Το άρθρο του Θεόδωρου Ελευθερίου παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πομηλοροτηανιά με κρεμώδη φέτα φλογέρα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας φλογέρας με φύλλο κρούστας και φέτα, η οποία ψήνεται μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Στη συνέχεια, ετοιμάζεται μια σάλτσα με κρεμμύδι, ντοματίνια, δυόσμο και σάλτσα ντομάτας, στην οποία προστίθενται χτυπημένα αυγά. Το πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη επιπλέον φέτας και σερβίρεται με την τραγανή φλογέρα, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία με απλά υλικά και σύντομο χρόνο προετοιμασίας.
Διαβάστε παρακάτω
Του Θεόδωρου Ελευθερίου
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά
Δυσκολία: 2/10
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη
100 γρ φέτα Χαραλαμπίδης κρίστης + 50 για τη γαρνιτούρα
3 αυγά
1/2 φλ σάλτσα ντομάτας
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
3 κ.σ ελαιόλαδο + 2 κ.σ για την φλογέρα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Απλώνουμε με πινέλο το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Σπάμε τη φέτα στην αρχή του φύλλου αφήνοντας λίγη απόσταση στις άκρες. Διπλώνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα και ξεκινάμε το τύλιγμα σφραγίζοντας τη φέτα μέσα στο φύλλο. Σχηματίζουμε μια φλογέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η φλογέρα μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον δυόσμο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Πιέζουμε τα ντοματίνια να απελευθερώσουν όλο τους τον χυμό.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και χτυπάμε τα αυγά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και με σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρουμε στο πιάτο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και σερβίρουμε με την τραγανή φλογέρα.
Συνοπτικά
- Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για πομηλοροτηανιά με κρεμώδη φέτα φλογέρα.
- Η φλογέρα παρασκευάζεται με φύλλο κρούστας και φέτα και ψήνεται μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Η σάλτσα περιλαμβάνει κρεμμύδι, ντοματίνια, δυόσμο και σάλτσα ντομάτας, με προσθήκη χτυπημένων αυγών.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με επιπλέον φέτα και σερβίρεται με την τραγανή φλογέρα.
