο τριμμένο χαλλούμι και καλύπτουμε από πάνω με μια δεύτερη τορτίγια.
Προσθέτουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο και γυρνάμε ψήνοντας και τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές.
Αφαιρούμε σε σανίδι κοπής, κόβουμε στα τέσσερα και μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σπάμε το αυγό.
Τρίβουμε μπόλικο χαλλούμι και αφήνουμε να καραμελώσει και να ψηθεί το αυγό. Τοποθετούμε το αυγό στη μέση της πίτσας, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει επικάλυψη τορτίγιας με σουσάμι και ψήσιμο με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και χαλλούμι.
- Το τελικό βήμα περιλαμβάνει προσθήκη τηγανητού αυγού στην κορυφή για επιπλέον γεύση.
- Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη, κατάλληλη για ένα γεύμα σε μόλις 25 λεπτά.
- Περιλαμβάνει απλά υλικά όπως τορτίγια, χαλλούμι, σάλτσα ντομάτας, και μαϊντανό για γαρνιτούρα.
