Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταχινένια μπισκοτάκια, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ταχίνι, μέλι, καστανή ζάχαρη, καβουρδισμένα αμύγδαλα, αλεύρι φαρίνα και κανέλα.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των υλικών, τη δημιουργία μικρών μπαλίτσων που βουτιούνται σε σουσάμι, και το ψήσιμο τους στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Τα μπισκότα φυλάσσονται σε κουτί για να διατηρηθούν φρέσκα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ταχίνι
40 γρ. μέλι
50 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροαλέσμένα
50 γρ. αλεύρι φαρίνα
¼ κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή νερό
¼ φλ. σουσάμι
1 κουταλιά μαύρο σουσάμι
Μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Αναμειγνύετε το ταχίνι με το μέλι και την καστανή ζάχαρη. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκάλι. Πλάθετε το μίγμα μέχρι να κατανεμηθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το σουσάμι με το μαύρο σουσάμι. Φτιάχνετε μπαλίτσες από το μίγμα του ζυμαριού στο μέγεθος ενός καρυδιού. Βουτάτε τις μπαλίτσες στο σουσάμι και περιστρέφετε να πάει παντού.
Μεταφέρετε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πατάτε τις μπαλίτσες ελαφρά με τα χέρια σας ώστε να πάρουν πιο επίπεδο σχήμα.
Μεταφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα 12-14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες και στη βάση. Τα κρυώνετε σε σχάρα και τα φυλάτε σε κουτί για μπισκότα με καπάκι.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει ταχίνι, μέλι, καστανή ζάχαρη, καβουρδισμένα αμύγδαλα, αλεύρι φαρίνα και κανέλα.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει ανάμειξη των υλικών, δημιουργία μπάλων που βουτιούνται σε σουσάμι και ψήσιμο στον φούρνο.
- Τα μπισκότα ψήνονται στους 175 βαθμούς για 12-14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Φυλάσσονται σε κουτί για να διατηρηθούν φρέσκα.
