Οραντζέτες (Γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για οραντζέτες, δηλαδή γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για έως και δύο μήνες. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των φλούδων πορτοκαλιού σε σιρόπι ζάχαρης μέχρι να γίνουν διάφανες και ημιδιάφανες, μετά την οποία αφήνονται να στεγνώσουν για 12-24 ώρες.

Ακολούθως, οι φλούδες βουτιούνται σε λιωμένη σοκολάτα και αφήνονται να στερεοποιηθούν πριν αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο. Η συνταγή απαιτεί λίγο χρόνο προετοιμασίας και αναμονής, αλλά το αποτέλεσμα είναι γευστικό και μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε παρακάτω

Χρόνος: 1 1/4 ώρα + 12-24 ώρες αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 48 κομμάτια):

3 μεγάλα πορτοκάλια

1 φλ. ζάχαρη+ επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά)

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε καλά τα πορτοκάλια κάτω από τρεχούμενο νερό. Με ένα μαχαίρι, κόβετε μια λεπτή φέτα από την κορυφή και τον πάτο και ύστερα τα χαράζετε με το μαχαίρι σε τέσσερα μέρη, χωρίς να φτάσετε μέχρι την ψίχα και αφαιρείτε την φλούδα  τους. Ύστερα, κόβετε κάθε κομμάτι φλούδας, από πάνω μέχρι κάτω, σε 4 όμοιες λωρίδες.

Βάζετε τις λωρίδες φλούδας σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε μπόλικο νερό που να τις σκεπάζει 2 δάχτυλα, τις αφήνετε να κοχλάσουν, τις βράζετε για 3-4 λεπτά και τις στραγγίζετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια δεύτερη φορά.

Βάζετε στην κατσαρόλα 1 φλ. ζάχαρη με 2 φλ. νερό και βράζετε το μίγμα ανακατεύοντας μέχρι να κοχλάσει και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τις στραγγισμένες φλούδες, αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο σιρόπι και οι φλούδες να γίνουν λίγο διάφανες. Αποσύρετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις φλούδες στην κατσαρόλα με τα υπολείμματα του σιροπιού για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, ντύνετε είτε το ταψί του φούρνου, είτε ένα δίσκο με αντικολλητική λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να βγάλετε τις φλούδες από την κατσαρόλα και τις απλώνετε στο ταψί (ή το δίσκο) Τις αφήνετε να στεγνώσουν για 12 ή καλύτερα 24 ώρες. Ύστερα, τις πασπαλίζετε, αν θέλετε, με 3-4 κουταλιές ζάχαρη.

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ, πάνω από μια μικρή κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό).

Ετοιμάζετε ένα δεύτερο ταψί ή δίσκο με καθαρή λαδόκολλα. Παίρνετε μία-μία τις γλασέ φλούδες και τις βουτάτε μέχρι τη μέση, ή περισσότερο στη λιωμένη σοκολάτα. Την ανασηκώνετε για να πέσει στο μπολ η περισσή και τη βάζετε προσεχτικά στην καθαρή λαδόκολλα. Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες φλούδες και αν στο μεταξύ δείτε την σοκολάτα να πήζει, επιστρέφετε για λίγα λεπτά το μπολ στο μπεν-μαρί και την ξαναζεσταίνετε.

Αφήνετε τη σοκολάτα να στερεοποιηθεί και ύστερα κρατάτε τις οραντζέτες κλεισμένες στεγανά σε πλαστικό κουτί, σε ένα δροσερό μέρος (δεν χρειάζονται ψυγείο) και διατηρούνται μέχρι και 2 μήνες.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για οραντζέτες περιλαμβάνει το βράσιμο των φλούδων πορτοκαλιού σε σιρόπι ζάχαρης μέχρι να γίνουν διάφανες.
  • Οι φλούδες αφήνονται να στεγνώσουν για 12-24 ώρες και στη συνέχεια βουτιούνται σε λιωμένη σοκολάτα.
  • Το παρασκεύασμα απαιτεί λίγο χρόνο προετοιμασίας αλλά μπορεί να αποθηκευτεί για δύο μήνες σε αεροστεγές δοχείο.
  • Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα γευστικό, καθιστώντας τη συνταγή κατάλληλη για αρχάριους.
Διαβάστε επίσης

Οδηγός για το απόλυτο γιορτινό brunch

Το άρθρο προσφέρει έναν πλήρη οδηγό για τη διοργάνωση ενός επιτυχημένου γιορτινού brunch κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τονίζει τη σημασία του σωστού σχεδιασμού, της επιλογής...

Πότε η τροφή στην κατάψυξη χάνει τη διατροφική της αξία;

Η κατάψυξη αποτελεί έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο διατήρησης της θρεπτικής αξίας του φαγητού, με τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά να παραμένουν σταθερά. Ωστόσο, με την πάροδο...

Γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα, μια κλασική γαλλική λιχουδιά που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα σε περίπου 45 λεπτά. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή κρέπας...

Egg Curry από τη διάσημη Nigella Lawson

Η Nigella Lawson παρουσιάζει μια μαλαισιανή συνταγή για egg curry, γνωστή ως masak lemak telur, την οποία έμαθε από τη Yasmin Othman. Η συνταγή περιλαμβάνει αυγά που ποσαριστούν σε...

Το λαχταριστό υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα από το Tik Tok

Το Tik Tok προτείνει ένα γευστικό και υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα, το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ. Χρειάζεσαι μισή μπανάνα, βρώμη, σπόρους chia, φυστικοβούτυρο,...

Γιορτινά μπισκότα Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τον pastry chef Χρίστο Ποτσίδη. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με βασικά υλικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και αβγό, ενώ αρωματίζονται με...

Σπιτικός οδηγός για τέλειο panettone

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού panettone στο σπίτι, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια τεχνικά απαιτητική διαδικασία που προσφέρει ιδιαίτερη ικανοποίηση στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής....

Brownies µε κακάο και χαρούπι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για brownies με κακάο και χαρούπι, ιδανική για 32 μικρά κομμάτια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν σοκολάτα με 70% κακάο, ανάλατο βούτυρο, αβγά, ζάχαρη άχνη...

Γαστρονομικό δείπνο κορυφής με τον 3άστερο Michelin Jacob Jan Boerma στο COR Gastronomy

Το COR Gastronomy στη Λεμεσό ετοιμάζει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, φιλοξενώντας τον διάσημο σεφ Jacob Jan Boerma, ο οποίος κατέχει τρία αστέρια Michelin. Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, οι λάτρεις...

Το πολυπόθητο The Landmark Nicosia, Autograph Collection υποδέχεται επισκέπτες

Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection, η πιο πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς, καλωσορίζει πλέον επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Κύπρου. Το ξενοδοχείο, που αποτελεί μέρος της διάσημης αλυσίδας Autograph Collection,...

Το foodhaus συνδυάζει τέχνη και γεύση σε μια μοναδική εμπειρία

Το foodhaus διοργάνωσε μια μοναδική εμπειρία κεραμικής και μαγειρικής στις 8 Νοεμβρίου, συνδυάζοντας τέχνη και γεύση για πέντε τυχερούς νικητές ενός διαγωνισμού και τους φίλους τους. Στο Kuns Studio,...

10 προσιτές προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το άρθρο προτείνει 10 οικονομικές και εύκολες επιλογές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, συνδυάζοντας χαμηλό κόστος με γιορτινή γεύση. Μεταξύ άλλων, προτείνει κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες αντί για γαλοπούλα, ρολό...

“Το αλάτι στη μαρινάδα κάνει το κρέας πιο σκληρό;”

Το άρθρο εξετάζει την παρεξήγηση γύρω από τη χρήση αλατιού στη μαρινάδα, καταρρίπτοντας την κοινή αντίληψη ότι το αλάτι σκληραίνει το κρέας. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείται σωστά, το αλάτι μπορεί...

Nobilius by the Stars: Ανακαλύψτε τη Λευκωσία από ψηλά

Το άρθρο παρουσιάζει το "Nobilius by the Stars", μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει πανοραμική θέα της Λευκωσίας από το εμβληματικό κτίριο Λυσσαρίδη. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και συνδυάζει την...

Foie gras με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για foie gras με καραμελωμένα μήλα, περιγράφοντας τα υλικά και την απλή εκτέλεση της. Χρησιμοποιούνται 150 γρ. foie gras terrine, μαρμελάδα και πουρές μήλου, φράουλα,...

Λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα χαλεπιανών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα από χαλεπιανά, συνοδευόμενο από λαχανικά και πλούσια σάλτσα μανιταριών. Τα φιλέτα λαβράκι καλύπτονται με μείγμα γαλέτας και χαλεπιανών, ψήνονται...

Ποια συμπληρώματα δεν συνιστάται να συνδυάζουμε

Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά ορισμένοι συνδυασμοί τους μπορεί να είναι αναποτελεσματικοί ή ακόμα και επιβλαβείς. Για παράδειγμα, ο σίδηρος δεν πρέπει να...

Πώς να ετοιμάσετε το πιο γευστικό Mulled Wine

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την προετοιμασία του πιο γευστικού mulled wine, ιδανικού για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αρχικά, χρειάζεστε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και διάφορα...

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από gingerbread

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου σπιτιού από gingerbread, ξεκινώντας από τα υλικά για τη ζύμη και το royal icing, που λειτουργεί ως κόλλα...

Γιορτινό Ψητό Χοιρινό με Λαχταριστό Γλάσο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γιορτινό ψητό χοιρινό μπούτι με λαχταριστό γλάσο. Αρχικά, το μπούτι προετοιμάζεται με χαράγματα και γαρίφαλα πριν αλειφθεί με μουστάρδα και καστανή ζάχαρη και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ